Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
dnes jsem měla takový zvláštní incident ve fitku, trochu mě to zaskočilo. Ještě než vůbec začali prázdniny, skončil mi aerobik (rekonstrukce prostor) a já už 14 dní chodím do fitka, trochu posilovat a hlavně je tam kardio koutek, ale o to nejde. Ženy jsou tam v menšině, holku mého věku sem tam potkala zatím jen jednu, chodím 4x týdně když mám teď čas a zatím vše v pohodě, až dnes když jsem se po tréninku převlékala, byla tam ještě jedna paní, asi tak 40 let. Viděla jsem ji dnes asi po třetí, ale poprvé jsem s ní byla v šatně pouze já sama a docela nečekaně a kriticky mě oslovila. Prý jestli může mít dotaz.. jestli prý chodím cvičit, nebo se předvádět.. že jestli chci dělat dojem na pány, můžu se válet na plovárně.. Diví se prý, že mi není trapné vystrkovat holý zadek (nosím tanga) na celou šatnu. Navíc si prý mám doma stoupnout zády k zrcadlu a zamyslet se, jestli není trochu laciné brát si černá tanga pod růžové legíny.. Tady jsem v duchu souhlasila, je to lacinější, než si kupovat speciálně ,,neviditelné" nebo stejnobarevné prádlo jen kvůli chození do fitka. Jinak paní měla také legíny, ale přes ně takové ty sportovní boxerky volnější ještě.. ale to se mi jednak moc nelíbí a jednak to jsou další peníze navíc.. No každopádně to podstatné.. Vůbec jsem nevěděla jak reagovat, byla jsem docela zaskočená a řekla jen, že ,,se tedy omlouvám" a vzápetí se cítila jako kráva, že si nechám od někoho vynadat a nedokážu říct něco lepšího, nebo třeba i vtipného a nějak to zahrát do outu celou situaci. Navíc přemýšlím, co říct příště, pokud tahle situace znovu nastane, nebo změnit fitko.. nebo si opravdu pořídit kraťasy do něj, nebo nějaké delší triko? Abych měla klid? Jak by jste reagovali vy? Děkuji za názory.
Zdravím všechny rádce a rádkyně!
Píši ještě jednou, tentokrát abych to nějak uzavřela, pokud by náhodou někoho zajímalo, jak se to vyvíjí :D Za chvíli se chystám do fitka a už nemám obavy, s paní jsem se od onoho ,,incidentu" viděla již 3x, zdravím ji, na pozdrav mi vždy odpoví a tím to končí, jinak si mě nevšímá, přestože styl v oblékání jsem nijak výrazně nezměnila. I tak bych ráda poděkovala všem za jejich odpovědi a názory, bylo to velmi povzbuzující! A leckdy inspirativní
Ještě jednou díky a krásné léto vám všem!
Ta dáma má asi nějaký "problém" sama se sebou. Také zažívám podobné situace, kdy se o mě "zajímají" lidé, někteří napomínají, jiní vyčítají, radí... Je to dost nepříjemné a často je na to těžké reagovat. Pokud se ohradím, ten člověk najednou změní tón ve smyslu: "já jsem to tak nemyslel". Mnozí lidé mají takovou tu "česku" povahu, starat se o druhé tam, kde se o to nežádá.
- patrně jste hezká a sebevědomá holka a paní tím zřejmě štvete - pokud jste ovšem spolu neměly nějaké předchozí nedorozumění - třeba maličko - někdy stačí i jen křivý pohled .
Já bych to nijak neřešila - asi by nebylo rozumné se nějak hádat, nebo jí to oplácet. Docela stačí, když se dáma sama "užírá" závistí - užívejte si mládí a krásy, dokud můžete !
lucka
Řekni té "dámě", že na rozdíl od ní máš co ukazovat a hlavně ať se stará sama o sebe a nerýpe do jiných.
No, prostě řečeno, vrať jí to naprosto stejným, ne-li nepříjemnějším způsobem. A v případě nutné potřeby se neboj použít silnějších slov, obvykle to na tyhle mrchy platí. Prostě využij každý její sebemenší nedostatek ve svůj prospěch
@lucka: Lucko, uvědom si, že tu paní věkový rozdíl k ničemu neopravňuje. Takže pokud nejde umravnit normálně (jako že obvykle ne), neboj se použít tvrdé řešení, třeba tak, jak už jsem napsal
Je pravda, že paní mluvila tak jako velmi korektně a slušně, o to však nepříjemnějším tónem.. ale myslím, že nějaká ostřejší odpověď by ji mohla překvapit, to je fakt :D Jen mi přijde zvláštní představa oponovat někomu o tolik staršímu.. cítila sem se fakt jak malá holka, kterou někdo hubuje. Ale děkuji za podporu
Oponovat klidně můžete i mnohem starším, než je zmíněná paní. Ovšem oponovat se dá slušně. Jestli se ta paní neumí chovat, neznamená to, že Vy byste se měla shazovat a jednat s ní stejně.
No jak jsem psala, ani tak nešlo o to,že by byla sprostá nějak verbálně, spíše ten tón a prostě to celé.. bylo to velmi nepříjemné, je pravdou, že nemám moc v povaze být vulgární (i když se to některým podle oblečení nemusí zdát). Dokonce ani když bych měla sto chutí jako v tomto případě :D Ale myslím, že přeci jenom příště budu mnohem lépe připravená na nějakou případnou konfrontaci s ní.
