Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajímalo by mne, kde jsou na nohách stopy?

Od: maky® odpovědí: 15 změna:

Nevíte někdo, čemu se říká "stopy" na nohách , měla by to být část nohy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stopa je snad otisk chodidla, ne?

Nikde na noze bych stopu nehledal.

sebod*

axus. Tak to teda nemáš pravdu *bum*. Já na noze mám stopu. A pěkně velkou *sok*. Včera jsem s vnuky bojovala a jeden mě pěkně kopnul (doufám, že nechtěně ;)). A mám na lýtku pěknou stopu po tomto kopu v podobě modřiny *plac*

majsterjoe*
Lytko neni noha ;)
sebod*

Lýtko není noha? *sok* Jejky, tak to já myslela že je... Tak co to teda je?

majsterjoe*

Lýtko je část dolní končetiny. Noha, je část od kotníku po prsty, prstní kůstky.

kepler*
hodnocení

0x

Stopy nejsou součást nohy, ale mohou se na nich vyskytovat. Když šlápneš bosou nohou do h***a, můžeš jeho stopy nalézt mezi prsty nebo blíž k patě. Což se ovšem slepci nemůže stát, protože h***o vidí.*frajer*

72mona3*
hodnocení

0x

Žádná část nohy se nenazývá stopa. Stopa je otisk. (Nebo se tak nazývá pozůstatek po činnosti, přítomnosti, na konkrétním místě). Nejčastější stopu zanechává chodidlo ;) M.

doplněno 28.06.17 12:30:

Wiki hovoří jasně :)

cs.m.wiktionary.org/...

doplněno 28.06.17 13:25:

No, evidentně někdo stopy na nohou má. Viz příspěvek o otékání nohou...

aaaa*
hodnocení

0x

" stopa"coby casti nohy se nejspis rika nekde ve slezsku nebo polskym pohranici.. asi neco jako tramvaj = v brne salina apod.

POLŠTINA

význam:

-chodidlo

-noha (část od kotníku dolů)

Skarpetki nosi się na stopach. – Ponožky se nosí na nohách.

-stopa (anglosaská délková míra)

Jesteśmy na wysokości dziesięciu tysięcy stóp. – Jsme ve výšce deseti tisíc stop.

-míra, stupeň, úroveň

Po obniżce podatków stopa życia obywateli znacznie się podniosła. – Po snížení daní se životní úroveň obyvatel značně zvýšila.

- patka, podstavec

-stopa (základní jednotka metra)

-pedál pro basový buben, šlapka

cs.wiktionary.org/...

liska*
hodnocení

0x

Někde se říká chodidlům šlapky.Ale stopy? Možná je to ta část plosky, která je v kontaktu s podložkou, když stojíme.

hodnocení

Ale jedné ženě zde v poradně otékají "stopy" na nohou, tak jsem se jen chtěla zorientovat.

figurek*
hodnocení

0x

nemáte to slovo vytažené z nějakého mizerně přeloženého článku?

Anglické slovo feet se překládá jako stopa, chodidlo, část nohy pod kotníkem a podobně.

Někdo z rádců tohle slovo používá pro šlapku, chodidlo.

hodnocení

0x

Tak nevím, já to slovo používám coby označení pro chodidlo. :-D Pravda je, že v češtině to spisovné není.

hodnocení

ildika, aha, já to právě nikdy v tomto smysllu neslyšela. :-D

iz*
hodnocení

0x

Ten, kdo to zde používá, míní stopou chodidlo → napsal, že míní část nohy od kotníku dolů (původně jsem si myslela, že míní plosku).

Ale není to správné pznačení ani použití.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]