Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupujete si hry?

Od: lucka* odpovědí: 23 změna:

Zdravím všechny lidičky tady na poraďte, začínají prázdniny a protože na dovolené jsme už byli s rodinou a přítelem trochu předčasně, jejich začátek budu trávit doma, krom jiného u her na počítači, protože na to konečně budu mít prostor :) A tak mě jen tak napadlo, kolik z vás tu asi hraje, případně jaké hry se vám líbí?:) Ale především mě zajímá.. stahujete si je ,, na černo" nebo za ně platíte? Asi jsem divná, ale mám potřebu za hry platit, byť nemám nějaký stálý příjem jako studentka, ale umožní-li to situace, kupuji si je z kapesného, nebo peněz za brigádu, obvykle na službě Steam a nebo GOG.com a obvykle jen pokud jsou v akci. Třeba teď úžasnou Inside které vyšla na asi 150 kč.. Ale mám představu, kolik práce je s jejich tvorbou a chci autory aspoň trošku podpořit, pokud to jde :) Tím neříkám, že jsem si nikdy nic nestáhla, ani to nijak neodsuzuji, jen to vidím takhle a zajímalo mě, kolik lidí to má asi podobně, holky od nás ze třídy obvykle třeba ani moc nehrají, nebo hrají ,,hlouposti" které mě neba a kluci mají vše stažené, až na výjimky. Říkala jsem si, zda je to mezi starší generací jinak a jeslti má vůbec vztah ke hrám.. :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

..mám 62 let -teď mám Ps4-předtím ps3,2,1..Atari..tenis na černobílé televizi---,koupil jsem i nové hry,hm... na tu konzoli je to trochu v jiné cenové relaci takže si počkám a kupuji pak bazarovky nebo měním..-pirát nejsem a hraní mne stále drží..ještě že manželka mi to toleruje ..nebo už to vzdala..*zed*.pěkný den

lucka*
hodnocení

To je sympatické :) A které hry Vás třeba baví konkríétně?:) Je něco,co teď momentálně hrajete?:)

hodnocení

0x

nedávno jsem koupil hru Krycí jména - už je i další varianta ... je to naprosto úžasná hra pro věk od 6 do 105 let !

Nevýhodou je, že musíte komunikovat (hrát) s někým osobně a nemůžete si vymýšlet různé hlouposti přes internet...

Za internetovou hru či hru do mobilu bych neutratil ani korunu ! Je to horší investice než auto nebo elektronika - prostě to jen stojí peníze a následně čas, který je opravdu drahý ... ale to poznáte bohužel až pozdě.

doplněno 29.06.17 20:41:

dnes a hry na PC? Počítač peče jako trouba... doma 25°C, venku přes 30... topíme si víc a víc, abychom nemohli večer usnout...

U nás má syn zákaz v podobných dnech hrát ... stačí hodinka a v pokoji je o 4 °C víc :(

Teď radši hledá kámoše venku - každý druhý má bazén, tak se sejde s tím nebo s tím... případně jdou na zmrzku... večer odpočinek, úklid, večeře, pomoc rodičům... to se pak krásně usíná.

doplněno 30.06.17 08:56:

jižní Morava - neprší už 4 roky... a když, tak je to přeháňka a zase měsíc nic ... :(

lucka*
hodnocení

Smím se zeptat odkud jste? Tady u nás celý den prší, už v noci byla bouřka a od té doby nepřestalo pršet.. tak proto jsem psala, že je k tomu počasí jako stvořené, nenapadlo mě,že je někde stále takové parno :)

Krycí jména je jedna z mých nejoblíbenějších her, dá se hrát již od 2 lidí, horní počet téměř neomezen:) Doma máme verzi s obrázky, ta se dá hrát i s dětmi, které ještě neumí číst, popř. nevědí, co je "biolog" atd. Takže zatím vím pouze o 2 verzích "Krycáků", existuje ještě další verze?

slovní a obrázková - ale když jsem to viděl, tak nějak jsem ukradli tento nápad a vytvořil vlastní slova, vlastně komplet vše se dalo vytisknout... a dal jsem to manželce - v angličtině. Je to výborná věc pro učení ... má taky nachystán excel, stačí jen přepsat slovíčka dle aktuálně probíraných lekcí a tímto v podstatě opakují látku :)

iz*
hodnocení

0x

Nekupuji si hry, vystačím s freeware. Hry moc nehraju, je spousta dalších zajímavých věcí, kterým se člověk může věnovat. Obzvláště během prázdnin.

