Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes je u nás na zahradě velký neklid, chaos a rámus. Drobné ptactvo obsadilo stromy a řve. Domnívám se správně, že je to tzv. houfování před odletem za teplem? A u Vás to probíhá také dnes nebo to již proběhlo (a máte klid). Děkuji za informace o stavu ptactva a zdravím!
Můžete si zkusit najít, kteří zlobivci se to houfují právě u vašeho domu .
Můj největší zážitek z houfování tažných ptáků je z louky, na které postávalo 25 - 30 čápů.
Dobrý den, děkuji Vám za ten odkaz, ale nejsem schopen určit to dnešní ptactvo přesně - tak dobrý zrak už nemám. Celé dopoledne byla zahrada hlučná, v korunách stromů to vypadalo jako v mraveništi a potom se vše zvedlo a v hejnu odlétlo. Bylo to zajímavé, bylo jich možná stovky a už je klid. Zdravím!
Oni ptáci se houfují nejen před odletem. Třeba stehlíci, zvonci, konopky, čížci...o vrabcích, sýkorách, kvíčalách ani nemluvím. Ti všichni se tak nějak před zimou začnou družit.
Tady jsou ještě vlaštovky i rehci, ovšem špačci už asi plení sady jinde. M.
Řekněte kam. Pošlu vrabce.
Dobrý den, u nás se to takto děje každý rok, ale nepamatuji si přesně ten datum. Je to drobné ptactvo, ale v tom množství to působí až hororově. Je to fascinující, jak se najednou sdruží, domluví a na povel nějakého vůdce vzlétnou. A teď je na zahradě docela smutné ticho. Zdravím!
72mona3 - nemusíte. Za chvilku tady budou stovky havranů a to je také mazec .
Dobrý den. Tak jsem dneska schválně venku více pozorovala ptactvo, ale že by se mělo k nějakému houfování a řvaní, to tedy tvrdit nemohu. Asi žiji v zóně, která není pro ně odletová. Jinak řečeno - kde nic, tu nic.
Dobrý den, pozorujte i dále a podejte "raport", kdy bude ten den D ve Vašem městě - to ptactvo musí také odlétat, ale bude to později. Zdravím!
"bene", tak jsem dnes svou pozornost zaměřila na zahrádce na ptáčky, bydlíme pod lesem...a úplné ticho, nic...sem tam nějaký přilétne na strom a zase je fuč...žeby si dali sraz k odletu jinde, dál od naší zahrádky?...nevím
U nás byl hukot včera. Vše co mělo peří a křídla tady lítalo, řvalo a bláznilo. Dnes absolutní klid. Bene, asi odlétli řvát k vám. Užijte si to.
Dobrý den, ano, užíval jsem si to celé dopoledne a potom "frnk" a nastalo až zase zvláštní ticho. Myslím, že už jsou někde na cestě do tepla. Zdravím!
Jestli byli černí, pak to byli špačci. Přiltěli se podívat, co vaše zahradam nabízí k snědku. Když se najedli, letěli dál. Nejlépe na vinice. Bývají to spřátelené rodiny. Zkecnou, posilní se, utuží vztahy a cestují dále.
Jaguš
Babko, máš pravdu. Bývají to černí a bývají to spřátelené rodiny. Sežerou, pokecají a mažou dál. Vzhledem k Tvému sousedstvu v domě /donedávna/ chápu dobře, že nemáš dobré zkušenosti. Ani se nedivím. Jaga.
Dobrý den, špačka nebo kosa poznám, ale toto bylo ptactvo menší - zřejmě hlavně vrabci + další druhy. Myslel jsem si, že to houfování lidé znají více, resp. že to není nijak ojedinělé, ale zatím s tím má osobní zkušenost asi jen @pckop nebo to lidé nevnímají. Patrně tento jev není tedy všude a ptactvo si ke srazům před odletem za teplem najde pouze některá vhodná místa. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.