Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak využít křemičitý písek?

Od: misa503® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Mám asi 50kg křemičitého písku - suchý a přesátý. Je to písek z filtrace bazénu co má doma kamarád.

Nevím co s ním. Přivezl mi jej kamarád, že prý se dá využít na zahradě - kterou mám celkem rozlehlou.

Neřekl , ale jak. Mám se zeptat, prý to slyšel.

Tak by mě zajímalo, jak by se dalo toto množství vhodně využít.

Děkuji za případné nápady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zapískujte trávník po vertikutaci nebo aerifikaci. 50 kg je jak nic.

doplněno 18.06.17 20:51:

On se nerozhodí jen trochu písku. Chystám menší rokonstrukci trávníku - 200m2 a mám ho objednáno 6 tun. Nevím, jestli mi to bude stačit.

sebod*
hodnocení

0x

Písek se může přidat do zeminy, když je příliš např jílovitá. Můžeš ho ale dát na záhon a tvořit v něm obrazce tak, jako to dělají japonští zahradníci.

Nebo ho dej někomu, kdo má doma akvarium (terarium), tomu se bude hodit

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Křemičitý písek je jediný, který se dá použít na provzdušnění a nakypření země u kyselomilných a vápnostřežných rostlin. Nevylučuje vápník, který by tyto rostliny zahubil. Např.: všechny azalky (i pokojové), rododendrony, kapradiny, vřesy a vřesovce, hebe, lewisie, delospermy, lilie, konvalinky, sněženky, hortenzie... A máte písek spotřebovaný. Ida

doplněno 18.06.17 21:25:

Diesel, do spár mezi dlažbu se dává proto, aby dobře utěsnil spáry. A taky je většinou bílý a dobře to vypadá. Ale rostliny, tráva, plevele i mech v něm rostou jako diví. Jen co se do spáry trefí nějaké semínko. Rozhodně neškodí. Je mi líto, ale to máte mylnou informaci.

hodnocení

0x

Já tedy nevím,křemičitý písek se používá na zásyp zamkové dlažby a to z důvodu že rostliny přes něj neprorostou,že by tedy jen ve spáráchá a normálně neškodí?!

sebod*

diesel, do záhonu toho písku nebudeš dávat vrstvu, jen ho rozhodíš, takže rostlinám určitě nijak vadit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]