Já bych o prázdninách dala přednost koupání, jízdě na kole, dalším sportovním aktivitám. Hry bych si nechala jen na chvíle, kdy bych náhodou neměla jinou vhodnou náplň. Ale to se mi moc nestává...

lucka*
hodnocení

Tak troufám si tvrdit, že dnes bylo třeba počasí pro hraní na PC jako stvořené :D Samozřejmě, že jinak budu dělat spooooustu dalších věcí! :)

iz*

Nebo na návštěvu zubaře, na knihu, na dobrý film, vyluštit si křížovku nebo sudoku, poslechnout si oblíbenou hudební stanici, udělat (dokončit) některou činnost, která se obtížně dělá v horku, ... (Mně toho času na hry opravdu moc nezbývá.)

hodnocení

0x
Dokud jsem studoval, tak se mi moc za hry utrácet nechtělo - tedy všechno na "černo". Co už vydělávám, tak jen kupuji - také mi jde o podporu tvůrců a hlavně vím, že nestahuji malware. Jinak jak říkal rádce přede mnou - ztráta času, když zpětně vzpomínám co jsem mohl místo toho přečíst, naučit se... Hlavně do toho nespadnout.
"Hlavně do toho nespadnout." toto bych podtrhl a zdůraznil - mám hodně kolegů v práci, co se prostě neodtrhnou od své hry ani při práci. Chybují, nestíhají, jsou nervní... prostě jim vesničku někdo vymlátil nebo nestihli turnaj v pokeru... Hry na PC musí mít řád, když už to někdo hraje. Hrajte si, ale dejte si týdenní limit - třeba den či dva v týdnu, hodinu... a stop. Nemyslet na to, nehrát on-line nonstop...Je to velmi nebezpečné, způsobuje závislost a lidi ztrácí sebekontrolu... Kolegyně si nedávno půjčila 20tis na telefon, aby mohla hrát pokemony. Dnes už je nehraje, ale půjčila si na NTB, aby mohla hrát Travians nebo co... a prý aby to hrálo dobře, musí mít super grafiku (což u NTB znamená peníze...) - takže si půjčila na tento noťas zas a opět... prý cca 50tis...*bzum*Nemluví, jen myslí na hru, případně si hraje na tom mobilu "provizorně", než přijde z práce a bude hrát zase a opět do 1 hod ráno !
doplněno 29.06.17 21:27:

já hrával Heroes of ... 3-6... ALE TO JE KROKOVKA... prostě jsem kdykoliv mohl přestat, nic neuteklo, bylo uloženo. Hru jsem hrál třeba rok, než jsem dohrál na konec... a klidně mohl zadat jinou obtížnost a hrát znovu - ale jak píšu, hra až nakonec. Když není co dělat, není s kým být... a má nastavené limity. Časové i finanční.

kkoooia
hodnocení

0x

Od 8 do 20 let jsem hrál pořád. Naštěstí jsem si včas uvědomil, že život je o něčem jiném a začal jsem konečně žít. Ze dne na den jsem přestal hrát a tak to platí do dnešního dne - bude mi 25. Zpětně těch propařených dní lituji, ale co no...to už člověk prostě nevrátí. Navíc ty ceny her...nemyslím si, že mají takovou hodnotu. Nedokázal bych to dnes podporovat - na to si až moc vážím pěněz.

nox®
hodnocení

0x

Tak ten negativní postoj tu asi ještě nějakou dobu bude, když z médií bylo slyšet jen jak jsou hry špatné, kazí mládež, tvoří závislost, ztráta času, pro děti a podobně. Přitom je to už snad všude naprosto běžný prostředek pro zábavu, relax, ale i obří byznys. Jinak placení beru také jako samozřejmost, podpora vývojářů a vlastní pohodlnost.

ovczaak*
hodnocení

0x

je mi padesát a hry hraji,fps... kupuji v akci,ale stává se mi,že po pár letech origo hru nenainstaluji,píše chybu,potom si ji stáhnu a jede..poslední případ deus ex...origo nefachčí,stažená ano... a hraji proto,že si tak vybiji vztek a agresivitu po blbém dni v práci...

hodnocení

0x

Kdysi dávno jsem hry z 95% stahoval a k tomu měl pár originálních krabicovek.

