Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem jediný erotoman, když se při poslechu této lidové písně vždy zálibně zamyslím, co vlastně ta maličká panenka má tak úžasného? Jde o veršík: "Ta maličká, ta je má, ta je má, ta je má." Vím, že to dále pokračuje vcelku neeroticky, ale stejně je to představa lákavá - tedy, že je má . Děkuji Vám za odpovědi, které budou ctít rubriku a zdravím!
Dobrý den, Bene. Zajímavá otázka. Akorát nevím, proč v ní vidíte erotický podtext? Kde? Vždyť ta píseň vypráví příběh těžkého života vesnického proletariátu za Rakouska-Uherska. Děvčata, nejspíše děvečky ze statku, se vrací z města z trhu. V košíku si nesou nákup, řekněme okurky. Okolo nich jde myslivec, na tu dobu velmi pokrokový a moderní, protože je to vegan, který se masa vůbec netkne a dává přednost jen zelenině a ovoci ve svém jídelníčku. A co vidí? Zeleninu v košíku, takže praví: "Ta je má". Co má? Okurky má... I když, no... možná trochu erotiky by se zde našlo v souvislosti s tím, jak myslivec porovnávná velikost okurky s velikostí svého ehhhmm - puritáni prominou - pyje. Takže ano, vlastně máte pravdu, Bene, je to píseň, u které si i erotomani přijdou na své.
Bene, je tedy pravda, že při pohledu na salátové okurky a nakládačky i mě napadají ledasjaké myšlenky, ale nakonec přeci jen zvítězí to jídlo. Vždyť takový okurkový salát s kyškou je vyslovená letní lahůdka. Nymfomanka asi nejsem, alespoň můj manžel, Radek, Milan, František, Pepa, Jura, Augustýn, Bernard, Ludvík, Roman, Vavřinec, Soběslav, Silvestr, Horymír, Jáchym, Justin a George nikdy nic neříkali. Jo a ještě Otakar, na toho bych zapomněla, tak ten taky nic nepovídal.
Bene, ten prášek na krysy jsem ještě nezkoušela. Ale v TV běžel kdysi pořad a tam doporučovali nějaké kafe od Žida. Prý paní Maryša s ním měla velmi dobré zkušenosti. Asi dobrá chuť a vůně.
Dobrý den, díky i Vám za zajímavou teorii - zdá se, že ji napsala spíše erotomanka. A jestli jste až nymfomanka, tak za to se stydět nemusíte . Zdravím!
P.S. Uvažuji, zda to děvče neslo okurky nakládačky nebo salátovky (velikostní rozdíl by byl značný).
eulalie - tak ono je to asi ještě horší. Možná se chováte jako kudlanka a použítí chlapci už potom nehovoří. Váš okurkový salát bude asi s přídavkem jedu na hryzce .
eulalie - ano, to byl "telešopink" pod názvem "Maryša už to zná" .
Dobrý den, jistě. Ono se dá z textu vyvodit, že myslivec (patrně chtíče nemaje) by chtěl tu maličkou panenku zřejmě za ženu na celý život, ale to, že je má, by nemusel opakovat třikrát . Zdravím!
"bene", "ta maličká je má, ta má očka jako já, jako já mám..." Budou to ta očka, asi jej uhranula, okouzlila, nebo tak nějak...
Ano ta píseň je jistě erotická a pro děti nevhodná. Ještě by mne zajímalo, jak onen myslivec mohl vědět, že dívenky jsou panny. (Šly panenky) Hlavně ta maličká, která měla na krku granáty a mezi nimi dukáty asi pannou nebyla, jak jinak by k těm cennostem přišla?
Dobrý den, ten myslivec mohl být amatérský gynekolog, kterému stačil pohled a věděl. A ta maličká si mohla ty dukáty vydělat třeba poctivě (např. jako obsluha nahoře bez či tancem u tyče, protože k tomu měla dostatečné vybavení) . Zdravím!
Všimnul jste si, jak všechny lidové písně, hlavně ty, které hraje dechovka, jsou plné erotiky? Dechovka, takový král a jak zmizela. Beze stopy!
Dobrý den, já na dechovku nejsem, ale lidové písničky mám docela rád. A je asi rozdíl v míře erotiky u písně lidové a u tzv, písniček sprostonárodních. Zdravím!
bimbam - ty potěžkávající dlaně budou asi umělecká choreografie .
Starší generace samozřejmě dokáže objevit v lidových písních i to, co původně myšleno nebylo. U panenek jdoucích silnicí se pro zdůraznění mimořádnosti často používají rozevřené a potěžkávající dlaně.
A třeba mi někdo při této příležitosti připomene zapomenutou slováckou lidovou, ve které mládenec vzpomíná, jak své milé do sukně vyšíval. Tuším, že vyšíval růži. Moc pěkná, jemně a velmi lidsky erotická.
ben: Musíte to brát tak, že to jsou myslivci a vidí už potencionální kořist. ...ta je má ... A nezapoměňte, že má na krku granáty, dnes by tam byla okamžitě zásahová jednotka což tenkrát neexistovalo.
Já myslím, že se připravovala teroristická akce.
Zakázaná není. Jde o ukázkový příklad, jak lze uskutečnit nenápadně teroristickou akci. Obyčejný, usmívající se holky s granáty na těle, navíc jasně dokazatelné, že jdou do akce za peníze. Našli se mezi výbušnínou i peníze (dukáty).
Mě vždycky štval ten paradoxní verš, či sloka...ani jednu panu nemiloval...jenom jednu měl jsem rád...
Tak ani jednu, nebo jednu? To jsou počty!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.