Neslušnost se neprojevuje jenom verbálně, ale třeba i vměšováním do toho, do čeho člověku nic není... Nemyslím si, že se Vás ta paní chtěla dotknout nebo že by Vám snad něco záviděla.
Černá tanga prosvítající pod růžovými legínami mohou působit vyzývavě až vulgárně. Možná, že se Vás ta paní jen "poněkud nešikovně" pokusila na toto upozornit.
Dobrý den, no, v pánské šatně (mezi muži) by se toto nestalo nebo by to byla legrace. Tady to vypadá, že starší žena neunesla konkurenci té mladé - i ona se tam vlastně předvádí, ale její sokyně má u pánu asi větší ohlas. Neřešte to, resp. neřešte to konfliktem (pokud už se to nebude opakovat). Ženy už jsou takové vzájemně "pozorné a upřímné". Zdravím!
1. Nikdo nemá právo druhé napomínat pro každou domnělou hloupost.
2. Trochu soudnosti také neuškodí. Kdo z vás ostatních chodí s holým zadkem?
M.
Já jsem vlastně také neodpověděla na doraz. Tak doplním, že lepší je zůstat nad věcí. Neomlouvat se, pokud si nejste vědoma prohřešku. Maximálně říct, že jiné oblečení nemáte a tak to bude muset s vámi ještě nějaký čas vydržet. Tečka.
Když na to mám, tak klidně
@petrsak: A jak to souvisí s původním dotazem
@lucka: Co si budeme povídat, jsem muž a hezká dívčí a ženská těla, navíc přiměřeně poodhalená se mi líbí. A líbí se mi i vaše tvrdohlavost, s níž lpíte na tom, že žádný prohřešek proti estetice a dobrým mravům neděláte. Takže Lucko, jen tak dál, nenechte se zviklat ve svém přesvědčení a aniž bych se chtěl nějak dotknout zdejších rádkyň, říkám: Děláte to dobře, držím vám palce a vytrvejte.
Děkuji za podporu, mimochodem mě u Vašeho příspěvku napadlo, jak nešťastná je lidská povaha. Nebo jen ta moje, nevím, ale mám pocit,že to tak má spousta lidí, že si berou k srdci jen takové rady a odpovědi, ketré neodporují jejich přesvědčení, jako třeba v mém případě ty Vaše :D Ale ještě jednou díky za zastání
Ano, už to tam vidím! ach jo. .škoda, že to už nejde změnit, tohle je fakt hloupé :/ Jinak onu ,,lacinost" jsem pochopila, vím, jak to bylo myšleno, ta poznámka, že měla pravdu, že je to lacinější řešení, byla myšlena s trochou sarkasmu, záměrně jsem přenesla význam ,,lacinost" do té peněžní roviny, ale asi to z toho nevyplývá tak, jak jsem to původně zamýšlela.. a ano, tanga mě nadchla notik, že už ,,bohužel" žádné jiné kalhotky nevlastním, minimálně tedy do doby, než dostanu výplatu za brigádu nehrozí, že bych si nějaké mohla pořídit, čili paní má zatím smůlu :D Navíc pod těmi legínami by podle mě vypadaly ještě nápadněji. Jinak samozřejmě také děkuji za Váš názor..
Já bych to neviděla tak jednoznačně, jako někteří rádci nade mnou. Ta žena tě neměla takto hrubě napomínat, ale myslím, že k tomu přispěl fakt, že má možná dceru podobného věku a představila si, že by se takto oblékala ona. Já nejsem ve věku, kdy bych ti mohla dělat matku, ale myslím, že nějakého jemného upozornění by se ti ode mě dostalo také. Netvrď mi, že tanga jsou kdovíjak pohodlná na cvičení, takže ať už je tam nosíš z jakéhokoli důvodu, samo sebou se nabízí, že to děláš kvůli pánské části osazenstva. Navíc černá, která prostě budou prosvítat přes jakoukoli světlejší látku. Poutat mužskou pozornost je možné mnohem sofistikovanějšími a důstojnějšími (pro obě strany) způsoby a už jsi ve věku, kdy by ses to mohla učit. Já, na tvém místě, bych si na cvičení pořídila obyčejné bavlněné kalhotky ve světlé barvě, bez vzorečků. Nejsou nijak drahé a určitě jsou pro tyto účely pohodlnější i zdravější.
-----------
Pokud jiné nemáš, pak si jednoduše vezmi dlouhé tričko...
Ono záleží, jak je takové upozornění vyřčeno. Mimochodem, pokud by mi bylo jasné, že dotyčná se takto obléká zcela úmyslně a s konkrétním plánem, neříkala bych nic (i když bych si možná myslela svoje). Většinou je ale taková možnost, že je to zkrátka alespoň trochu nechtěné (prostě se nepodívala do zrcadla). I já bych byla ráda, kdyby mě někdo na něco takového upozonil, pokud by se mi to náhodou přihodilo - jakože si dávám pozor, ale stát se může všechno.
Zdravím
Na taková upozornění nemá nikdo právo ta cizí 40 letá také ne. Jak reagovat? "Vážená paní nezlobte se ale starejte se laskavě sama o sebe". Tady není co řešit.
