Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu se stát z kamarádky něčím víc?

Od: majorka* odpovědí: 21 změna:

Ahoj,mám kolegu,ke kterému jsem začala cítit něco víc,co se citů týče,jájsem svobodná,on má vztah,o kterém stoprocentně vím,že už víceméně nefunguje. Stane se,že mu svoji náklonnost občas dám najevo,často si píšeme,káva,atd. Ovšem,a teď to přijde,z jeho strany stejné city necítím a hlavně mi dává najevo,že jsem pro něj jen fajn kamarádka,prostě ona klasická hláška o kamarádství. A protože s něčím podobným ještě nemám zkušenost,ptám se zkušenějších. Existuje naděje,že se tato situace může ještě posunout tím směrem,kam bych si to představovala já,nebo ta šance prostě není? Děkuji za jakoukoliv,i pro mě třeba nepříjemnou odpověď..

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

5x

Dobrý den. Můj názor je, že je lepší být být nyní kamarádkou s upřímnými úmysly než kamarádkou zneužitou k postelovým radovánkám bez budoucnosti nějakého vztahu. Pokud vás ten pán zatím nechce, což se asi děje (jinak by se choval jinak), tak proč vy chcete tlačit na pilu? Nechápu...Navíc - vy jste svobodná, ale on je zadaný. Sice máte dojem, že ten jeho vztah za moc nestojí, ale nikdy vy nemůžete vědět na 100 %, protože ten vztah nežijete, ale vše máte jen zprostředkované. Nyní jim to nemusí klapat, může se jednat o drobnou krizi, kterou váš vysněný pán překoná. Chcete být odkopnutou náhradnicí? Proč? Další věc - pokud opravdu má objekt vaší touhy krizi ve vztahu, tak by bylo na místě si vše vyřešit a teprve až pak, kdy je vše ukončené, začít vztah nový. Možná se ale o toto pán pokouší, proto chce být jen kamarád. Jojo, neopětovaná láska bolí, a moc. Ale chtít něco za každou cenu se nevyplácí. Nemohu napsat ani, abyste byla trpělivá, že trpělivost růže přináší. Někdy je totiž nestačí přinést. Hlavně tomu vašemu vysněnému princi moc tu vaši touhu nedávejte najevo. Ne všichni muži ji ocení.

Napsala jste to dobře. Místo odkopnutá náhradnice se dá ještě říct, náplast na vztah. On může chtít na chvíli jen náplast na svůj vztah. A pak se jí zbaví. Raději bych hledala volnýho. Jinak budete zklamaná, že to nevyšlo a cítit se využitá.

doplněno 29.06.17 09:19:

Ještě je možnost vyčkávat, jak se to vyvine. Ale to si snad mezitím najdete jiného.

Lepsi vyuzita nez zneuzita.

majorka*
Vážení, všem,kterým jsem stála za to,investovat do mě svůj volný čas a nějaké to písmenko,moc děkuji.
majorka*
Nádherně napsáno,díky.
majorka*
Omlouvám se,píšu z mobilu a nějak to přeskakuje.
majorka*
Moc hezký napsáno,díky. Pro eulalii.

martinaa*
hodnocení

1x
Odpovedela jste si sama... hlavne dava najevo, ze jsem pro nej jen kamaradka. Tim je receno vse.
Ze ma mozna nefungujici vztah neznamena, ze chce navazovat novy. Kdyz zatlacite, zrejme utece.
majorka*
hodnocení

Děkuji za odpověď..

hodnocení

1x

Teoreticky ho můžete posunout směrem do lože - ale pak už nebudete ani ta kamarádka. Vzhledem k dalšímu vztahu kolega/kolegyně může začít být v zaměstnání poněkud dusno.

majorka*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Hehe. Hlášky o kamarádství jsou nejlepší :)

majorka*
hodnocení

Děkuji za odpověď:)

hodnocení

0x

Teď říkáte že budete děkovat i za nepříjemnou odpověď, ale jakmile někdo napíše co Vám nebude sedět, tak to bude o něčem jiném. Tohle tady už bylo jednou a vzpomínám si, že to bylo v hodně podobné otázce.

