Kupujete párky a jaké?

Od: Datum: 19.06.17 11:25 odpovědí: 43 změna: 27.06.17 16:09
avatar

Párky jsme měli rádi, s křenem hlavně, kupovali jsme kostelecké, již delší dobu nekupujeme žádné z obavy, co všechno je do nich přidáno za různé hnusy.*ee*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.06.17 11:44
avatar

Pokud mám čas, udělám si je sám, ale jinak kupuji v LIDLu vepřové párečky od PIKOKa a musím říct, že jsou opravdu dobré.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 27.06.17 13:50

Myslím,že bývaly dobré,teď už to tak dva roky není pravda.Nakupuji v LIDLU v Jihlavě.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jofa®
Datum: 19.06.17 11:45

Měl jsem rád párky a vždy se nechám zlákat, že budou jako dřív ( před 40 lety). Omyl. Nedá se to jíst a to téměř kterýkoliv. Většina dobrá k použití na silentbloky. Je to jedním slovem a to slušným děs.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 11:57
avatar

Byla jsem s kolegyni v Polsku a kupovala si tam párky Berlinky.Jsou prý opravdu dobré a dají se koupit i v našich obchodech.mamina


doplněno 20.06.17 10:48:

Proč se tak jmenují nevím,kamarádka je kupovala v Polsku kde vyjdou levněji než u Nás.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nikc®
Datum: 19.06.17 19:05

Ty Berlinky jsem ještě neviděla prodávat. Proč se jmenují Berlinky? Snad ne proto, že pochází z Berlína? A Vy jste je koupila v Polsku. Neměly se jmenovat spíš Varszavky? Reklama je na ně povedená.


doplněno 19.06.17 19:20:

Mohli by je přejmenovat na Merklovky.:-D Ale to by se asi moc neprodávaly.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.06.17 11:44

Merklovky, to by byly přeuzené *smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.06.17 12:02

Dnešní párky nemají s párky nic společného. Dříve debrecínské, špišské, kuřecí a franfurtské v konzervě, to už je jen scifi. Dnes, když se nějaké dobré objeví, tak za určitou dobu se nedají jíst. Doporučuji taliány, ty jsou stále dobré a s křenem, to je dobrota. Ale jako za komunistů, pomalu podpultové zboží!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 12:28

Od Babiše rozhodně nic. Z Kostelce mu utekli řezníci a za 13tis tam dělají jen Rumuni a muklové. Za předchozího vedení se vyrábělo 300tun uzenin denně, dnes pod Babišem 50. Dřív se po Kosteleckém uheráku nebo Křemešníku v akci zaprášilo, dneska to zůstává ležet i v Kauflandu.

Většinou by se to nemělo jmenovat párek, ale rekonstituovaná tyčinka plněná drůbežím separátem a škrobem ... Jediné párky, které musí splňovat nějaké předepsané složení jsou vídeňské. Zatím mi ještě chutnají párky od Steinhausera nebo z Globusu.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.06.17 12:37

U vídeňských párků, snížili gramáš z 500g na 460g (Chodura), ale cena zůstala stejná, jak si přáli zákazníci. Tak už jsou na black listě. Nyní začali nabízet uzeniny se sýrem (vídeňské párky také), ale kdo má potom mýt, ty ohřívací hrnce, kam vyteče všechen sýr? To je zase blbost, co nabízejí, aby zvýšily tržby!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: parek
Datum: 19.06.17 12:53

Párky nekupuji. Uzenina pod názvem "špekáček" zaručuje minimálně 80% masa.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 12:54
avatar

Dobrý den. Občas koupíme párky v Globusu, většinou vídeňské. Nebo vepřové z Lidlu. Výborné byly z naší samoobsluhy, která tu je od konce 70. let, ale dnes ji má soukromník. Ten měl párky, které se myslím jmenovaly svatební (nejsem si úplně jistý) . Tak dobré jsem už dlouho neměl. Jenže je bral od dodavatele asi měsíc a pak utrum. Kamarádka, která tam pracuje říkala, že dodavatel u nich o dost navýšil cenu a majitel samky už je nechce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 12:59
avatar

Jako malá jsem párky milovala. Páreček - to byl vrchol štěstí. Občas jsem měla ohřátý, později mi dali i studený s rohlíkem do školy ke svačině. Ovšem, psala se 60. - 70. léta, kdy v párcích bylo ještě maso, byly křupavé, voňavé, šťavnaté.

Dneska tápu, hledám a nenacházím. Ať koupím cokoli, ta chuť a vůně dětství v tom už není. Jsem tolik zhýčkaná, nebo se opravdu ta kvalita tolik změnila k horšímu? Zkoušela jsem kde co, vídeňské, debrecínské, frankfurtské, zůstává jen u názvu a chu´t je pokaždé něco jako umělá hmota. Proto je posledních několik let už takřka nekupuju. Vím, že zase znovu a znovu budu zklamaná. Jaga.

