Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Český mincovní obchod Plzeň

Od: balada* odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mne, zda má někdo podobnou zkušenost s ČMO jako já.

Objednal jsem si jako dárek pro svého pravnuka pozlacenou minci Svatého Václava, ale mezi tím mi začaly chodit další nabídky, ze kterých jsem si vybral pár dalších pro dalšího pravnuka, který se narodí letos v říjnu. Jenže místo toho mi chodily i neobjednané pozlacené mince a faktury a když jsem se ohradil a jednu z těch mincí vrátil (potvrzeno po reklamaci u ČP), tak se mnou ČMO přestal komunikovat, vrácení mince popřel a vyžadoval zaplacení dalších tří faktur za nevyžádané mince. Stěžoval jsem si u ČOI Plzeň, ale přímou odpověď jsem od nich nezískal. Ze strachu z komplikací jsem zaplatil i tři poslední faktury v řádu tisíců Kč a na poště jsem si zařídil, aby případné zásilky od ČMO vraceli zpět adresátovi. ČMO mi neodpověděl na posledních 15 mailů, kterými jsem se snažil dovědět jestli jsme finančně vyrovnáni a od té doby mi nikdo nenapsal ani slovo. V serveru Měšec.cz jsem zjistil, že ČMO má ukryté všeobecné podmínky na vnitřní straně obálek, kterými mi nabízí své mince a že je všeobecně považován za neserozní a podvodný obchod. Mně by zajímalo, jestli má někdo z Českým mincovním obchodem Plzeň podobné zkušenosti jako já a co by mi poradil jak tuto obchodní transakci definitivně uzavřít, když se mnou ČMO nekomunikuje a ČOI nemá o mou stížnost zřejmě ani zájem. Děkuji za radu.

Milan

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dtest
hodnocení

2x

ČMO jsou známí tzv. "šmejdi"

viz třeba zde vasestiznosti.cz/...

kepler*
hodnocení

2x

S ČMO mám následující zkušenost: stačilo jen navštívit jejich stránky, protože jednou dobou jsem opravdu uvažoval o koupi takového dárku. Od té doby nalézám ve své poštovní schránce stále nové a nové nabídky. Jsou vlezlejší než ten zelený pitomec Alzák.

hodnocení

2x

Takové jednání je právě drží při podnikání, že lidé ze strachu zaplatí všechny faktury, aby neměli problémy (komplikace) se soudy. Peníze jste vyhodil vlastně dvakrát, poprvé za brak a podruhé za klid od nich! Při tom tyto mince nemají žádnou hodnotu a nikdy mít nebudou, je to jen tahání peněz z kapes lidí, protože tomu nerozumí. Pro příště doporučuji Českou mincovnu (Jablonec), tam mají výběr nejen pro narození vnoučka (vnučky), ale i další životní výročí. Je to mincovna, co razí naše mince, které denně používáme při placení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]