A na takovouto otázku se nedá ani odpovědět. Jak se má cizí člověk vžít do někoho, koho nikdy v životě neviděl, nic o něm neví a nemá ani páru jestli se mu vůbec líbíte. A jestli z toho něco bude nebo ne, to poznáte sama.

doplněno 29.06.17 08:09:

Takovouhle zkušenost má snad každý člověk. Jenomže u každého to probíhá jinak a tak se žádnou cizí radou v tomto případě nelze řídit, ani poučit. Muž a žena - přátelství, nákolnost, láska, sexuální touha, to je všechno běžný život.

Pokud se týče Vaší otázky, tak zkušenosti mám, ale bylo tomu vždycky naopak. Já jsem chtěla zůstat jenom u toho přátelství, kamarádství, ale vždycky se to za nějakou dobu zvrhlo a bylo z toho to sexuální harašení a bylo po rázem po kamarádství. Ale bylo to v dřívější době a je docela možné, že tenkrát byli muži asi jiní a ještě měli zachováno v genech velké procento loveckých pudů. Jinak si totiž nedokáži vysvětlit, že je dnes tak hodně žen a dívek které musí samy za muži nějak dolézat, nebo jim nadbíhat, jinak by byly samy. Soudím tak z různých dotazů na toto téma a je zajímavé, že převládají ženy které kladou otázku. Tak se něco muselo změnit. Dříve byli lovci muži, dnes loví ženy. A to je dost divné.

majorka*
hodnocení

Asi jste mě nepochopila,já už nejsem naivní pipinka a s tou nepříjemnou odpovědí jsem to myslela vážně. Už mám něco za sebou,ale s tímhle ještě zkušenost nemám,proto jsem požádala tady,nic víc.

Majorka, nepovažuji Vás za pipinku ani náhodou. Vlastně ani nevím co to znamená, ta "pipinka". To jako že slepice? Tak to bych si nikdy nedovolila a navíc Váš dotaz nic takového nevypovídá. Nicméně, jsem doplnila svou včerejší odpověď. Tak snad tam něco pro sebe najdete. Možná by to chtělo z vaší strany právě naopak omezit ty náznaky o tom, že se Vám dotyčný líbí a že byste nebyla proti tomu, aby to překročilo hranici kamarádství. Výše jsem vysvětlovala jak to bylo dřív a nechce se mi věřit, že by se muži tak radikálně změnili. Chlap se musí brát jako samec, který rád loví. Tak je tomu i v přírodě. Vyjma snad kudlanky nábožné. Ale ta se chce ještě ke všemu nažrat. Ještě snad není znám případ, že by třeba lvice pádila za lvem a nabízela se mu k páření. ;) Píši to samozřejmě v obraze, jen jako příklad. Takže kdybych byla na Vašem místě, dělala bych drahoty. Rozhodně bych nebyla připravena pokaždé, kdy si on zamane a rozhodně bych mu nedávala nijak najevo, že kdyby jen pohnul prstem, tak bych mu padla kolem krku. Toho se chlapi a všichni samci bojí asi nejvíc. Takže trochu víc strategie v uhýbacích manévrech by rozhodně neuškodilo. Pokud o Vás bude mít opravdu zájem jako o ženu, rychle to zaznamená a zbystří. Musíte v něm vzbudit pocit, že nejste tak snadná kořist a že Vás nemůže mít kdykoliv si zamane. Když tohle uděláte, myslím že se brzy dozvíte jak to myslí on, a jestli se opravdu vaše přátelství může změnit v něco hlubšího. Pokud nebude reagovat nijak, znamená to, že to neměl nikdy v úmyslu.

