Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plesnivý obsah sušenky ke kafi

Od: diplomat odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mrzí mě, že sem musím napsat toto co píšu ale potřebuji se ubezpečit, popřípadně poradit se o zdravotních rizicích, které hrozí po požití závadné oplatky. Zdržel jsem se na jedné návštěvě a tam jsem dostal oplatku ke kávě, značku nebudu zmiňovat. S chutí jsem si ji dal, měl jsem potřebu dát si něco sladkého slední, jenže v půli sušenky jsem zjistil že už zvětralá a možná se tam uchytila i plíseň či její zárodky malé (čokoládová oplatka s ořechy). Uvnitř oplatka vypadala jako by na ní byl prach s příměsí nazelenalého prachu až pavučinkovitého mírně.. Okamžitě jsem přestal jíst ale vůči návštěvě jsem toto nekomentoval příliš.. Není mi moc dobře, budu si muset dát doma slivovici, neboť mám trochu obavu, co by z toho mohlo hrozit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nehrozí Vám nic, ale je to dobrá příležitost, jak si zdůvodnit tu slivovici. Ovšem, na antibiotika (penicilin) se alkohol pít nemá . Zdravím!

hodnocení

0x

Buďte naprosto v klidu, a jestli Vám k tomu pomůže štamprle slivovice, tak si ji klidně dejte. Nic se Vám nestane. Plísně sice obsahují aflatoxiny, které jsou rakovinotvorné, ale každý z nás občas nechtěně kousne do něčeho plesnivého. Dělala bych si starosti třeba o staré lidi, kteří žijí sami a jednak moc nejedí, jednak šetří, takže jim dnešní náhražky chleba mohou zplesnivět a oni si toho nevšimnou a jí to třeba dlouhodobě. Ale jednorázové kousnutí do plísně Vám nic neudělá.

hodnocení

0x

Pokud se tím budete živit po léta, pak trochu zariskujete. Jedno kousnutí opravdu nic neznamená.

hodnocení

0x

Slivovici si samozřejmě dejte, tím nic nezkazíte ;). Jinak bych to ale neřešil. I kdyby byla oplatka plesnivá, není to cyankáli. Po jednom soustu se Vám rozhodně nic nestane.

hodnocení

0x

Nic z toho nemusíte vyvozovat. Jednorázové snědení něčeho závadného Vám neublíží. Pokud to nebudete jíst pořád. Navíc, pokud máte kachní žaludek /já ano/ a zazdíte to tou slivovičkou, nevidím vůbec žádný problém.

Před pár dny jsem byla u jedné hodně staré paní. Ale ještě si vaří, dokonce buchtu si upeče. Nabídla mi bublaninu s třešněmi. Piškot byl dobrý, voněl po citrónové kůře. Tak jsem s chutí pár kousků snědla. Najednou mi bylo cosi divné. Vidím, že ta buchta je pocukrovaná. Ale na piškotu ne, jenom na těch třešních.*ee* Při bližším ohledání jsem zjistila, že to bílé na třešních nebyl cukr, ale že už začaly plesnivět. Těsto bylo zatím v pořádku. Paní upekla bublaninu už kdovíkdy a měla ji prostě starou. Ale pohostinně nabídla.

Co jsem snědla, to bylo prostě tam. S tím nic nenadělám. Další kousek jsem si ale už nevzala. Příště se musím vždycky dobře podívat, co je mi nabízeno. To je tím, když člověk vidí, jako Kelišová...*smich*

Tak na to nemyslete, člověk kolikrát sní takové věci, že kdyby věděl...Já například nerozlupuji třešně. Buď tam červík je, nebo ne. Jaga.

rv*
hodnocení

0x

A co by se vám mělo stát? Pokud tam někdo nepřidal prudký jed, tak s nejvyšší pravděpodobností trávicí ústrojí oplatku rozloží na komponenty, které jsou pro vás stravitelné. Případná plíseň, která si hodovala na oplatce, si téměř jistě nebude hodovat na vás, protože se od oplatky dost lišíte. A pokud by se jednano o některý druh plísně, který vytváří karcinogenní aflatoxiny, tak z toho vám špatně nebude, příznaky rakoviny se projeví později a pokud budete aflatoxin konzumovat ve vyšším množství. Plísní konzumujete značné množství, jednou jako žampión, jindy jako jogurt a nebo sýr s bílou plísní na povrchu a modrou uvnitř.

liska*

Takových plísní, bohužel, dostáváme do těla víc a v různých potravinách. Pouze tohle Vám rozhodně nevyvolá chorobu. Ségra dělala kdysi brigádu v konzervárnách a po tom, co tam spatřila, co vše se zpracovává, už jí jenom domácí džemy.

Já zas dostala čokoládu s lískovými oříšky. Otevřela jsem ji, abych se podělila a místo jednoho ořechu se tam svíjela vykrmená larva.Taky důvod na slivovici.

hccb
hodnocení

0x
Když sníte jedno plesnive jídlo, tak se nestane vůbec nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]