Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstižná psí jména

Od: liska* odpovědí: 17 změna:

Vrátila jsem se z posezení u známých. Tam na zahrádkách jsem byla svědkem rozhovoru: "Strejda šel s Radarem / vlčák/ na cvičák, děcka odveďte Halušku / takové malé huňaté bílé / a ty běž pustit Šakala." Ačkoliv jsem byla na odchodu, tak jsem si počkala, co za psa spatřím. Ta dvě předchozí jména byla výstižná, ale se Šakalem se netrefili. Objevilo se něco hladkého a tenoučkého, jako čerstvě narozené srnče.:-P V těch rasách malých psů se nevyznám. Chudák tenhle, ještě že nerozumí :) Znáte taky nějaké výstižné jméno, nebo podobnou absurditu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Blešan a pro kocoura Kuloš.

ria*
hodnocení

2x

V ulici měli Doníka - papírák, původně Don juan, toulal se za fenama šiirookoo daleko, neustále zamilovaný, sedával a vyl pod balkónama a měl nespočet potomků :)..

martinaa*
hodnocení

2x
Znamy mel ratlika Trhace a ruzovou koralovku Kranga. Nastesti zelvicky nechoval.
Dalsi maji kocoura Kocoura, uz asi tretiho. Nac vymyslet jmeno, ze.
Vrcholem je tusim amstaf slysici na jmeno Tynesa... zkratka Ta nenazrana svina *smich*.
doplněno 21.06.17 12:00: Lisko, tak ten mivam docela casto.*smich*
liska*
hodnocení

Marti, to zas soused oslovil přes plot mého syna: "Taky máš kopr?" Syn na to: "Jé, já nevím, kde co má mamka zasazené". A soused na to. Ale já myslím KOPR - jako kurevský odpor k práci."

hodnocení

1x

Psi mívají krásná jména, někdy je to k smíchu.

U nás žil před lety pán, který se vrátil z cizinecké legie. Takový odepsaný, propitý...Ten pojmenoval svého psa Dandy, ovšem malá česká vesnice, cizími jazyky nedotčená, si to počeštila: Dendyk: Zase jde ten otrapa s tím svým Dendykem.

Jaké malá vzpomínám, že u kamaráda měli křížence Iščika. Kde tohle ruštinou vonící jméno sebrali, nevím.

Já vždycky vybírala jména, aby se hodila k odsobnosti psa: zlobil, byl to Čert, či Čertík, Čertíček. Lovecký jezevčík byl Lesan /chodil často do lesa/, nebo Bertík /sv. Hubert, patron myslivců/.

Jen jednou jsme šlápli vedle. Měli jsme Ferdu, toho Ferdu a nějak po půlroce se z něj vyklubala TA Ferda.

A snad nejstrašnější jméno, které jsem kdy slyšela: HAFIŠTĚ! Nedovedla jsem si udělat představu, zda je to on či ona. Bylo to prostě Hafiště. Jaga.

doplněno 25.06.17 07:09:

Naopak, když se přistěhovala nová rodina, pořídili si irskou vlkodavku s něžným jménem - Marušku. Maruška je dneska sice strašně hodná, ale velká jako pěkně vzrostlý poník.:-D

hodnocení

1x

Je to skoro klasika, že pes, který se vejde do dlaně má jméno Rambo, Trhač, Zabiják atd... :)

doplněno 21.06.17 07:51:

V této souvislosti mě napadá vtip: Zloděj se vloupe do bytu a papoušek začne říkat: "Ježíš tě vidí." Zloděj: "Kašlu na Ježíše." A papoušek dodá: "Ježíš je pitbull." *vtip*

A naopak - znala jsem dogu Růženku :)

který se vejde do dlaně má jméno Rambo, Trhač, Zabiják atd...

A také třeba Goliáš.

Babička měla kdysi Amidora. Je to z francouzštiny, doslova přítel ze zlata, zlatíčko. A prý opravdu zlatíčko byl.

72mona3*
hodnocení

0x

Občas potkávám pána s malinkým Yorkem. Mrňous se jmenuje Rambo. M.

worker
hodnocení

0x

Často se mi stává, že potkávám mini psy jménem Max.

hodnocení

0x

Tatínek vzpomínal, že měli doma kokra, který uměl chytat krtky. Říkali mu Lovka. A měl v hlavě kalendář a hodiny. Věděl, kdy má jít za humna, vyhlížet děcka, která se vracela na neděli z učení. :-D Naše poradkyně chovu pro knírače, měla krásnou středňačku, pepřačku, které říkali Bufina. V PP měla úplně jiné jméno. Já měla Heru, ale jedna baba řekla: "Jééé, hééérečka. Nebo rodná sestra másla?" Tak Jsme jí říkali Bubu, po medvídkovi, kamarádovi Médi Bédi. :-D Ramba jsem také zažila. Maličký jork, maskáčový obleček. ;) Znám barevnou jorkinku Alenku, 2 Barušky, potkala jsem bílou, okatou Olinku, dlouhosrstou čivavku Barbinku, která vypadala stejně jako Čárlí. ;) A znám kocoura Edu. Od slova ende , jakože konec, už další ne! Nedodrželi! Ještě přišel Ozzy.

doplněno 21.06.17 10:16:

Cikáni, jedni z mála slušných, měli ratlíka Amorka. :-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Růženku měla i moje kamarádka - a nyní má Boženku. Růža byla malá a Božka je už větší. Sousedka má malého psa jménem Caesar a zrovna anticky nevypadá. A ještě odbočka - vzpomínám si na Bolkoviny, kde (tuším) pan Postránecký vyprávěl, že jako mladík znal v Brně dvě sestry, kdy jedna se jmenovala Revoluce a druhá se jmenovala Dvouletka. Zdravím!

angee*
hodnocení

0x

Občas chodím fotit na cvičák a jedna fenka se tam jmenuje Bambitka. Takový jméno bych svému psu asi nedala. :-P

radkapod*

Absurditu neznám ale měla jsem pejska který asi v 8 letech prodělal operaci po které začal trochu kulhat na nožičku. Od té doby jsem mu říkala Pajdo...poměrně brzo začal slyšet na obě svoje jména :-D

hoststary*
hodnocení

0x

Doslova legenda je pes, zatoulaný voříšek, kterého dostal doktor ve filmu Vesničko má středisková od starého pána, který ho našel na nádraží a dostal jméno Karl von Bahnhof.

Zajímavé jméno měl buldoček nebo co to bylo z ráci, minstra Josefa Zielence, jmenoval se Paleček.

Zajímavé jméno psa Masorád má původ ve jménu střevlíka Masoráda z knihy Ondřeje Sekory Ferda Mravenec v cizích službách.

Pamětníci nebo náhodní milovníci historických filmů znají jméno věrného psa i v názvu filmu Věrný Džulbars (1935). Nikdo asi neumí mongolsky a netuší, co to jméno znamená, ale asi to bylo hodně přiléhavé jméno.

liska*
hodnocení

Když jsme u těch Mongolů, tak zač. 70. let jsme měli na koleji mongolskou studentskou dvojici: Dusbaba a Balžma. To bych ani psovi nedala.*smich*

hodnocení

0x

Moji známí mají maličkého krysaříka a jmenuje se Rex.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]