Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvonění v bouřce

Od: jana1* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, při poslední bouřce v noci začal náš zvonek sám od sebe zvonit. Rozsvítila se i kamera, ale nikdo tam. To se v průběhu dvou minut opakovalo ještě dvakrát. Když jsem zvedla sluchátko, ozývaly se zvenku strašidelné zvuky, jakoby dýchání a sténání :) Přičítám to té bouřce, jen nevím jak konkrétně... každopádně to bylo opravdu velmi strašidelné. Má s tím někdo zkušenost a jak k tomu dochází? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Při bouřkách dochází ke kolísání napětí v síti. Může se třeba sama zapnout televize. Já bych to přičetla tomu. M.

majsterjoe*
hodnocení

1x
Indukce, pokud v okoli byly blesky je možné že to mohly způsobit. Bydlite na samotě nebo c bytě? Napětí indukovane z uderu blesku se na volném prostranstvi přenáší zemí až několik kilometrů.
jana1*
hodnocení

Bydlíme v řadovce.

kepler*
hodnocení

1x

Ano, přikláním se k indukci. Už několikrát se mi stalo, že ochrana vypnula počítač, protože došlo k přepětí v síti. Magnetické pole při výboji se nešíří v zemi, ale volně prostorem, blesky nemusí práskat ani nijak zvlášť blízko.

jana1*
hodnocení

Díky. Tak nějak jsem si to myslela.

jofa*

Někdo Vám prostě během dvou minut třikrát, jak píštete, zmáčknul zvonek. nesmíte věřit všemu ci Vám výše napíši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]