liska*
hodnocení

0x

Jestli ví, že o něj stojíte, tak o to míň bude mít zájem. Má svoje starosti se svým vztahem a sotva se bude hned vrhat do nového. Do nového přizpůsobování a nové odpovědnosti. Chce zůstat kamarád, nechce se zase vázat. Ona ta pauza je nutná. Naděje nějaká bude, byť jen mizivá. To je ve hvězdách. Když vycouváte, najdete si nějaké svoje aktivity, dáte přednost svým zájmům a ztratíte se mu ze života, myslíte, že mu budete chybět? Zkuste to. Buďte milá, pěkná, úsměvavá, ale samostatná, nemějte na něj čas, že máte cvičení, výlet, plavání, trénink,výtvarku, kino, vernisáž. Možná mu to bude vrtat hlavou, a vzbudíte zájem. Láska je touha, a co je jisté, po tom se těžko touží.

doplněno 28.06.17 20:28:

Jedubabička je prostě babička, která si musí přihodit trochu jedu. Většinou každý odpovídá pod vlivem vlastních zkušeností. Někdo je má hořké a ještě je nezpracoval. Pak ta rada podle toho vyzní.

majorka*
hodnocení

Děkuji za odpověď,moc hezky napsáno:)

janm*

Kamarádství /partnerství- je dle mého o úhlu pohledu, tzn. má-li "nastaven ten úhel na kamarádku" pak vše bude vnímat v tomto kontextu (např. to co budete myslet vážně může od vás brát jako "vtip" "kamarádky") a možná jej ani nenapadne že by toto "paradigma" mohlo být "změněno" (může se domnívat že od něj ani neočekáváte aby byl víc než "kamarád") Takže podle mně je třeba nejdříve "změnit to paradigma"(to vlastně víte sama) schéma ve kterém vás vnímá, dát mu jasně na jevo, že může být i něco víc a pokud nebude chtít nebudete ho "tlačit" a necháte to při starém (necháte mu nějaký čas na přehodnocení situace pak uvidíte) Chce to "vhodnou situaci" a chtělo by to říci nějak "jasně" ideálně "přímo" aby vám nemohl neporozumět, zůstane-li totiž u "náznaků" "flirtu" apod., může mít stále za to že jde o to "staré kamarádské schéma"...

(Ze své skromné zkušenosti mohu říct, že některé ženy své záměry řekly naprosto přímo "na rovinu" a myslím že je to tak lepší, ztratit se tím dle mně moc nedá, pokud ho totiž tato možnost již napadla pak ji přivítá, pokud ji z jakéhokoliv důvodu vylučuje, pak by s ním stejně nikdy nic nebylo i kdybyste ho k tomu dovedla "po roce znakové řeči" *smich*.

doplněno 28.06.17 20:57:

P.S.

A některé ženy to zase řeší přez "žárlivost" (ukazují svému "vyvolenému" jak jsou s jiným tam či onde aby v nich vzbudili touhu) i s tím jsem se setkal, problém však je, že je to "nejednoznačné" a u mnohých (i u mně) to ve výsledku narazilo na rezignované uražené : "tak si za ním běž" a padla kosa na kámen protože tohle dotyčná slyšet nechtěla *smich*

lisko, nemusejí být všechny zkušenosti na vlastní kůži - dá se poučit i z cizích. Když v životě potkám pár osob, které například spadly z višně a různě si ublížily, pak na dotaz "Mám lézt na višeň?" odpovím "Dělej jak uznáš za vhodné, ale počítej s tím, že se ti může stát to nebo tohle."

coco

Ano, da se poučit i z cizich zkusenosti, proto se taky diskutuje na ruzna temata a casto se muze dostat dobra rada, ja napriklad mam osobni zusenost se zmenou nazoru na kamarada, ktery se marne snazil o sblizeni a nastesti vytrval, dokud jsem neprozrela :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]