Nejste přihlášen/a.
Prosím nevíte někdo jak se nazívají takové ty obrázky žen z 50let minulého století, jednou jsem na to na googlu narazila.. a ted to nemůžu nějak najít,, jsou to takové ty tipické obrázky žen většinou v šatech..? prosím nutné.. prominte za chyby..děkuji za odpovědi
Co to trošku specifikovat. Já mám v rodinném albu dost fotografií oblečených žen z 50. let. Nebo myslíš něco takového?
Takové ty fotky žen z domácnosti se zástěrkami, učesy jako merilin monroue... něco takového.. většínou takové kresléné fotky na nažloutlém papíru
Pokud máte na mysli takové s lehkým erotickým podtónem, tak se jedná o tzv. pin-up girls...
doplněno 27.02.13 13:23:Dobrý den, asi máte pravdu. Rozdíl je v tom, že jsou to malované obrázky a ne fotky. Další rozdíl je v míře té erotiky - doba přinesla zcela odhalené ženské tělo, tak je pro fantazii méně prostoru.
Zdravím!
doplněno 27.02.13 22:53:pindown - hezky napsáno. Děkuji za upřesnění. Já jsem se chtěl jen stručně vyjádřit k té malované části tohoto "oboru". Tu považuji za umění - americké až kýčovité, ale roztomilé. A většina obrázků má jako doplněk k erotice i humor a akci. Kdo nehledá v erotice gynekologické detaily, tak je snad spokojen.
Technicky "pin-up girl" je divka/modelka/herecka z plakatu/fotky/casopisu, ktery si lide (muzi) prispendlili (pin up) na zed, takze ty technologie byly ruzne, od rucne kreslenych jako z te galerie, na kterou jsi poslal odkaz dole, az po fotky, vystrizky z casopisu nebo primo plakaty. Samozrejme tak, jak sla doba, tak se posouval zajem o urcite technologie.
Mira erotiky je dana dobou, ve ktere portrety vznikly. Co bylo tenkrat povazovano za velice smyslne a eroticke, nam dnes muze pripadat bezne nebo nudne a co my vnimame jako sexy, by tenkrat mohlo byt vnimano jako vulgarni, lacine apod. Nektere symboly pretrvaly dodnes. Treba takove puncochy a sexy spodni pradlo se posunuly vice do dnesni kategorie "glamour". Kdyz o tom tak premyslim, tak "glamour" bude asi dnesni obdoba tehdejsiho pin-up.
Samozrejme na to muze mit kazdy svuj nazor. Podstatne je, ze i dnes pusobi nektere fotky velice sexy.
Páni! To byla doba, kdy mou maminku lákali do práce s tím, že ženy nebudou muset vařit, protože budou v továrnách jídelny, budou školky, jesle, o děti bude postaráno. Budou levné restaurace, kam půjde celá rodina na večeři, levné polotovary, kdyby se ženy rozhodly přece jen uvařit doma. Svačinky ve škole a hlavně mlíko budou mít děti zadarmo. Budou fungovat "Osvobozené domácnosti" - prádelny, úklidové služby na přivolání, aby žena nemusela čistit okna. Rekreace, pionýrské tábory. Vše za babku, jen je využít. Městská doprava bude zdarma. Celý stát bude fungovat tak, aby lidé měli čas užívat si života. Když přibude tolik rukou, které začnou pracovat. Maminka si našla práci a strašně se pohádala s tátou, který tvrdil, že nás uživí a práci ji nechtěl dovolit. Necítím se zas až tak stará, ale to je v háji, jak hodně pamatuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.