Posledních minimálně 8 let (tak dlouho mám účet na Steamu) si všechny hry kupuji. Nejvíc jich mám právě na Steamu, něco na Originu, GoGu a uPlayi.

Poslední krabicovku co jsem kupoval, tak byl Zaklínač 3 včetně obou datadisků... kvůli Gwintovým kartám.

A myslím, že patřím k té starší generaci (tedy myslím, že bys mě tam zařadila).

doplněno 01.07.17 07:08:

Není to indiskrétní... :)

Je mi rovných 40.

lucka*
hodnocení

To je velmi sympatický přístup :) A nevím, jeslti bych Vás řadila ke starší generaci.. kolik Vám je? pokud to není moc indiskrétní tedy :)

rizzlah*
hodnocení

0x

Na hry už není moc času, ale vždycky jsem kupoval jen multiplayerové hry, které nešli vysosat ( WAREZ )

Takové ty populární co se hrají ve více lidech, s přáteli po internetu - MMO.

Singleplayer hry - jedině WAREZ, není třeba za to vyhazovat prachy.

lucka*
hodnocení

Mě to přijde takové trochu smutné.. tvůrci těch her by přeci také měli z něčeho žít. já se snažím přispět aspoň trošku, pokud to situace dovolí, sice nevydělávám, ale když můžu, sem tam si koupím nějakou hru v akci.. naposledy třeba fantastickou Inside, nedokážu si představit, že by tvůrci něčeho tak zajímavého a dechberoucího neměli dostat ani korunu :)

rizzlah*

To chápu, ale když si vezmete, že dneska většina uživatelů internet stahuje filmy a hlavně hudbu, najdou se vyjímky, které stále kupují CD, aby podpořili artista, taky tak sem tam učiním, ale... kdybych měl kupovat pomalu každý film který chci vidět, tak budu pomalu jediný.. z celé té většiny.

Ale pokud jde o nějakou fakt srdcovku, stáhnu a náslledně kupuji, hlavně co se týče filmů nebo hudby.

doplněno 06.07.17 19:38:

*internetu

hodnocení

0x

U PC her sem za cely zivot stravil max nekolik desitek hodin. Nikdy me to nechytlo a sem rad. Ten cas jde fakt vyuzit lepe. Komplet hry sem dohral mozna tak 4 nebo 5 a ztoho tri byli legalni. Prince of Persia, The Jungle Book a Doom. Kopii sem hral NFS6 a nejake rally. A v davnoveku mozna jeste par kopii her na magnetofonovych paskach pro ZX Spectrum, ale tam byl ten cas spise o cekani na nahrani hry, nez o samotnem hrani.

Dneska uz bych to nehral vubec, kdyz nekde musim cekat a pod., tak si max na chvili zapnu na mobilu nejakou free hru na ukraceni cekani, ale nijak me to nebere.

lucka*
hodnocení

jen mimochodem, co představuje ta ikonka, kterou máte u profilu? Připomínala mi právě nějakou postavu ze hry, už nevím z jaké přesně, ale je mi to povědomé.. nebo možná komiks?:)

Sergeant Carter z Doomtrooperu - to uz je dnes prakticky zapomenuta karetni hra. To nas bavilo na zakladce...

Ses prvni po skoro 9 letech tady, kdo se na to zeptal.

Jeste vic nez samotna hra me bavily ty propracovane kresby. Piloval sem si na nich svuj kreslici (anti)talent.

lucka*
hodnocení

To úplně chápu, kresby u některých karetních her jsou skvělé! Já toho zase tolik neznám, ale například karty Warhammeru které jsem viděla u kamaráda mě přivedly k přečtení několika knížek ze světa Warhammeru :D Vůbec se nedivím, že Vás to inspirovalo ke kreslení :) Mimochodem, to jste musel být na základce asi někdy v 90. letech, spíše jejich druhé polovině,že?:) To mi napověděl google tedy :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]