Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stříkat sprejem na graffitti?

Od: derd odpovědí: 4 změna:

Koupil jsem sprej na barevné graffitti, ale nejde zmáčknout hlavička, vzadu je jen varování před nebezpečím vdechnutí apod., ale není návod, jak sprej aktivovat. Zkoušel jsem různě otáčet, bouchat, poklepávat, ale mačkací hlavička drží a nechce se zmáčknout. Netušíte, jak sprej zprovoznit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám na sprejery podobný názor jako @enias, ale ne všichni, co si koupí sprej, budou stříkat na cizí majetek.

takže moje zkušenost: už jsem se setkal se sprejem, u kterého bylo třeba stáhnout "mačkací hlavičku", pod ní najít pojistný plastový kroužek či prstenec a odstranit ho. Ten totiž brání stlačení... Po nasazení hlavičky je sprej funkční.

Pokud máš takový, po uvedení do funkce nám dej vědět, pomůže to ostatním.

derd
hodnocení

Je to přesně tak *zdravi*

Stačilo sundat mačkací hlavičku, otočit vzhůru nohama sprej a z hlavy vypadl prstenec, který hlavičku blokoval. Zkusil jsem zkušebně stříknout do novin a barva mi vytekla na ruku, pak jsem ji dva dny smýval z prstů, nešla z ruky vůbec vykartáčovat...

Jinak tedy jsem potřeboval nasat nápis na svoje dveře, nejsem žádný sprejer *smich*

Chvíli mi trvalo, než jsem sprej ovládl, barva zprvu stýkala a písmenka se na ploše roztékala, ale po chvilce jsem získal cvik.

Teda naprostou shodou okolností a opravdu náhodou jsem včera na návštěvě u ségry shlédl český film Vejška. Používali tam úplně stejné spreje, jaký jsem koupil já a tomu herci také ulpěla barva na ruce a nemohl se jí několik dní zbavit. Ale všiml jsem si, že při sprejování používali rukavice. Hlavně, že je na spreji napsáno varování nevdechovat, nepít, nelízat, nestříkat do očí... Ale o rukavicích ani zmínka *zed*

enias*

Pravda, zase jsem vsechny hodila do jednoho pytle, to se omlouvam. Když to bylo jen na sve dvere nebo na urcene misto, tak nemam nic proti, vadi ti co jen cmaraji a nema to hlavu ani patu.

enias*
hodnocení

0x

Bude to asi znít blbě, ale dobře že nejde. Osobně mě strašně štve jak někdo stříká jen klikyháky na baráky a jinam, kde si lidi zaplatili novou fasádu a pak ji někdo příjde zničit. Nevadí mi cílené graffitti, ale bezduché čmárání ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]