Tak v první řadě je tam nosím proto, že jiné kalhotky už jaksi nemám, jak jsem psala :D Co se pohodlí týče, záleží jak které.. když jsem začínala tanga nosit, tak bylo nepříjemné jenom v nich sedět, natož cvičit :D Ale je to o zvyku, dnes už ani nevím, že je na sobě mám. S několika výjimkami, mám několikery, které jsou hodně vykrojené i vpředu, vzadu jen se šňůrkou místo pásku a ty se pak bohužel ze předu také zařezávají, při sportu, ale třeba i jen při chůzi a na veřejnosti není možné si je nějak nenápadně upravit :D Takže to je někdy otravné.. Ale ty nosím jen pro potěšení přítele, když mám třeba sukni. Do školy nebo na sport jen když ráno zjistím, že všechny pohodlnější jsou v prádle a to se pak těším domů ještě víc, než obvykle :D Ale myslím, že to se opakuji.
A pokud to bylo jak říkáte, pak paní zvolila opravdu nešťastný tón.. no uvidíme jak se to vyvine příště. Ale možná je to dobrá průprava, je to snad porpvé, co mě takhle někdo inzultoval, budu to brát jako takový trénink v komunikaci, jednou se to může hodit
Předně je důležité říci, že co se týká oblékání nejste vůbec povinna komukoliv cokoliv vysvětlovat, je to čistě a jen vaše věc, nikoho jiného, oblékejte se podle vašeho nejlepšího vědomí a svědomí ne podle "druhých". Pokud slušně řeknete "že je to pouze a jen vaše věc" viz. jak jsem psal budete mít od paní ohledně tohoto "tématu" pokoj, příště už to nebude zkoušet. Ohled na druhé je třeba brát pouze v tzv. "formálních situacích" jako například návštěva kulturní akce, společenské události nebo zařízení kde se určitý druh oblečení vyžaduje.(jinak máte intuici) Respektujte v oblékání druhé tzn. ať se oblékají "vhodně" či "nevhodně" je to čistě a jen jejich věc a ať se vám to líbí nebo ne nikdy se k tomu nevyjadřujte (leda že budete dotázána přímo na "váš soud"), zároveň ale totéž požadujte od druhých, nemají-li dostatek "taktu" aby to "pochopili" je třeba je slušně vykázat do správných mezí.
Ohled na druhé je třeba brát pouze v tzv. "formálních situacích"
Zajímavá informace. Takže slečna, které je v autobusu vidět až do krku, případně pán v hodně volných trenýrkách, případně s holým pupkem tamtéž (a to není příklad, to se dá běžně potkat) se oblékají podle jejich "nejlepšího vědomí a svědomí". Nemám ve zvyku jim něco říkat - ale proč se na ně musím dívat?
jedubabicka
Chápu kam záměrně situaci "točíte" dopravní prostředky a veškeré další takovéto věci spadají pod to co jsem napsal jako "intuice" a "vědomí a svědomí" tzn. zajisté slečna ví, kde jsou ty meze, ale i kdyby to náhodou nevěděla je naprosto nemístné ji na to upozorňovat. Je to její věc. Až lidé pochopí, že by se měli starat o sebe a nepřísluší jim soudit druhé bude zase na světě o něco lépe.
P.S.
Z praxe mohu říct ano často vidím muže s odhaleným pupkem nebo ve volných trenýrkách, vidím i "polonahé ženy" vidím také ženy zcela zahalené apod. Zkrátka a dobře všechny tyto respektuji ať se někdo obleče jako "ku.va" či "jeptiška" vyjadřuje to jejich "osobnost" a já nemám žádné právo někoho soudit nebo omezovat,natož "upozorňovat" to je vrcholně netaktní a hrubé a tupé, každému co jeho jest. A opravdu nemáte povinnost se na někoho dívat, když se vám někdo nelíbí nedívejte se naň
Až lidé pochopí, že by se měli starat o sebe a nepřísluší jim soudit druhé bude zase na světě o něco lépe.
Až "ti druzí" pochopí, že svět nepatří jenom jim, bude ještě líp
A opravdu nemáte povinnost se na někoho dívat, když se vám někdo nelíbí nedívejte se naň
Rada jako víno - co byste doporučil? Chodit pěšky nebo jet taxíkem?
A nemáš alespoň tanga v jiné (světlejší) barvě? Ono to fakt vypadá blbě, když prosvítá tmavé prádlo.
Co se týče toho možného žárlení - mám dojem, že jsi tu psala, že je ti 16 let. Nikdy jsem se nesetkala s ženou ve zralém věku, která by žárlila na 16letou dívku. Netvrdím, že je to zcela vyloučené, ale je to málo pravděpodobné, protože s nejvyšší pravděpodobností máte každá jiný okruh zájmů, co se týče mužů. Ona, pokud není zadaná, nejspíše hledá někoho pro rodinu, na což ty máš ještě dost a dost času. Že by tímto způsobem vyšilovala jen kvůli omezeným možnostem flirtování, se mi moc nezdá (musela bych ji vidět). Podle mě se u ní takto projevil nějaký "mateřský syndrom".
-----
Janm - nemáte tak docela pravdu. Nikomu nic není do toho, jak se Lucie obléká doma. Ale pokud někam jdeme, měli bychom brát ohled i na ostatní lidí (zvlášť co se týče "nahoty"). Tím netvrdím, že je vhodné na někoho agresivně útočit kvůli nevhodnému oblečení.
Nikdo nemá "morální" právo se nahlas pohoršovat nad nedostatečnou estetikou oděvu toho druhého, pokud se nejedná o nějakou slavnostní příležitost. Jestliže ale jde o objektivně malou míru zahalenosti (která je v tomto případě způsobena jen nevhodnou barvou spodního prádla), dá se to očekávat a je potřeba s tím počítat. Otázkou je, jak na to Lucie zareaguje - já bych si vzala spodní prádlo vhodnější barvy.
