Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem jediný erotoman, když se při poslechu této lidové písně vždy zálibně zamyslím, co vlastně ta maličká panenka má tak úžasného? Jde o veršík: "Ta maličká, ta je má, ta je má, ta je má." Vím, že to dále pokračuje vcelku neeroticky, ale stejně je to představa lákavá - tedy, že je má
. Děkuji Vám za odpovědi, které budou ctít rubriku a zdravím!
4x
Dobrý den, Bene. Zajímavá otázka. Akorát nevím, proč v ní vidíte erotický podtext? Kde? Vždyť ta píseň vypráví příběh těžkého života vesnického proletariátu za Rakouska-Uherska. Děvčata, nejspíše děvečky ze statku, se vrací z města z trhu. V košíku si nesou nákup, řekněme okurky. Okolo nich jde myslivec, na tu dobu velmi pokrokový a moderní, protože je to vegan, který se masa vůbec netkne a dává přednost jen zelenině a ovoci ve svém jídelníčku. A co vidí? Zeleninu v košíku, takže praví: "Ta je má". Co má? Okurky má... I když, no... možná trochu erotiky by se zde našlo v souvislosti s tím, jak myslivec porovnávná velikost okurky s velikostí svého ehhhmm - puritáni prominou - pyje. Takže ano, vlastně máte pravdu, Bene, je to píseň, u které si i erotomani přijdou na své. ![]()
doplněno 17.08.17 23:12:
Bene, je tedy pravda, že při pohledu na salátové okurky a nakládačky i mě napadají ledasjaké myšlenky, ale nakonec přeci jen zvítězí to jídlo. Vždyť takový okurkový salát s kyškou je vyslovená letní lahůdka. Nymfomanka asi nejsem, alespoň můj manžel, Radek, Milan, František, Pepa, Jura, Augustýn, Bernard, Ludvík, Roman, Vavřinec, Soběslav, Silvestr, Horymír, Jáchym, Justin a George nikdy nic neříkali. Jo a ještě Otakar, na toho bych zapomněla, tak ten taky nic nepovídal.
doplněno 18.08.17 14:47:
Bene, ten prášek na krysy jsem ještě nezkoušela. Ale v TV běžel kdysi pořad a tam doporučovali nějaké kafe od Žida. Prý paní Maryša s ním měla velmi dobré zkušenosti. Asi dobrá chuť a vůně. ![]()
Dobrý den, díky i Vám za zajímavou teorii - zdá se, že ji napsala spíše erotomanka. A jestli jste až nymfomanka, tak za to se stydět nemusíte
. Zdravím!
P.S. Uvažuji, zda to děvče neslo okurky nakládačky nebo salátovky (velikostní rozdíl by byl značný).
doplněno 17.08.17 23:21:
eulalie - tak ono je to asi ještě horší. Možná se chováte jako kudlanka a použítí chlapci už potom nehovoří. Váš okurkový salát bude asi s přídavkem jedu na hryzce
.
doplněno 18.08.17 20:58:
eulalie - ano, to byl "telešopink" pod názvem "Maryša už to zná"
.
3x
Ta z Dejvic, co tam toho má nejvíc, tím je podle mého myšlena mozková kapacita, s důrazem na obě hemisféry - ta je teda má. Zřejmě lékařská hantýrka.
Dobrý den, jistě. Ono se dá z textu vyvodit, že myslivec (patrně chtíče nemaje) by chtěl tu maličkou panenku zřejmě za ženu na celý život, ale to, že je má, by nemusel opakovat třikrát
. Zdravím!
1x
"bene", "ta maličká je má, ta má očka jako já, jako já mám..." Budou to ta očka, asi jej uhranula, okouzlila, nebo tak nějak...
1x
Ano ta píseň je jistě erotická a pro děti nevhodná. Ještě by mne zajímalo, jak onen myslivec mohl vědět, že dívenky jsou panny. (Šly panenky) Hlavně ta maličká, která měla na krku granáty a mezi nimi dukáty asi pannou nebyla, jak jinak by k těm cennostem přišla?
Dobrý den, ten myslivec mohl být amatérský gynekolog, kterému stačil pohled a věděl. A ta maličká si mohla ty dukáty vydělat třeba poctivě (např. jako obsluha nahoře bez či tancem u tyče, protože k tomu měla dostatečné vybavení)
. Zdravím!
0x
Všimnul jste si, jak všechny lidové písně, hlavně ty, které hraje dechovka, jsou plné erotiky?
Dechovka, takový král a jak zmizela. Beze stopy!
Dobrý den, já na dechovku nejsem, ale lidové písničky mám docela rád. A je asi rozdíl v míře erotiky u písně lidové a u tzv, písniček sprostonárodních. Zdravím!
doplněno 10.08.17 12:46:
bimbam - ty potěžkávající dlaně budou asi umělecká choreografie
.
0x
Starší generace samozřejmě dokáže objevit v lidových písních i to, co původně myšleno nebylo. U panenek jdoucích silnicí se pro zdůraznění mimořádnosti často používají rozevřené a potěžkávající dlaně.
A třeba mi někdo při této příležitosti připomene zapomenutou slováckou lidovou, ve které mládenec vzpomíná, jak své milé do sukně vyšíval. Tuším, že vyšíval růži. Moc pěkná, jemně a velmi lidsky erotická.
ben: Musíte to brát tak, že to jsou myslivci a vidí už potencionální kořist. ...ta je má ... A nezapoměňte, že má na krku granáty, dnes by tam byla okamžitě zásahová jednotka což tenkrát neexistovalo. ![]()
doplněno 10.08.17 12:24:
Já myslím, že se připravovala teroristická akce.
doplněno 10.08.17 12:50:
Zakázaná není. Jde o ukázkový příklad, jak lze uskutečnit nenápadně teroristickou akci. Obyčejný, usmívající se holky s granáty na těle, navíc jasně dokazatelné, že jdou do akce za peníze. Našli se mezi výbušnínou i peníze (dukáty).
0x
Mě vždycky štval ten paradoxní verš, či sloka...ani jednu panu nemiloval...jenom jednu měl jsem rád...
Tak ani jednu, nebo jednu? To jsou počty!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.