Podobné je to s gothajem, dříve ten nejlahodnější šťavnatý voňavý salám, dnes nechutná oranžová umělá hmota. Nechtěl ho ani pes, stáhl ocas a odplížil se nenápadně pryč.

Nedávno jsem koupila na zkoušku párky učňovské. Byly chutné. Ovšem, když se učni učí, musí dodržovat recepturu, gramáž...a když se vyučí, začnou to flákat, jako ti před nimi...*blee*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 13:27

Oni by to neflákali - správný řemeslník vždycky řekne, že by radši dělal poctivě. Za ty děsivé "receptury" může někdo jiný.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.06.17 17:08

Ono je to těžké... Píšete "Za ty děsivé "receptury" může někdo jiný" ale ve výsledku si za ně můžeme sami... Řezník má na výběr zda udělat párky za 59,- ze separátu, uvařit je v páře a pak osprchovat kouřovým aroma, anebo z kvalitního masa, pěkně je udit v kouři a chtít za ně 200.- kč... A my bychom tu potom jistě vedli debatu proč že má ten řezník ty párky tak drahé a že si jistě mastí kapsu a kde na to mají chudší vzít... Bohužel těch kteří jsou ochotni dát za párek odpovídající peníz je skromná menšina a i ten řezník živí rodinu, tak holt vyrábí párky pro řetězec za 59,-. A nám - té menšině nezbývá než si najít také řezníka z té menšiny a zaplatit mu za kvalitní výrobek...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.06.17 18:54

Co se týká Gothaje... zkoušela jste retro edici z Lidlu?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.06.17 13:56

Plně souhlasím,ještě také byl výborný šunkový salám v 70letech.za 3.20 10dkg. k tomu dva rohlíky za 30hal.a člověk byl najezený a vnitřně pohlazen.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hoststary
Datum: 27.06.17 16:09

babajaga: kdybych mohl, dal bych vám bod... máte recht.


doplněno 27.06.17 16:16:

Nejde jen o párky, ale o všechno. Například kuřata. Před pár lety velký obchod nábytkem ve Vysočanech k výročí působení v Čechách dával zákazníkům grilované kuře, pekla to tam nějaká rakouská firma z jejich kuřat. Mňam. Úplně jiná chuť než naše moderně průmyslově vyráběná a rychlená kuřata. Výborné masíčko, žádné červené maso u kosti, výborná chuť i konzistence, kterou znají jenom venkované kteří mají vlastní kuřata, nebo pamětníci s dobrou pamětí.

Bejvávaly párečky, libové, párky telecí, špekáčky, buřtíčky, vuřty, dobré salámy, jogurty, český ementál (kam se hrabe dnešní ajdam), dobrá čokoláda, nugáty, kočičí jazýčky, kofila, ovocné přesnídávky pro děti, ovocné sirupy, kompoty, marmelády apod. opravdu z ovoce bez náplně náhražek a barviv.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 19.06.17 13:23
avatar
Lidl/globus.
Ohodnoceno: 1x
 
Od: nikc®
Datum: 19.06.17 14:13

Maky máte naprostou pravdu. Po párkách je mi skoro vždy blbě. Nedávno jsem si párek v rohlíku koupila, protože jsem chtěla něco teplého k jídlu a pak mi bylo těžko. Ani mi nevadí hamburger tak jako párky. A ty bez hnusů jsou dražší. Před 4 měsíci jsem si koupla taky párek v kantýně. Měl být jemný a byl to fakt hnus té nejhorší kvality. Samý tlustý maso uvnitř a smrdělo to. A docela byl drahý.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: maky®
Datum: 19.06.17 14:18
avatar

nikc, poslední roky jsme se po různých zkouškách dopracovali k vyřazení párků z jídelníčku. Také špekáčky jsou různé, kousek od nás je řezník a špekáčky má výborné. Takže jedině tyto špekáčky nám připadají dobré a opékáme je.