Ildika
Za svým názorem si plně stojím, jak jsem psal za jistých situací je z její strany ohled na místě tzn. např. návštěva divadla, lepší restaurace, kostela či kláštera (dlouhé kalhoty sukně haleny apod.) apod. Jinak do toho ale opravdu nikomu nic není neboť ten "problém" s jejím oblečením "není problém ostatních lidí" může se jim to líbit nebo nelíbit, mohou s tím souhlasit či nesouhlasit ale v žádném případě nemají žádné právo jí do toho mluvit. Jednomu se nelíbí že se obléká příliš vyzývavě, druhému se nelíbí že se bude zase oblékat jako "guma". Jak by se vám líbilo kdyby vás někdo oslovil s tím že nemáte nosit dlouhé kalhoty sukni k zemi a dlouhou halenu dle Vašeho přesvědčení ale pokárá vás za to že nenosíte např. "minisukně"?Absurdní že ano? Právě proto platí to co jsem psal.
Ano "Ildiko" s tímto mohu souhlasit, akorát bych podotkl že "nejen na hlas"ale i v nitru by si člověk měl "respekt"k druhému pěstovat a ani vnitřně si na něj "nežalovat" tzn. líbí nebo nelíbí se mi jak se ta nebo ten oblékl ale je to čistě jeho věc a já to nemám co soudit, respektuji to je to jeho volba. Co je totiž dobré pro jednoho není dobré pro druhého, je-li žena např. věřící (poznám to většinou na první pohled) nelíčí se zahaluje se respektuji to, je-li žena vyznavačka "moderního stylu" respektuji to. Na druhé straně je velice dobře že je jistá "svoboda" v oblékání a měli bychom si ji užít než sem vtrhnou "bratři v islámu". Rozdílnost oblékání velmi napomáhá sympatiím komunikaci protože tím oblečením dává každý najevo i něco ze svého "vnitřního světa" čili jsem-li spíše konzervativní inklinuji k "vkusně" oblečeným ženám, jsem-li spíše nějaký "free" inklinuji k tomu druhému to platí samozřejmě i z pohledu žen tedy naopak. Je-li někdo oblečen stylem "nezáleží mi na tom" bude vždy někdo komu se to bude líbit a naopak, oblečení vyjadřuje prostě jistý "přístup" k životu, v davu se pak lidé vzájemně "lehce poznají" A co s těmi co nám vnitřně neladí? Necháme je být pro ty kteří si s nimi budou rozumět, tzn. "budou na stejné vlně".
@janm - konečně se shodneme. Nikdo cizí nemá právo kárat nás za něco tak osobního, jako je oblečení. Ovšem na druhou stranu, tento rok se mi opravdu vydařil na pohledy, kterých bych byla raději ušetřena. Možná, kdyby se někdo ozval, řekl dotyčnému, že prdel si má schovat do kalhot a nešpulit ji lidem do obličeje, bylo by na světě mnohem příjemněji. Ti dotyční nebyli na formální akci. Dva jeli na kole, další tři jen nakupovali. A mám obavu, že to bude stále horší. Volnost je volnost, ovšem odhalování na veřejnosti už je věc jiná.
Pokud bych byla natolik puritánka, že by mi nedala spát prosvítající tanga slečny v posilovně, tak bych se jí pouze slušně zeptala, jestli to ví, že je jí vidět spodní prádlo. Reakce dané dámy nedámy je opravdu mimo. M.
Někdy je těžké rozlišit, co je chtěné a co ne. Většina těch zadků mohla být. Stejně jako prosvítající spodní prádlo
Pořád v tom nemám jasno. Slečna v samoobsluze měla kalhoty na půl žerdi, přestože stála. Kdyby se ohnula, nejspíš by to mohl někdo vyhodnotit jako pozvání Jak moc chtěné to bylo, nevím. Měla plné ruce. Stejně tak ti pánové na kole. Třeba si jen (chtěně) větrali v tomto parnu. Já to opravdu nepoznám
A posuzovat podle většiny opravdu nelze. Většina by si ani nevzala průsvitné legíny. Vy ano?
72mona3
Vždyť také přece dokáže většina z nás rozlišit co je asi "chtěné" a co ne, tzn. když někomu z kalhot "leze zadek" lze ho velmi taktně a jemně upozornit na toto nedopatření které dotyčný většinou "neplánuje". Stalo se mi, spěchal jsem a po osprchování jsem si zapomněl u kalhot zapnout poklopec, vletím do vlaku, jeden mladík si toho všiml a s úsměvem na mně křikl "poklopec", pochopil jsem situaci napravil (nebyl jsem si toho vědom) a poděkoval Ale to jsou "jiné situace". Pokud žena volí spodní prádlo tak, aby bylo viditelné např. černé a nahoru průsvitné bílé prádlo, lze předpokládat že tak činí záměrně a v tomto by se jakákoli žena měla varovat toho aby ji na to byť i jen "taktně upozornila", neboť již z podstaty přístupu žen k oblékání plyne, že takové věci z 99% nejsou náhoda
Prostě některé ženy to tak mají rády, jsou rády středem pozornosti mužů tak se také proto tak oblékají, dělá jim dobře že se po nich podívá např. "pro ně" sympatický muž apod., berou to třeba jako "hru"
Zkrátka a dobře to, jak chceme aby na nás druzí reagovali lze také "ovlivnit" svým oblečením.
