Nejste přihlášen/a.
Párky jsme měli rádi, s křenem hlavně, kupovali jsme kostelecké, již delší dobu nekupujeme žádné z obavy, co všechno je do nich přidáno za různé hnusy.
Od Babiše rozhodně nic. Z Kostelce mu utekli řezníci a za 13tis tam dělají jen Rumuni a muklové. Za předchozího vedení se vyrábělo 300tun uzenin denně, dnes pod Babišem 50. Dřív se po Kosteleckém uheráku nebo Křemešníku v akci zaprášilo, dneska to zůstává ležet i v Kauflandu.
Většinou by se to nemělo jmenovat párek, ale rekonstituovaná tyčinka plněná drůbežím separátem a škrobem ... Jediné párky, které musí splňovat nějaké předepsané složení jsou vídeňské. Zatím mi ještě chutnají párky od Steinhausera nebo z Globusu.
U vídeňských párků, snížili gramáš z 500g na 460g (Chodura), ale cena zůstala stejná, jak si přáli zákazníci. Tak už jsou na black listě. Nyní začali nabízet uzeniny se sýrem (vídeňské párky také), ale kdo má potom mýt, ty ohřívací hrnce, kam vyteče všechen sýr? To je zase blbost, co nabízejí, aby zvýšily tržby!
Zdravím,párky a špekáčky kupuji zřídka,ale v létě na oheň být musí. Kupuji zásadně v Lidlu,jak špekáčky,tak tenké párky od firmy Dulano. Je to asi to nejlepší ,co se dá dnes na oheň koupit. JISKRA
Zdravím Jiskro. Já nejdřív myslela, že zdravíte všechny párky a špekáčky. Pak mě došlo, jak jste to myslela. Z toho vedra už mi hrabe. Jinak dneska poprvé jsem viděla Berlinki v Kauflandu. Chtěla jsem je koupit, ale v tom vedru by se zkazily. Mám raději než párky hermelín na gril. Zrovna si ho budu dělat, mňam.
Jiskro, ale trefila jste se. Někteří lidé mají postavu jako párek a jiní podobný špekáčku. Já mám něco mezi.
Byla jsem s kolegyni v Polsku a kupovala si tam párky Berlinky.Jsou prý opravdu dobré a dají se koupit i v našich obchodech.mamina
Proč se tak jmenují nevím,kamarádka je kupovala v Polsku kde vyjdou levněji než u Nás.
Ty Berlinky jsem ještě neviděla prodávat. Proč se jmenují Berlinky? Snad ne proto, že pochází z Berlína? A Vy jste je koupila v Polsku. Neměly se jmenovat spíš Varszavky? Reklama je na ně povedená.
Mohli by je přejmenovat na Merklovky. Ale to by se asi moc neprodávaly.
Dnešní párky nemají s párky nic společného. Dříve debrecínské, špišské, kuřecí a franfurtské v konzervě, to už je jen scifi. Dnes, když se nějaké dobré objeví, tak za určitou dobu se nedají jíst. Doporučuji taliány, ty jsou stále dobré a s křenem, to je dobrota. Ale jako za komunistů, pomalu podpultové zboží!
Dobrý den. Občas koupíme párky v Globusu, většinou vídeňské. Nebo vepřové z Lidlu. Výborné byly z naší samoobsluhy, která tu je od konce 70. let, ale dnes ji má soukromník. Ten měl párky, které se myslím jmenovaly svatební (nejsem si úplně jistý) . Tak dobré jsem už dlouho neměl. Jenže je bral od dodavatele asi měsíc a pak utrum. Kamarádka, která tam pracuje říkala, že dodavatel u nich o dost navýšil cenu a majitel samky už je nechce.
Jako malá jsem párky milovala. Páreček - to byl vrchol štěstí. Občas jsem měla ohřátý, později mi dali i studený s rohlíkem do školy ke svačině. Ovšem, psala se 60. - 70. léta, kdy v párcích bylo ještě maso, byly křupavé, voňavé, šťavnaté.
