Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co je čulibrk? Nebo je to správně čurybrk?
Čulibrk - 13° polotmavý ležák z pivovaru Paličák Palačov
Původně ale staročeské slovo - být zbrklý, prudký, všetečný.
bimbam - Ten slovník má sice pravdu, ale ne tak docela. Slovo "čulibrk" pochází z dob, kdy se ještě o homosexualitě prakticky nemluvilo. Takže čulibrk nevznikl z hulibrka, jen se tomuto slovu v posledních letech tento význam neprávem pro jeho podobnost přiřazuje. A zas tak moc to rozšířené není.
Slovník nespisovné češtiny:
Čulibrk - vulgárně homosexuál. Vzniklo s hulibrk, vzhledem k záměně č za h mnozí necítí souvislost s původním slovem, to proto není vždy vnímáno jako vulgární (Udělej čulibrka!)
vzniklo z (z čeho)
Magdone - máte pravdu.
Když něco hledám, sáhnu vždy nejdříve po knihách, až potom zkouším internet. Teď, při ověřování, jsem objevila srbské či chorvatské příjmení Čulibrk. A vzhledem k tomu, že moje vyvdané příjmení naznačuje také jakousi povahovou vlastnost, tak začínám mít ke slovu čulibrk mnohem větší úctu .
časopis - culibrk.cz/...
pivo 13° polotmavý ležák - pivnirecenze.cz/...
psí jméno - jmena-psu.cz/...
sourozenec - vesmírní bratři Čulibrk a Tymprdlejk - musicmap.tv/...
bowlingový turnaj Čulibrk Cup - zizkov.xbowling.cz/...
statečný apačský náčelník ze hry Do Santa Fé. Historická freska z doby dobývání Divokého západu. - klub-panicu.cz/...
a už mě to nebaví
Toto jsem poslala coby kulturní vložku pro zasmání.
Poslední dobou tady té legrace moc není.
Páni kolegové a dámy kolegyně,polepšete se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.