Ale jinak zase platí, to jestli se nějaká žena obléká vyzývavě, nebo nějaká zase jako "myška" a mně to nedá spát, pak je to pouze a zase vždy jen a jen můj "osobní problém" ne té dotyčné, jen já se s tím vnitřně musím vypořádat jen já se s tím musím vyrovnat ať se mi to líbí nebo nelíbí a nemám vůbec co na to koho upozorňovat
Takové malé vodítko na to rozlišování, je-li to u mužů pak je to většinou nechtěné např. ten zadek z trenek, u žen je to spíš asi chtěné než nechtěné
Většina žen se snaží vypadat hezky. A zrovna prosvítající kalhotky moc lichotivě nevypadají ani na velmi dobré postavě (z našeho většinového ženského pohledu). Něco jiného může být velký výstřih, holý pupík apod...
Kdo posoudí, jestli je nebo není něco k vidění? Dejte fotku
V dnešní době už nezáleží, jestli je či není co ukazovat. Spíš záleží, jak moc chcete exhibovat. Vy nechcete. Lucka ano. Evidentně je to moc hezká holka, přesto má potřebu ukazovat více, než je pro někoho únosné.
72mona3
Jsem "průměrná postava" jak do výšky tak do šířky (ani vysoký ani nízký ani hubený ani tlustý) čili běžná záležitost nic zvláštního exhibice mně nikdy nezajímala, ale přece jen , "vystavuje-li se žena"pak je to dle mně přece jen přirozenější, celá společnost je na to už "zvyklá" ženy mají v tomto velké pole působnosti, prakticky si mohou dovolit skoro vše "pokud" mají tu odvahu. Takže Lucka mladá holka která ráda škádlí mladé kluky proč ne, nebral bych to jako "exibici", v tomhle věku si může leccos dovolit je jen na ní kde si určí hranice, později na to bude ráda vzpomínat
P.S.
Jestli kalhotky "prosvítají " nebo ne, podle mně na tom nezáleží, pokud se chce obléknout tak aby si jí kluci všímali pak někdy platí "čím hůř tím líp."A pokud chce být naprosto konzervativní a stylizovat se do role např. "usedlé intelektuálky" pak není přece problém na sebe hodit nějaké "kvádro" tlusté neprůhledné punčochy a celá se zabalit ještě do nějakého baloňáku, tak opravdu nikoho nepohorší
Vlastně máte pravdu.. cítím se kvůli tomu sice poněkud hloupě, ale ano, líbí se mi, když na mě kluci koukají.. Jsem šťastná se svým přítelem, ale mám ráda mužskou pozornost.. na ulici, ale třeba i tady, což už je asi také všem jasné.. a to jsem bývala do nedávna taková ta ,,šedá myška" jak tu bylo zmíněno :D Paradoxně mě do odvážnějšíého oblékání trochu natlačil přítel, ale zjistila jsem,že mi to vyhovuje.. Ty prosvítající legíny co nosím do fitka to ale nebyl ani tak záměr, to jsem zjistila až později, legíny jsem si kupovala vyloženě sportovní a chtěla jsem nějaké pěkné a nebyly (na mé možnosti) nijak levné.. že prosvítají jsem zjistila tedy ještě dříve, než mě paní upozornila, ale až do dnešního dne mě to nijak nemrzelo.. ale tím spíše,že mám ráda pozornost, mě zaskočila její reakce, protože doteď byly ohlasy abych tak řekla spíše kladné, nebo žádné.. Ale asi bych z toho neměla dělat vědu, dohromady se nic nestalo
lucka
No tak to vidíte, když se vám to takto líbí, neřešte to, však sama víte kde a jak se obléknout. To víte že se nebudete líbit starší ženě (neříkám staré pozor) které se to patrně "dotklo" tam ocenění nečekejte, bude na vás vyrukovat s etiketou bontonem ale kdyby jste měla kouzelný prsten a mohla jí vrátit o něco zpět možná by příště přišla oblečena odvážněji než vy a už by jí to nevadilo Vyberte si čí pozornost chcete budit, pokud chcete zaujmout "starší dámy" budete muset změnit styl
I když jsem v diskuzi odbočila a trochu poškádlila @janm , jedno zopakuji. Ona paní rozhodně neměla právo vás kritizovat. To je prostě fakt. Její pohnutky nejsou důležité, každý máme někdy špatný den a reagujeme jinak, než obvykle. Proto nechci spekulovat, co jí k tomu vedlo. A máte pravdu, nedělejte z toho vědu. Jestli se ozve i příště, už budete připravená
Kvůli jedné ropuše není třeba zpytovat svědomí a už vůbec ne měnit posilovnu. Užívejte života. M.
Líbí se vám vzbuzovat oblečením pozornost, trochu provokovat, upozornit na sebe? potom se připravte, že se setkáte nejen s kladnými reakcemi ( např. mužů , ale sem tami i s ne tak nadšenou , a obdivnou pozorností zase od jiného typu publika ( třeba té starší ženy ) . Připadá mi to jako druhá stránka téže mince .
