Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký hmyz se nechá labužnicky pojídat

Od: bambula* odpovědí: 8 změna:

Podle Evropské Směrnice č. 2283/2015 ES, se mohou od 1.1.2018 upravovat moučné červy, proteiny ze cvrčků a.p., co by se v české kotlině nechalo z nějakých červů připravit jako lahůdku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že jste si sám odpověděl - cvrčci a mouční červy. Obojí lze pěstovat (pěstuje se pro zverimex jako krmivo pro mazlíky) a cvrčky lze nachystat i na louce.

Nedávno jsem slyšel o jednom začínajícím podniku, který připravuje fitness tyčinky plné proteinu právě z takových cvrčků. Jediné zklamání bylo, že si cvrčky nepěstovali sami, ale nechali si je posílat z Asie, kde je to běžná surovina.

Pravidelně se u nás doma vyskytují 10cm velcí luční koníci, zatím jsem na ně chuť nedostal. *zmateny*

doplněno 10.08.17 10:02:

@ben mi připomenul teorii, která se zabývá tím, kolik člověk sní za svůj život v noci pavouků aniž by o tom měl tušení... *blee*

jofa*

clayman Pravidelně se u nás doma vyskytují 10cm... Tak to máte nějaký super biotop kde jsou takový vypasený koníci, nebo nějaký nový druh.

Pravidelně = každoročně v tuhle dobu. Jsou to bestie schopné vyletět do druhého patra domu. V okolí je docela hodně ploch, kde je vysoká tráva. Posledního, co jsem viděl, ulovila kočka. :)

72mona3*

Posledního, co jsem viděla, ulovil kočku *smich* M.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že cyklisté a motorkáři dobře vědí, jakou lahůdkou je moucha . Zdravím!

doplněno 10.08.17 10:05:

clayman - to jsem také někde četl a ten počet nebyl malý. Jen nevím, kdo to počítal.

culdabulda1*
hodnocení

0x

žádnej !

doplněno 15.08.17 21:33:

- ale prej by se důchodci měli začít živit hmyzem, aby je jídlo tolik nestálo !

hodnocení

0x

Takový, který je chutně upravený. Každý kuchař ví, že na způsobu přípravy závisí možná víc, než na výchozí surovině.

hodnocení

0x

Mně se zvedne žaludek jen když o tom slyším nebo čtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]