Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 14 už skoro 15 let a trpím dá se říci lehkým akné. mám pár na obličeji ale dost mě to štve. chtěl bych se zeptat co mi může pomoct. ... ( nedávejte sem příklady mastiček ani krémů) každý má jinou plet a bylo by to zbytečné. stačí prostě nějaké rady které vám např. pomohli. moc mi tím pomůžete díky moc. naschle
Dobrý den, nebudu tedy radit mastičky, ale obecně - odmašťovat pleť, nejíst ostrá jídla, snad omezit čokoládu. To, že pomůže sex je pověra. Perfektní je i chodit v létě na sluníčko - to dokáže "beďary" pěkně vysušit. A stejně si neodpustím - je dobré tu pleť čistit nějakým lihovým přípravkem (stačí ALPA).
Zdravím!
na kožním jsem řekl doktorce že si obličwj měju mýdlem a ona mi řekla že je to dnapul dobře a napul špatně sice to ten ksicht vyčistí ale zároven i odmastí a to je prý problrm protože se pokožka tím podráždí a ta alpa ta to odmasí dokonale... na to mi předepsala zineryt a ok jen se to musí střídat a něakou mastičkou co mi předepsala protože je to antibiotikum...
snad ti to pomuže
Dobrý den, máte pravdu, že u někoho to odmašťování pleti může způsobit naopak větší reakci a ta pleť je dočasně mastnější. Na kožním jsem kdysi dostal recept na líh se sírou a doporučení, abych si koupil v drogerii sirné mýdlo, které hodně vysušovalo a ještě pálilo. Všeobecně je známo, že se "beďary" nemají vymačkávat - to ale doporučuje jen ten, kdo je nikdy neměl. Protože ono chodit se "žárovkou" na obličeji není moc příjemné. Ale, jak již bylo uvedeno, tak nejlepší léčba je čas. Tedy za předpokladu, že akné nepřejde do dermatitidy. Zdravím!
Adidas, právě proto, že má každý jinou pleť, jak jsi uvedl, tak ti různí rádcové s různým typem pleti poradí eventuelně každý něco jiného, co mu pomohlo. Jestli tě to štve, možná by bylo lepší navštívit odborníka, např. kožní lékařku, která by ti řekla, jaký typ pleti máš konkrétně ty a jak o tu pleť nejlépe pečovat. Možná, že by přišla na to, jestli neděláš nějakou chybu při stravování nebo hygieně, jestli dodržuješ pitný režim, to všechno má na pleť vliv. Ale nevěš hlavu, kluci v tvém věku na to trpí téměř všichni, některý víc a některý míň, měl to můj synek a skoro všichni jeho kamarádi kolem puberty. Pak se s přibývajícím věkem ztratila i akné. Držím palce, ať máš obličej brzy jak broskvičku...
Jen chci říct že jsem kluk a je mi 14 a za měsíc tedy 15 a byl jsem nedávno u paní doktorky ( né u kožní) a tam mě nechtěl poslat ke kožni a předepsala mi eryfluid a ten mi skoro vůbec nepomohl. Až půjdu na 15 letou prohlídku zkusím se s ní domluvit. ... :/ a denně vypiju klidně i 1,5-2 litry vody, piju i džuš bez konzervantů ale to občas spíš ta čistá voda. ... a snažím se jíst ovoce kiwi, jablko, pomeranč apod. tak opravdu nevím co by mi mohlo pomoct :/ ale i tak díky moc za rady
adidas, hormonální změny se často projevují na pleti. Dokud se hormony nesrovnají, dokud si je tělo nedá do správných hladin, dotud je akné problémem. Někdo tady radil kvasnice. Ano, ty jsou bezva, nejen na jídlo, ale i v mléce jako kašička na obličej jako pleťová maska. V lékárně je k dostání Pangamin. Jsou to čisté pivní kvasnice s neuvěřitelnou spoustou vitamínů, které napomáhají zklidnění všeho, co akné zapřičiňuje. Pangamin je v tabletách, bez chemie, bývá i potahovaný jako jsou lentilky. Není drahý a funguje. Vlastní zkušenost.
Souhlas s poslední radou, nejdůležitější je si na to nesahat! A z vlastní zkušenosti - pozor na sahání obličeje, a pak na klávesnici počítače a dálkové ovládání TV - to jsou největší "přenašeči"! Vyplácí se když ne denně, tak obden otřít dálkové ovládání a klávesnici vlhkým hadříkem (nejlepší jsou vlhké antibakteriální ubrousky).
Mal som podobný problem s akné. Jediná vec co pomohla bolo koloidné striebro...(vonkajsie pouzitie) Zacalo to brat aj par ludi okolo mna a velmo pomaha. Ak do toho nechces investovat skus sa popýtat u dakoho koho poznas a uvidis ze to svoje spravi uz po 3 pouzitiach... ja som kupoval 0,5 litra za 14 e..a to ti vydrzí na strasne dlhu dobu...len pozeraj na to aby malo striebro co najvacsi obsah striebra..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.