Upřímně, ano líbí.. a také se připravuji, ostatně proto jsem napsala sem, doteď jsem si tím jen tak proplouvala a bylo to asi poprvé, co na mě někdo negativně reagoval tímto způsobem.. Nejsem zvyklá se konfrontovat s lidmi, zatím jsem vždy vycházela po dobrém Jinak dnes jsem si byla zavičit po ránu, už v 8 a klid, když jsou prázdniny, holt si raději vždy přivstanu a budu mít pokoj :D
Nejsem zvyklá se konfrontovat s lidmi, zatím jsem vždy vycházela po dobrém
Protože dětem toho "projde" víc Teď už holt začínáte být konkurence
No můj nápad s tou žárlivostí to nebyl, ale pobavilo mě to jako možnost, kterou tu někdo nadhodil :D a to je mi tedy pěkný ,,mateřský syndrom"
A světlejší tanga také mám, jedny růžové, což by bylo asi nejideálnější :D Ale vpředu mají takový ornament z lesklých kamínků jakoby.. který je sice hezký, ale pod legínami to nevypadá moc pěkně, spíš to ve mě budí dojem akné :D takže je pod ně nenosím. A pak mám uplně bílé, jedny jsou ty ,,zařezávací" šňůrkové, ale ty druhé mají pohodlný střih.. schválně si je zkusím, i když se ,,bojím" že i bílé budou prosvítat.. V každém případě jsem zjistila, že rada z dámských časopisů, že pod bílé kalhoty bílé prádlo kvůli nenápadnosti nefunguje, připadá mi, že se to prádlo ještě více zvýrazní, jak se dají dvě bílé látky přes sebe :D
I kdyby ty legíny byly bílé (a tedy umožňující prosvítání bílého prádla), budou bílé kalhotky pořád vhodnější než ty černé. Jinak to musíš vzít tak, že někteří lidé mají prostě nevymáchanou hubu. Já jich takových znám dost - a ty jsi bohužel pořád ještě ve věku, kdy tito dotyční mohou mít dojem, že tě musejí za každou cenu vychovávat (ne že by na to měli právo). Takže se buď chovat tak, abys jim k tomu zbytečně nezavdávala příležitost, anebo to holt vydržet, protože i je to přestane časem bavit (ale v tomto konkrétním případě bych já osobně malinko ustoupila).
Já myslím, že všechno bude lepší než ty černé (pod světlé legíny). Jinak jistě víš, že pod kalhoty světlé barvy je nejlépe si oblékat tělové spodní prádlo; to bílé bude také prosvítat, ale mnohem "přijatelněji".
Vzpomněla jsem si na spolužačku na střední, která se jednou šla fotit s černou podprsenkou pod bílým tričkem. Bylo z toho "haló" po celé škole a mám dojem, že hlavně mamka ji málem přerazila, když to uviděla. Proto si myslím, že ta paní má také podobnou dceru a nějak se od toho nedokázala odpoutat - musela ti udělat "rodičovské" kázání.
Dám tedy přeci jenom trošku na Vás, tang se vzdát nehodlám ani na ty 3-4 hodiny v týdnu, které mi zabere fitko :D Vlastně by mi to přišlo zbytečné, ale zatím budu nosit ty bílé, sice když jsem si je teď zkoušela před zrcadlem, tak také trochu prosvítají, když jdu třeba do dřepu, nebo se předkloním, ale snad to tedy bude působit méně provokativně. A časem rozšířím sbírku ještě o nějaké růžové, ale to až budou penízky z brigády A pokud ani to nepomůže.. no tak má prostě ,,dáma" smůlu :D
Někteří to tu budou zas rozpitvávat ze všech úhlů a stran. Rozeberou toto téma na součástky jako stroj. Já vám řeknu jen to, že se Vám v životě stanou i horší věci a budou i horší setkání. Někteří nemusí ani nic říkat, ale už z reakce uvidíte sama, co si o tom, jak jste oblečená myslí. Jednou jsem si vzala vytahaný triko a většina lidí se toho nevšimla nebo to přešla. Ale jedna ženská na mě tak blbě a dlouho koukala... Na to triko, pak na mě. Jako kdybych udělala kdovíco. Bylo to nepříjemný. Nakonec jsem ho vyhodila. I jeden člověk dokáže zkazit den nebo rozhodit. Ale nesmíte se dát a říct si, že jí se to nelíbí a je to její problém. Jednou mi jeden pán venku řekl, že mi to moc sluší, to taky potěší. Vykompenzuje se to negativní pozitivním. Jsou taky různí škarohlídi, co mají sami problém se sebou a "hojí si" to na ostatních. To ale není Váš problém.
Ostatní to napsali dobře. Bílá tanga se hodí pod bílé leginy a růžová pod růžové. Pokud máte černá tanga pod bílýma legínama, tak tím ostatní provokujete. A někdo Vám to může říct buď slušně nebo neslušně. Já bych se toho nevšímala, ale jsou lidé různí. Lidi v posilovně si zvyknou na Váš styl.
Myslím ,že jedno foto v legínách které tu někde mám zatím stačí až až :D i když nejsou růžové :D
A kolik Ti je let? Samozřejmě pokud je tvůj zadeček sexy, tak těm chlapům děláš jen radost :D Je to v pořádku.
Je mi 17.. v době psaní dotazu tedy 16 :D A ano, také jsem si všimla, že chlapi mají spíše radost, nebo jsou alespoň spokojení :D
Dobrý den. A jsme u jádra pudla a zrovna jsme trefili hřebík na hlavičku. Jsou tanga opravdu tím vhodným oblečením na sport? Odpovězte si sama, Lucie. Ta žena mohla klidně závidět, ale možná má doma dceru stejně starou jako Vy, navíc je to povoláním učitelka, a tak měla potřebu Vás poučit, že tanga fakt ne... Jednou se to muselo stát, že se svými tangy narazíte. Chcete-li radu, tak příště poděkujte za názor, byť je opačný, a nevzrušeně odpovězte, že vy máte na to jiný náhled. Anebo si pořiďte ty kraťasy.