Dneska tápu, hledám a nenacházím. Ať koupím cokoli, ta chuť a vůně dětství v tom už není. Jsem tolik zhýčkaná, nebo se opravdu ta kvalita tolik změnila k horšímu? Zkoušela jsem kde co, vídeňské, debrecínské, frankfurtské, zůstává jen u názvu a chu´t je pokaždé něco jako umělá hmota. Proto je posledních několik let už takřka nekupuju. Vím, že zase znovu a znovu budu zklamaná. Jaga.
Podobné je to s gothajem, dříve ten nejlahodnější šťavnatý voňavý salám, dnes nechutná oranžová umělá hmota. Nechtěl ho ani pes, stáhl ocas a odplížil se nenápadně pryč.
Nedávno jsem koupila na zkoušku párky učňovské. Byly chutné. Ovšem, když se učni učí, musí dodržovat recepturu, gramáž...a když se vyučí, začnou to flákat, jako ti před nimi...
Oni by to neflákali - správný řemeslník vždycky řekne, že by radši dělal poctivě. Za ty děsivé "receptury" může někdo jiný.
Ono je to těžké... Píšete "Za ty děsivé "receptury" může někdo jiný" ale ve výsledku si za ně můžeme sami... Řezník má na výběr zda udělat párky za 59,- ze separátu, uvařit je v páře a pak osprchovat kouřovým aroma, anebo z kvalitního masa, pěkně je udit v kouři a chtít za ně 200.- kč... A my bychom tu potom jistě vedli debatu proč že má ten řezník ty párky tak drahé a že si jistě mastí kapsu a kde na to mají chudší vzít... Bohužel těch kteří jsou ochotni dát za párek odpovídající peníz je skromná menšina a i ten řezník živí rodinu, tak holt vyrábí párky pro řetězec za 59,-. A nám - té menšině nezbývá než si najít také řezníka z té menšiny a zaplatit mu za kvalitní výrobek...
Plně souhlasím,ještě také byl výborný šunkový salám v 70letech.za 3.20 10dkg. k tomu dva rohlíky za 30hal.a člověk byl najezený a vnitřně pohlazen.
babajaga: kdybych mohl, dal bych vám bod... máte recht.
Nejde jen o párky, ale o všechno. Například kuřata. Před pár lety velký obchod nábytkem ve Vysočanech k výročí působení v Čechách dával zákazníkům grilované kuře, pekla to tam nějaká rakouská firma z jejich kuřat. Mňam. Úplně jiná chuť než naše moderně průmyslově vyráběná a rychlená kuřata. Výborné masíčko, žádné červené maso u kosti, výborná chuť i konzistence, kterou znají jenom venkované kteří mají vlastní kuřata, nebo pamětníci s dobrou pamětí.
Bejvávaly párečky, libové, párky telecí, špekáčky, buřtíčky, vuřty, dobré salámy, jogurty, český ementál (kam se hrabe dnešní ajdam), dobrá čokoláda, nugáty, kočičí jazýčky, kofila, ovocné přesnídávky pro děti, ovocné sirupy, kompoty, marmelády apod. opravdu z ovoce bez náplně náhražek a barviv.
Maky máte naprostou pravdu. Po párkách je mi skoro vždy blbě. Nedávno jsem si párek v rohlíku koupila, protože jsem chtěla něco teplého k jídlu a pak mi bylo těžko. Ani mi nevadí hamburger tak jako párky. A ty bez hnusů jsou dražší. Před 4 měsíci jsem si koupla taky párek v kantýně. Měl být jemný a byl to fakt hnus té nejhorší kvality. Samý tlustý maso uvnitř a smrdělo to. A docela byl drahý.
nikc, poslední roky jsme se po různých zkouškách dopracovali k vyřazení párků z jídelníčku. Také špekáčky jsou různé, kousek od nás je řezník a špekáčky má výborné. Takže jedině tyto špekáčky nám připadají dobré a opékáme je.
Pokud koupím párky, pak jen "dětské"- ne z dětí, ale pro děti. Předpokládám, že jsou více kontrolované, měly by mít méně negativních přísad... kupuji však minimálně (max. jednou do měsíce...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.