Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyren a jeho vlastnosti

Od: bambula* odpovědí: 4 změna:

Jaký je používán polystyren pro české paneláky, je to jiný než v Anglii, neb může také hořet a při hoření být i jedovatý

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v Anglii používají nějakou pěnu a polystyren (prý) nikoliv. Pokud vím (z dětských pokusů), tak polystyren nehoří plamenem - ten stavební je snad i "samohasící". Zdravím!

doplněno 19.06.17 12:06:

magdon - on ten pokus byl snad jen jednou. Jako kluci jsme našli na skládce odřezky polystyrenu a to jeho hoření nás zklamalo, tavilo se to a čmoudilo (na výrazný plamen si už nevpomínám). Jinak jsem rád, že potvrzujete má slova, že ten stavební polystyren je bezpečný.

Nevím, jaký polystyren jste v mládí používal na pokusy vy, ale já mám zkušenost poněkud jinou. Běžný polystyren, když se trochu rozhořel, hořel žlutým, černě čadivým plamenem a při tom z něj odkapávaly hořící, lepkavé, kapky, které zapalovaly vše, na co odkáply. Polystyren používaný na obklady paneláků je údajně samozhášivý. Až se k nějakému dostanu, vyzkouším.

doplněno 19.06.17 09:47:

Tak takhle hoří běžný (obalový) polystyren. S větším kusem jsem to nezkoušel, sousedi by mě asi neměli rádi :-D.

Polystyren a jeho vlastnosti

hodnocení

0x

na obrázku poměrně rozdílné požadavky na izolační materiály pro CZ a SK ...

abc-byvanie.sk/...

omáčka pro SK abc-byvanie.sk/...

omáčka pro CZ stavba.tzb-info.cz/...

P.S. Když tady na Slovensku koukám na to zateplování paneláků, nějak to s normou nesedí...

polystyren do určitého podlaží, potom už výše nehořlavá minerální vlna. ovšem požární pásy dole nikde.

hodnocení

0x

1) V Anglii nebyl na fasádě polystren.

2) Dnešní správně použitý polystyren je samozhášivý, to znamená, jakmile je odstraněna příčina ohně, sám zhasne. Pod plamenem ukapává, nikoliv aby vzplanul nahoru.

3) Podle předběžných výsledků, tedy neoficiálních, bylo zateplení v Anglii nekontaktní, mezi izolantem a stěnou byla mezera, která zapříčila rychlé prohoření. Proto se NESMÍ lepit na "buchty", aby mezi stěnou a izolantem nemohl nastat "průvan".

Ze školení vím, že jediný podobný (v menším rozsahu) byl požár na Slovensku, kde byla vina svedena na technickou nekázeň při práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]