To jakože nejsou vhodná, protože to uráží něčí vybrané estetické cítění? Chápu třeba ještě, že na někoho je to moc, ta kombinace když prosvítají pod nějakým oblečením, ale vidět ,,holý zadek" v šatně snad ještě není tak šokující.. Jinak já pokud se mi něco na někom nelíbí, myslím si své, případně na to nekoukám, nikomu do toho nemluvím. A jak to myslíte, to jakože učitelky speciálně mají nějaký zvláštní odpor k tangám na mladých dívkách? To mi musíte objastnit
Děkuji, tohle mě velmi potěšilo! Používáte minulý čas.. mohu se zeptat, proč už necvičíte? Jinak já si bez pohybu nedokážu život představit
A vím, že to bude znít namyšleně, nebo samolibě, ale na svoji postavu se cítím poměrně hrdá. tvrdě na ni pracuji a když jdu po ulici a mám legíny, nebo nějaké upnuté kraťásky a pěkný kluk nebo chlap se za mnou otočí, je to pro mě satisfakce za tu dřinu a vím, že něco dělám dobře.. i když chápu, že to někomu připadá povrchní, ale nemůžu si pomoct, cítím to tak a ještě jednou Vám děkuji za oporu
Nemohu posoudit, jak moc a zdali jste zpohodlněla, ale rozhodně jste nezahořkla ,což je důležitější Vlastně je to nejspíš opak té paní z fitka :D Fandím Vám a doufám, že zase třeba najdete cestu ke sportu a pokud ne, tak prostě jen ať jste spokojená sama se sebou, působíte mile
lucko, nahaté půlky se v šatně předpokládat dají, máte pravdu - otázka zní, jak je s nimi nakládáno. Jestli třeba paní neměla možnost kam "jinam" koukat. Ale taky je možné, že nevlídně zareagovala proto, že po vás mlsně pokukoval její vyhlídnutý kus
A k tomu "estetickému cítění" - neberte si to osobně, ale jak vidíte, dá se na veřejnosti potkat i tohle:
pokud cvičím kardio, tak si okolí moc nevšímám a nevím, jak si všímá ono mě,ale je prada, že když jdu na nějaký stroj utužit svaly, často se mi někdo ochotně nabízí s radou a pomocí :D že by mě brala ovšem jako konkurentku mě nenapadlo a to foto je šílené :D Používám tampony takže tohle u mě opravdu nehrozí, je fakt,že tady bych slečnu upozornila asi také, spíše než výčitka by to byla taková ,,kamarádská" rada :D
Nejlépe oponovat je nijak nereagovat. S hloupým člověkem nemá cenu diskutovat. Asi šlo o čistou závist zamindrákované paní. U nás ve fitku krásné mladé holky nosí ještě méně a to by tu kritičku asi trefilo !
Myslíte jako ještě méně, než tanga?:D nebo co si pod tím představit? a smím vědět, odkud jste?
Dobrý den, možná si někdo vzpomene, jak asi před 30ti lety rozděloval společnost názor na to, jestli mají (mohou) chodit ženy a dívky bez podprsenky. Zdá se, že nyní řeší společnost tanga a co se bude řešit za 30 let je ve hvězdách. Zdravím!
P.S. Tři šňůrky a kolik to přinese radosti a potřebu dlouze o tom diskutovat .
možná to ani tak neřeší společnost, jako spíše já a možná jedna paní z fitka :D i když je fakt, že když tu nadhodí téma, spoedního prádla nebo plavek obvykle tu vydrží déle a je na něj více reakcí, než na cokoliv jiného :D Ale to je holt tím,že je to téma ,,společenské" a neexistuje asi nějaká univerzální rada nebo řešení, kdežto pokud sem dám dotaz ohledně třeba PC, nebo pěstování jahod, tak je jasno celkem hned jinak s nenošením podprsenky jsem také nedávno začala, pořídila jsem si tričko s odhalenými rameny, pod které se nehodí :D Ale nechci tu z toho dělat zase vyloženě ,,módní" poradnu, chápu, že tu lidi trápí důležitější věci
Ano, na tu dobu si velmi dobře vzpomínám. I na jednu kolegyni, která se v té situaci snažila chovat jako chytrá horákyně. Podprsenku neměla, ale před sebou buď šanon, nebo se přihrbila, nebo se pootočila... Bylo to nápadné a k smíchu.
Každá ženská, i naše tazatelka, se musí doma kouknout do zrcadla a zhodnotit, jestli je spokojená. Když je sama spokojená, musí hrdě a s noblesou unést jak zvědavé pohledy, tak hloupé řeči.