Od: jentak
Datum: 19.06.17 14:44

javořické nebo holandské se sýrem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 15:04
avatar
Radi kupujeme videnske miniparky, vzdy u pultu, nikdy balené.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 16:07

Uzeninám se spíš snažím vyhýbat. Ale když už, tak u "svého řezníka": mají svoje porážky, maso, výrobky. Dobrou zabíjačku - a i ty párky se dají jíst :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 16:08
avatar

Rozhodně ty z LIDLu. Na jiné nemám odvahu :( M.


doplněno 23.06.17 13:58:

No, do Německa to mám bohužel trochu z ruky. Musí mi stačit čas od času tyhle.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: asd1
Datum: 23.06.17 13:45

LIDL Ano, ale ten Německý. Pikok v ČR je z Polska. V ČR patří k tomu lepšímu, ale oproti D je to humus...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 16:20
avatar

Kupuji u Steinhausera v Brně, Joštova ulice, vynikající loupací párky, jsou z vepřového masa.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: maky®
Datum: 19.06.17 16:49
avatar

marunaa, no jo, no, to mám pro ty vaše párky trochu z Berouna z ruky :-D

Datum: 19.06.17 17:56
avatar

*smich* To je škoda, ale třeba se ten odkaz bude někomu hodit, kdo je z Brna a okolí...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 17:35
avatar

My jsme hrozně rádi kupovali šunkový točený, masokombinát Krásno. Mají ho v Makru. To byla mňamka. V poslední době v tom mají křupky a tak jsme ho kupovat přestali. Ať si trhnou, když neumějí udržet kvalitu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vernon
Datum: 19.06.17 18:43
Od místního řezníka. 180Kč/kg.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.17 18:53

Vepřové párky z Lidlu (tuším Pikok, 83% masa), špekáčky tamtéž. Loňská speciální edice špekáčků se sýrem byla chuťově výborná.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 19.06.17 19:04
avatar

tondac:Řezníci z Kostelce utekli do Rakouska za lepšími platy ale s podivem většina jich byla do dvou roku spátky.Vím to od mých příbuzných kteří bydlí v Hodicích.Sousední vesnice.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.06.17 10:54
avatar

Vídeňské z Globusu, někdy i se sýrem, či silné.

Jinak párky od mě známého, malého, prověřeného soukromníka, který má cedulku ,,maso z českého chovu,,. Ale i jitrnice, prejt ten i ten, polévku prdelačku, drštkovou či paštiky, které si dělá sám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.06.17 14:16

Zdravím,párky a špekáčky kupuji zřídka,ale v létě na oheň být musí. Kupuji zásadně v Lidlu,jak špekáčky,tak tenké párky od firmy Dulano. Je to asi to nejlepší ,co se dá dnes na oheň koupit. JISKRA

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.06.17 14:51
avatar
Když párky tak tenoučké telecí v Polsku u soukromníka. Měl jsem v lednici poslední dva a tak jsem sáhl vedle pro pikok z lidlu A bylo to jako dát si po dvou dvanáctkách natočit osmičku pivo.
doplněno 20.06.17 14:57: Ty Berlinki to je tuctová globalizace. Asi jako před pár lety Gambrinus. Měli ho všude , žízeň zahnal ale jazyk nepotěšil. To měkké I po k není chyba. V polštině je K měkká souhláska
Ohodnoceno: 0x
 
Od: nikc®
Datum: 20.06.17 18:19

Zdravím Jiskro. Já nejdřív myslela, že zdravíte všechny párky a špekáčky*smich*. Pak mě došlo, jak jste to myslela. Z toho vedra už mi hrabe. Jinak dneska poprvé jsem viděla Berlinki v Kauflandu. Chtěla jsem je koupit, ale v tom vedru by se zkazily. Mám raději než párky hermelín na gril. Zrovna si ho budu dělat, mňam.


doplněno 21.06.17 19:23:

Jiskro, ale trefila jste se. Někteří lidé mají postavu jako párek a jiní podobný špekáčku. Já mám něco mezi.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.06.17 18:35

:-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.06.17 09:33

Koupím párek jako dárek, poctivý ze seperátu, nebojí se reparátu on pochází z Kostelce, jsou kvalitní a před volbami se budou rozdávat zdarma

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jmlc®
Datum: 24.06.17 18:47
avatar

Pokud koupím párky, pak jen "dětské" - ne z dětí, ale pro děti. Předpokládám, že jsou více kontrolované, měly by mít méně negativních přísad... kupuji však minimálně (max. jednou do měsíce...).

http://www.dzklatovy.cz/cesky…peciality/detske-parky-bez-e/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.06.17 12:02
avatar
Nejsou, kdesi byl test dětských výrobků, a naopak v některých potravinach tusim detska šunka, byla přemíra barviv.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: m123
Datum: 24.06.17 21:21

Kupuju Vodňanské kuřecí. Píšou, že jsou bez éček. Ty mi chutnají hlavně studený .

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.06.17 12:04

Kupujeme převážně párky v Lidlu, celkově masné výrobky nám od nich chutnají. Mají vysoký obsah masa a nejsou předražené. Občas si dáme domácí párky od sousedky u rodičů, to jsu práky s velkým P

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.