Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískovcová nádrž

Od: vlasta* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,tohle jsme odkryli na zahradě,jaký to mohlo mít účel?Díky za informaci,Vlasta

Pískovcová nádrž

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možná rybníček pro drůbež?

doplněno 18.06.17 15:44:

Drahé a pracné to bylo docela určitě, ale vzhledem k tomu, že beton se začal běžně používat až relativně nedávno, dělaly se podobné rybníčky opravdu kamenné (ten pískovec je alespoň poměrně snadno opracovatelný)... Samozřejmě, je to jen nápad; mohlo to být cokoli.

liska*

Na to je to příliš konkrétní a pracné. Určitě ne levné, jestli je to monolit.. Když to patřilo k faře, nemohl by to být nějaký sokl na hrobku? Rozměrově to tak vypadá. Zkusila bych to zjistit na tom zems. archivu. Faru mohou mít někde na dobových záběrech a informace o staveb. změnách taky mohou mít někde uložené. V archivu jsem hledala fakta o své rodné vile a zírala jsem, komu že to patřilo, jak to tam vypadalo a kdy a jak přestavěli. Aj plány tam měli.

liska*
hodnocení

0x

Možná na tom stála nějaká dřevěná stavbička, jako chlív. Každopádně to je zajímavé. Hned bych vymýšlela, na co to využiju. Zkuste archiv, stálo by za to zjistit, co dřív na vašm pozemku stávalo. Třeba koželužna /?/

doplněno 17.06.17 19:52:

Tak možná altán. A pískovec je tam běžný kámen v okolí?

vlasta*
hodnocení

To je bývalá farní zahrada

sebod*
hodnocení

0x

Já bych to spiš viděla na nějaké ozdobné jezírko. Každopádně to je nádhera.

vlasta*
hodnocení

Pískovec je místní kámen ale ten tvar dna je neobvyklý.Jako vodní nádrž to zřejmě využijeme ale účel to mělo asi nějaký jiný

liska*

Zkuste tam svést dešťovku,/vidím tam rinu/, jestli se v tom udrží voda. A na jakou stranu to máte od domu? Na jih? Kvůli slunku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]