Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdenka Praha-Bratislava co se vyplatí

Od: monika* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chci jet do Bratislavy,nasla jsem nba strance ceske drahy jízdenku za 324Kč na cestu tam,je to když se koupí o 3 dny dříve,na stránce se spojením je však omezení na trase,je take napsano že přípoj vlaku nebude dostupný,pokud bude mít vlak zpozdení,což většinou mívá,nakonec by cesta mohla být velmi komplikovaná a drahá,máte někdo zkušenosti s takto levnou jízdenkou?Jde o konkrétní vlak,za tu cenu to platí jen na jeden konkrétní vlak,tzn. pokud by opravdu bylo omezení na trase-výluka,pak by člověk musel vystoupit a čekat na přípoj,který by třeba nepřijel nebo za dlouho a ještě by doplácel,protože by šlo pak o jiný vlak než ten na který se vztahuje jízdenka.Máte s tím někdo zkušenosti?Už jste někdo takto kupoval jízdenku po netu,potom jí zřejmě musim vytisknout doma,strašně by mě zajímalo,jestli takhle levná cesta opravdu funguje bez problémů nebo je to jen chyták a z člověka pak vytáhnou daleko víc peněz a ještě bude řešit komplikace,zklamání.Vždy jsem si kupovala za 1306Kč zpáteční s místenkou a to až do Trnavy-to je kousek od Bratislavy asi jako Unhošť od Prahy.Budu velice vděčná za postřehy a diskuzi o tomto spojení.Hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x
Pokud vám ujede přípoj, můžete jet dalším vlakem. Jízdenka platí i na něj. Ohledně dokladu, ten nemusíte tisknout, staci si nechat zaslat na mobil kód jízdenky. Nebo si do mobilu stáhnout appku českých drah a jízdenka, resp. QR kod se uloží v mobilu
cestovak

To neplatí vždy, zřejmě jde o tzv. SuperAkční jízdenku cd.cz/...

která platí jen na konkrétní vlak, což monika uvádí

cestovak

jinak v tomto případě můžete jet i s regiojet.cz/...

Praha-Bratislava už od 274, jezdím s nimi často Pha-UH třeba za 180 a žádný chyták to není...a tisknout nic nemusíte stačí si sednout na vaši sedačku :)

atreus*

Vaše rada "Ohledně dokladu, ten nemusíte tisknout, staci si nechat zaslat na mobil kód jízdenky."není správná.

cd.cz/...

8.2. Cestující je vždy povinen předložit při kontrole ve vlaku vytištěný jízdní doklad v nezměněném formátu A4. U cest do/z Německa, Dánska, Belgie, Švýcarska, Maďarska, Rakouska a na Slovensko, je umožněno předložit jízdní doklady i zobrazené na vlastních přenosných elektronických zařízeních (notebook, tablet apod.),

doplněno 23.06.17 16:52:

Mám na mysli radu ohnety

tisk

Co si tak ten bod 8.2 přečíst celý: U cest do/z Německa, Dánska, Belgie, Švýcarska, Maďarska, Rakouska a na Slovensko, je umožněno předložit jízdní doklady i zobrazené na vlastních přenosných elektronických zařízeních (notebook, tablet apod.)

Takže při cestě do Bratislavy se nic tisknout nemusí...

atreus*

Reagoval jsem na tvrzení "staci si nechat zaslat na mobil kód jízdenky."
To u cesty do zahraničí opravdu nestačí.

atreus*
hodnocení

0x

Zřejmě máte na mysli vlak EC 275 Jaroslav Hašek, odjezd z Prahy v 7.48 hod.

Vaše obavy jsou zbytečné, je to přímý vlak, v Praze nastoupíte, v Bratislavě vystoupíte. Doporučuji koupit i místenku (při nákupu přes internet zdarma) a vytisknout (neboť jde o cestu do zahraničí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]