Zdravím. Tak já mám dobré zkušenosti s úsměvem. Pokud do vás ještě bude rýt, tak vykouzlete ten nejmilejší úsměv, který dokážete, a na otázku, zda chodíte cvičit, nebo se předvádět, mile odpovězte: "Předvádět, ale maskuju to cvičením" a odejděte středem. Pokud ji to nezarazí a bude pokračovat, pokračujte taky: "Ale až mi bude tolik, co vám, tak s tím skončím. Slibuju." Dojde jí, že si o to řekla a dá pokoj. Ida
jee to je kouzelné :D škoda, že to člověka nenapadne v tu danou chvíli :D Ale je to inspirativní
Lucka
- taky jí můžete i naslouchat, případně si nechat poradit - a třeba se nakonec i spřátelíte - stát se může všechno a třeba má paní vkus, takže by se nějaké její postřehy mohly hodit. Ve 40-letech ještě nemusí být jenom protivná ... - ale to už jenom spekuluju, situaci znáte jenom Vy.
Vážená Lucko, jelikož je demokracie a každý si může dělat co chce, co není zakázáno, tak žádný tanga, ale jít fitkovat pouze bez tang max. utrhnout list z koňského kaštanu, ten šikovně pod pupík přilepit, a nenechat si kibicovat rady od nějaké staré matrony
Ve čtyřiceti to není ještě stará matrona. Některé ženy vypadají líp ve 40 než tlusté dvacetileté holky. Ale máte pravdu v tom, že může chodit cvičit i bez kalhotek. Nakonec by to vypadalo líp než růžová tanga pod bílými legínami.
Já si také myslím, že bez těch kalhotek, pokud nejsou "neviditelné", by to bylo lepší (ale co potom zase v šatně?). Jinak musíš sama zvážit, čí pozornost chceš k sobě poutat. Zda těch, kteří se zajímají jen o tvé tělo, nebo těch, kteří se zaměřují na tvou osobu jako na celek. Také věz, že hezké dívce/ ženě úplně stačí, když se pěkně upraví a slušivě obleče - nemusí ukazovat kde co, a přesto rozhodně nezůstane nepovšimnuta. Popravdě, já jsem v tvých letech byla v mnoha ohledech stejná (a ještě i později, dokud mi cca ve 20 nedošlo, že jako zadaná bych si obdivných pohledů cizích mužů neměla zase tak moc všímat).
No právě, co v té šatně :D A celkově to musí být trochu zvláštní pocit tedy, být v legínách naostro A pokud jde o poutání pozornosti, přítele mám, jsem s ním šťastná a on je trošku i příčinnou toho, proč se oblékám tak, jak se oblékám.. Stačí mi, když se o moji osobu jako celek zajímá on, u kluků, co kolem ně projdou na ulici/koupališti/ ve fitku mi udělá radost klidně jen ten letmý pohled, nebo dokonce pochvala. Stalo se mi třea, že mi kluk tak kolem 25 v autobuse chválil postavu a ptal se, zda prý cvičím, to když jsem měla legíny.. zrovna to mě třeba velmi potěšilo, navíc byl sympatický. Je fakt že ani na lichotky moc reagovat neumím, řekla jsem, že ano, že trochu cvičím a zrudla jak rajče :D
Vím, že asi zním povrchně a hloupě, na druhou stranu mě těší, že tu pro mě má tolik lidiček pochopení, včetně Vás. A také zato děkuji
Ano ano, přesně tak, to si dnes lidé často neuvědomují, že ten správný přístup je-li člověk zadaný nebo lépe ještě v manželství je stejný jako by dotyčný či dotyčná "vstoupil (a) do kláštera", je to úplně stejné. Myslím že kdyby si to lidi uvědomovali velice by si rozmysleli zda do toho vůbec půjdou možná by bylo ještě méně sňatků na druhé straně by ale asi klesl počet rozvodů a rozchodů. Ono se to "manželství" bere jako jakýsi "bonus", když se dva berou rozpustile se hýří hlučí všichni se "radují" aniž si uvědomují že svým podpisem si podepsali "vstup do řádu" tzn. "pěstování všech dobrých vlastností" (nesobeckost, pokora, sebeobjetování apod.) v opačném případě, tj. jak se to dnes bere "jsme manželé ale oba vlastně stále svobodní"(děláme si co chceme ) dochází většinou k rozpadu to je naprosto zákonité, možná i to je důvod proč se dnes mluví o "krizi tradičních hodnot" změnil se přístup k nim a jejich chápání.
jedubabicka
Tak tato reakce mně upřímně rozesmála nic ve zlém =
Doufám že mně teď také něčím neotrávíte když jste asi "jedovatá babička"?
Anebo jakože už "jedu" (cestuji) - babička
Tak to máte naprostou pravdu. Ale myslím, že je to hodně tím, že lidé dnes celkově nechtějí dospět a převzít odpovědnost. Pořád chtějí být puberťáky bez závazků.
Je to hodně i dobou, výchova nekončí "školkou" školou dnes je ve společnosti obecně prostě "jiné klima".
Ta "rodičovská" "základní výchova" je sice nutná nicméně vzhledem k délce života člověka poměrně "krátká" později nastoupí školský systém a společnost ale zároveň s tím už člověk pomalu dospívá a u většiny probíhá již zmíněná "sebevýchova" a tam, pokud člověk nemá "zakotvení" v nějakém hlubším pohledu na svět (může to být náboženství, nějaká víra, filosofie apod.) se může právě stát a často se to zdá se i stává že člověk jen slepě přejmě vzory nějakých "povrchních "trendů" a to není většinou dobré...
Tanga ve fitku není nic neočekávaného. U ženy, samozřejmě Doporučuju aby ti příště podobné řeči prolítly druhým uchem ven
Možná reagovat: "Milá paní, budte ráda, že mám na sobě alespon nějaké spoďáry, včera se mi všechny srazily v sušičce."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.