Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Puchýře po opalování

Od: adamcz* odpovědí: 9 změna:
Ahoj :) Chci se zeptat. Předevčírem jsme se byli koupat, jenže samozřejmě jsme se vrátili spálený.. Problém je v tom, že se mi udělaly puchýře na lopatce a já nevím co s tím :( Zítra chci jít k lékaři, co s tím udělat. Máte nějakou zkušenost s těmi puchýři?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bod®
hodnocení

5x

Kupte si v lékárně Panthenol, jako sprej nebo jako mléko, je velmi účinný. Používá se už velice dlouho, osobně jsme ho kupovali už před 30 lety a prodává se pořád.

hodnocení

1x

obklady studený tvaroh nebo bio jogurt

iz*

Stačí normální bílý jogurt. K jídlu i na spáleniny. "Bio (nejen) jogurt" je jen móda tahající lidem z kapsy peníze.

albatros498022*
hodnocení

1x

Bílý jogurt namazat vrstvu, zakrýt olátnem a bude po problému. Chce to opakovat.

hodnocení

1x

Myslím, že s takovým spálením má zkušenost prakticky každý:-D. Pokud nemáte teplotu a závratě, tak z toho nedělejte vědu, řešte to studenými obklady a tím pantenolem, nebo jogurtem (bio skutečně být nemusí). Je to nepříjemné, ale příroda si poradí. Počítejte s tím, že se Vám popálená kůže sloupe a nebude na to zrovna hezký pohled. A taky to bude náležitě svědit. Rozhodně loupání nepomáhejte násilím, tím si můžete ublížit víc, než tím spálením. A samozřejmě se nějaký čas vyhýbejte slunci!

krtek66
hodnocení

1x

člověk se spálí od slunka a hned chce doktora..*modla* kam ten svět spěje ;)

jabraka*
hodnocení

0x

nadeje-byliny.eu/... takový produkt mi hodně pomohl u moře.Dnes už si dávám pozor.

Na spáleniny je už samotný lihový obklad vhodný.Někdy postačí i krátkodobé ledování.

JABRAKA

mel*
hodnocení

0x
Zrovna mám to samé od soboty na vrchní části zad, puchýře jak polštáře, ani dotknout se toho nejde...do postřikovače na kytky čistou studenou vodu a větrák pustit na záda. Jen s tím spaním je to na draka :-D

sebod*
hodnocení

0x

jo, a párkrát si takhle záda ještě spalte a za pár let máte rakovinu kůže ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]