Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si zlepšit karmu?

Od: dadek odpovědí: 5 změna:
Jak si zlepšit karmu a osud příklady popřípadě skusenosti vaše nebo známý nesi mate a co rikaj o karme člověka a osudu jak si ji zlepsit navod

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Nahlédneme-li třeba do buddhismu shledáme, že to není zdaleka tak "jednoduché" neboť jednotlivé akce nepřinášejí reakce hned jsou tam prodlevy (dle toho se karma také dělí) překryvy vzájemné "rušení" nebo "posilování" působí jak ta co odpovídá bezprostředně na akce nedávné i ta co si neseme "z minula". To je také ten důvod, proč někdo třeba koná "dobro" ale jakoby "sklízí zlo" a naopak, nemylme se ale protože nevíme co kdy kde daná osoba "provedla".

Na zlepšení karmy je ale recept vcelku jednoduchý je to v podstatě "morální čestné charakterní" myšlení jednání konání, "konejte dobré skutky" a nechtějte za ně odměnu :) Někomu dáte drobák, pomůžete někomu s kočárem, dojdete babičce od vedle pro nákup, nebudete trápit zvířata a rostliny budete se chovat ohleduplně soucitně atd. Prostě budete se chovat jednat a myslet jako Člověk a nikoli jako člověk :)

doplněno 22.06.17 22:38:

Pro lepší pochopení a chcete-li jít více "do hloubky" stát se opravdu zejména vnitřně "lepším člověkem" doporučuji přečíst nějaké knihy z "východního soudku" ku příkladu z buddhismu to vám osvětlí mnohé, ale i na netu toho najdete jistě dost když pohledáte "pro začátek" :)

72mona3*
hodnocení

0x

Pokud to trochu odlehčím... koukněte na tohle: csfd.cz/...

doplněno 23.06.17 08:22:

@babkazov - Matka Tereza raději ne. Bylo o ní známo, že ty, o které pečovala, nechávala trpět. Prý je to přibližovalo Bohu... :(

hodnocení

0x

Pokud mi napíšete poštou, tak Vám dám skvělou a prověřenou radu. Dnes už to jde mnohem rychleji, ale stejně je to systematická práce, jen pro ty, kteří to myslí skutečně vážně, protože ti druzí by to dlouho nevydrželi. Ale čištění karmy si můžete rovnou sám ověřovat, zda se daří. Teda žádný ezoterický blábol. Velmi Vám to usnadní život i vztahy. Mám to ze seminářů Duchovní školy, které jsem absolvovala a pracuji na tom.

iz*

Proč to nenapíšete sem? Chodí sem dost neregistrovaných lidí, kteří Vám napsat nemohou...

hodnocení

0x

Také jsem o tom přemýšlela. Přišla jsem na to, že by se ze mě musela stát Matka Tereza. Ale i tak, si myslím, že i ona někomu musela ublížit, aby pomohla většině. Karma je totiž obrovská mrcha! *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]