Nejste přihlášen/a.
Neptám se na diagnozu ani na způsob léčení, jen mám normálně starost, tak jestli jste to takto zažili. Vnuk byl na důkladném vyšetření v nemocnici, zjistili příušnice, jenže je mu 14. Takže byla vyjmenována všechna možná rizika a je jich dost. V případě zhoršení musí okamžite na Bulovku. Má to třetí den a je mu celkem dobře. Věřím, že to nic nezanechá. Setkali jste se s příušnicemi u chlapce v tomto věku?
"maky", nebojte, to bude v pořádku. Syn byl již ženatý, měli děti, od kterých chytil příušnice a je to dobrý. Byl hodně osypaný, měl dost vysoké teploty, marodil asi sedm neděl, ale je zdráv a bez následků...
Dcera přinesla příušnice ze školy ve svých 10 letech. Měli jsme ještě 8letého syna, snažili jsme se děti oddělit od sebe, aby to on nedostal taky. Nedostal, zato je od dcery dostala 64 letá babička. Nemoc u ní měla v tomto věku velice silný průběh, byla dlouho velmi oteklá. Lékař říkal, že se s touto nemocí v tak pozdním věku ještě nesetkal.
Ať to vnukovi dobře dopadne. Klidový režim, ležet, hodně pít, teplo. Přeji, aby všechno bylo v pořádku. Jaga.
Jinak u příušnic opravdu vyrážka není. Byly to asi spalničky, nebo zarděnky.
Děkuji všem, bude to určitě dobré.
No tedy, byla jsem dnes u "mladých", první den mel kluk bouli na krku jako blázen, ted tam nemá nic, očekávalo se, že se to ještě objeví na druhé straně, zatím ale tam nic nemá. Dětská lékařka do telefonu řekla, že to určitě je zánět žlázy, jenomže v MOTOLE z krve žádný zánet nepotvrdili. Asi to nemá cenu pitvat, hlavně že je v klidu v teple a už je mu dobře.
Syn kamarádky měl přiušnice ve 20ti letech, strašili, že nebude mít děti, nevím to přesně ale prý přiušnice postihují varlata. Je mu 30+ a děti má 2.Určitě to bude dobré a přeji brzské uzdravení bez následků.
Nezažili jsme ani u dětí a zatím ani u vnuků. Ale jeden z mých známých/16let/ tohle prodělal a byly hlavně obavy ohledně varlat. Obavy se nenaplnily. Dodržte klidový režim a zařaďte vše, co zvedne obranyschopnost.Hlavně neprochladnout.
Pt , jste si jistá, že to byly příušnice? Při nich snad není vyrážka, nýbrž otok příušních slinných žláz / boule u uší/.
"liska", víte, že máte pravdu, byly to neštovice, tak to se teda omlouvám. Až jste to zmínila, tak se mně rozsvítilo, děkuji za nápovědu...pt
Mám kamaráda, který když mu bylo něco přes 20, měl příušnice a k tomu ještě mononukleózu. Prý si myslel,že má buď jednu nebo druhou nemoc, ale nenapadlo ho, že by mohl mít obě zároveň. Následky to na něm nezanechalo, poněkud hypochondr si nechal udělat spermiogram hned po uzdravení. Je to pan vědec s titulem před jménem i za jménem a už i dítětem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.