Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde prodat třešně?

Od: 522xboy® odpovědí: 8 změna:
Mam strom plny tresni. Rad bych je spenezil jenze sberny skoro vubec tresne neberou, v okoli v restauracich ani cukrarny to nechteji a v praze v praci moc zajem neni. Prosim poradte jsem z berounska.dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Já již mám pár dní po třešních. jestli v pondělí - úterý jsem paběrkovala poslední.

Co ale vím určitě, tak tyhle první třešně jsou vynikající a hlavně bez červíků.

Měli jsme i druhý velký strom, který pár dní před koncem téhle ranné, začal dozrávat, takže se doba sklizně krásně natáhla. Co byl problém, tak právě ta červivost. Narůžovělé ještě dobré, ale jak začly chytat barvu, tak se bohužel objevovali. A čím byly rudější, tím byly napadeny více a mohutněji. A rozdělávat každou třešni jednotlivě přestane za chvíli bavit. A nálezem tučného červa s vyžraným vnitřkem i přestane chutnat. milá třešeň šla dolů, zbytečně zacláněla.

Takže není důvodem odmítnutí Vašich třešní není náhodou ta červivost?

Pokud máte třešně dobré, tak není problém celý strom otrhat, sehnat levné košíky a postavit se u silnice, na tržišti a prodávat lidem z paneláku, kteří nemají takový zdroje.

doplněno 18.06.17 23:17:

Nenapsala jsem, že je potřeba mít povolení a zaplacené místo. Ale pokládám to samozřejmost, že tohle snad každý ví.

hodnocení

0x

Do bečky a vypálit*pivo*

jeli
hodnocení

0x

Zkusil bych prodat na trhu ve městě. Škoda, že je to daleko, ale tady v Liberci třešně vůbec nikde nemají, prodal byste vše.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý večer,protože s třešněmi mám dlouhodobé zkušnosti(uváděl jsem v otázce o konzumaci a následném pití),

doporučuji co Vám navrhuje kolega magor,je to v dnešní době nejlepší zhodnocení Vaší úrody třešní.

Řízením osudu jsem se k třešním dostal v r.1971 v blízkosti Prahy a prodávali jsme stylem:

-naložit do auta společně s váhou a stolečkem

-zajet na místo předpokládaného možného prodeje v Praze(Dejvická ul.,Malostranské nám.,Julda-Fulda,Masaryk.nádraží

atd.),vždy to dopadlo,že přišla policie(VB),zda máme povolení k prodeji,to jsme neměli a proto musel jít jeden z nás

(vždy jsme jezdili ve dvou),k podání vysvětlení-to trvalo cca 45 -60 min.Mezi tím jsme obyčejně třešně prodali s tím,

že pokuta za nepovolený prodej byla 20-30 Kč.(Tehdy se prodávaly za 4-4,5 Kč/kg

Samozřejmně Vám tento způsob prodeje nedoporučuji,jen uvádím pro zajímavost

Přesto bych ještě zkusil v Praze soukromné zelinářství.

S pozdavem fero

hodnocení

0x

Včera jsem viděla u Vietnamce třešně za 120kč za kilo. Na trhu za 90kč! *zed* Lidi z města vám utrhají ruce! Škoda, že jste tak daleko! Moc ráda bych si od vám koupila klidně plný prádlový koš!

jofa*

Za 120 korun Vám to koupí pár lidí na okamžitou spotřebu, za 50 korun kilo pálit, nebo nakládat je nesmysl. Za 20 korun to trhat, vozit, prodávat nevyplatí. Mám to za sebou a to jsem měl sladkovišeň I. jakosti. ke které se třešeň nedala v kvalitě vůbec srovnávat.

liska*

Měla jsem kdysi naráz velké množství výborného angreštu, tak jsem ho v práci a mezi známými nabídla. Kdo si chce za poplatek natrhat. Příklad: Keř nebo kýbl za stovku... Přijelo pár rodin s kyblíkama a bylo vystaráno. A to nebyly mobily ani facebook.

doplněno 18.06.17 14:00:

Asi bych rozvozila inzeráty Třešně levně. Po zastávkách, na polikliniku, do Billy, Kauflandu... Kdo si chce sám natrhat...Kilo za ...Když si trhaj sami, tak cena nízká, jednociferná.. Možnost do data... A kontakt na mobil. Nachystala bych si váhy a měla po ruce mobil.

nikdo*
hodnocení

0x

Otrhat, nakoupit někde plastové kelímky, sáčky, vzít stoleček a váhu, nějakou kasičku a vyrazit na farmářské trhy někam na sever od vás. Mostecko, Žatecko, Děčín apod. Nebo ten zmíněný Liberec. Zatím jsem tu třešně na trhu neviděl, minulý týden frčely jahody. je lepší jet ve dvou lidech, ceny okoukáte od ostatních trhovců, a pokud máte třešně hezké, tak je asi prodáte. Napoprvé to třeba nebude nic moc, ale kdo se bojí...nic se nenaučí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]