Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska nebo romanek

Od: frantiska odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
pracují v zahraničí jako pečovatelka dvou starých lidí. Na tom není nic neobvyklého. Můj pracovní rád si plním do posledního puntíku, rodina ( mají dva syny, jednu snachu a 4 vnoučata ) si mě oblíbili a v podstatě i já je.
I do téhle doby je všechno v poradku.
Jenže mezi mnou a starsim synem vzniklo pouto zakázané lásky.
Zakázané protože nevím, jak by tenhle fakt přijal zbytek rodiny. I když patřím k rodině, tak bych neměla v nejmenším patřit do rodiny.
Nedá se mi poradit, chtěla jsem se jen vypsat.
Hezký pátek vám všem. FrantiškaFrantiška

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud starší syn není ženatý/ zadaný, nic na tom nevidím.

hodnocení

3x

Milé kolegyně Jago a Eulálie! Vidím, že jste se nechaly unést starosvětským slovníkem tazatelky a problém vidíte také starosvětsky.

Za mou maminkou chodily pečovatelky. Nebydlely u nás, ale chodily k nám. V žádném případě to nebyly služky, ale samostatné mladé ženy. Kdybych snad náhodou měla svobodného bratra (pozor na věk většiny synů, jejichž rodiče potřebují pravidelnou péči!) a on se s některou pečovatelkou sblížil... Tak co? Tak nic! Tak by spolu po práci chodili, možná časem společně žili a... Zase nic. Opečovávané mamince by to bylo úplně jedno. Mně by to bylo také jedno.

Ovšem pokud je tazatelčin milovaný ženatý, tak jí samozřejmě nepomohou ani sentimentální slova. Je potřeba co nejrychleji změnit místo.

Nějak se nám tu množí dotazy na "služebné" a jejich postavení v rodině, ať už z jedné, či z druhé strany. :-D

hodnocení

2x

Co je v domě není pro mě. To syn zaměstnavatele neví?

Vzpomínám si na převážně brožované knihy mé nebožky babičky, kdy naivní služtičku či kuchařinku zneužil pánův syn a "přivedl ji do hanby".

Už ten obrat "pouto zakázané lásky" mi připomíná ty divně vonící babiččiny knihy. Vy jste vlastně taková jejich služka a pánův syn Vás zneužívá. Dějiny se opakují. Nemiluje Vás, ale spíš využívá situace. Jsou 2 možnosti: buď toho necháte, nebo ne. Pokud ne, pozor, abyste od nich neodcházela nejen "v hanbě", ale i "s outěžkem". To nejsou moje slova, to jsem vyčetla v těch knihách. Ale když si v podobných kudrnatých obratech libujete, použila jsem to taky. Jaga.

iz*
hodnocení

1x

I mně to připomíná "červenou knihovnu". Napadá mne, že starší syn jenom využil příležitosti (láska se mi v tomto případě moc pravděpodobná nejeví).

"Pouto zakázané lásky" → Já tomu rozumím tak, že si tazatelka moc dobře uvědomuje, že to není "košer" vůči jejím zaměstnavatelům...

hodnocení

0x

Nějak se mi při čtení dotazu (je to dotaz?) vybavilo jméno Rosamunda Pilcher. V jejích příbězích vše zamotaně začíná, ale dobře končí.

Jestli je starší syn ten ženatý, tak je to blbé. A nehraje roli, jestli jste v cizině nebo ne, jestli pečujete o jeho rodiče nebo ne. Prostě je to blbé a hedejte si jinou práci.

Jestli jste se spolu zamilovali s ovdovělým, rozvedeným (pozor, se svobodným starým mládencem by na vás mohlo čekat úplně jiné překvapení!), tak vůbec nechápu, kde je problém. Problém bych viděla jen v případě, že jste se v časoprostoru přenesla k nějakým aristokratům do přelomu 19. a 20. století.

hodnocení

0x

Co prosím - "pouto zakázané lásky"? Vy jste nezletilá nebo nesvéprávná? Nebo pan syn?

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, jen v románech pro ženy (červená knihovna) si syn zaměstnavatelů vezme za ženu jejich zaměstnankyni. Vy jste v podřadném postavení vůči rodině, láska si sice nevybírá, ale pochybuji, že to bude ze strany toho pána nějak moc žhavé. Spousta synků domácích se zapletlo s komornými a podobně. A vy jste jen pouhá pečovatelka, tak si sundejte ty růžové brýle z očí a prohlédněte.

doplněno 30.06.17 16:12:

No jo Bimbam, nechala jsem se možná unést. Ale vy nemůžete vědět, o jakou rodinu jde a jak nahlíží na personál. I v tomto případě by možná mohlo platit pořekadlo: Co je v domě, není pro mě. Nebo to platí jen někde a někdy?

doplněno 30.06.17 16:21:

Bimbam, já to jako kárání neberu;), snad jen jako radu pro tazatelku, je-li dotaz pravdivý... protože pro někoho je personál plebsem, ke kterému se není radno snižovat. Maximálně tak využít. A platí to i v dnešní době, nikoliv jen v době Panství Downtown... tam si sice prostřední dcera vzala za muže osobního šoféra, ale běžná situace to asi není.

Měla jsem připojit smajlík. Tak dodatečně :). Nebylo to z mé strany kárání. Přinejmenším to tak nemělo vyznít... A jestli se v tomto dotazu něčemu hodně divím, tak jedině tazatelce.

Večer mrknu na poslední díl seriálu Panství Downton. A nejspíš na ni zavzpomínám :).

hodnocení

0x

Asi sama víte proč se Vám nedá poradit a proč byste v dnešní době neměla ani v nejmenším patřit do rodiny. Pouto zakázané lásky? Proč zakázané? Kdo Vám to zakázal? To byla nějaká podmínka, když jste u té rodiny práci přijímala? Přece nejste nějaká služka z dob dávno minulých. A jak taková zakázaná láska probíhá? To jako že syn té rodiny za Vámi chodí tajně aby nikdo nevěděl a on sám Vám říká že se to jeho rodiče nesmí dozvědět? Tak tohle kdyby se mi stalo, tak by ten dotyčný vyjel tak rychle, že by mu dveře nestačily. Nebo z čeho jste si vydedukovala, že by to rodině vadilo? Ale asi ani neodpovíte, protože sama říkáte že se Vám poradit nedá a že se chcete jenom vypovídat...

hodnocení

0x

Jak starý je ten starší syn? Co dělá? Studuje a rodiče ho živí a obávají se, že by nedostudoval?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]