Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosit v kapse kaštany?

Od: an* odpovědí: 15 změna:

Tak se prý vyléčí hodně nemocí. Alespoň receptář dobrých nápadů to tvrdí. Je to tak?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také jsem to dlouhá léta slyšela. Ale ne. Nepomáhá to ani na revma, ani na nic. Ale mám ráda ten pocit studených hladkých kaštanů v ruce, v teplé kapse. :).

Mají se nosit kaštany z kaštanovníku setého nebo jírovce maďalu? A v které kapse, na které straně?

hodnocení

2x

Ono je to trošičku jinak. Jakmile nosíte kaštany v kakpse, stále je podvědomě mačkáte, aby nevypadly, nebo prostě jen tak. Na dlani jsou akupresurní body celého těla, stejně, jako je celý člověk i na chodidle. Takže vy ty body masírujete tím, jak kaštany pomačkáváte. Je to podobné, jako že je zdravé chodit bos tř. po kamínkách.

Maky, jojo, tak to je ono! *palec*

17.06.17 17:49

:-D

hodnocení

2x

Já si kdysi chtěla plnou kapsu takových hezkých kaštanů nasbírat a pěkně jsem u toho prostydla. Takže pozor na to *smich*

Mě zase kamarád nasbíral vloni kaštany, abych si je dala pod polštář a spala na nich, účel byl, abychom se příští rok ve zdraví setkali, od toho se odvíjel ten počet kaštanů, jenomže to už nevím. Jenom si pamatuji, že jsem se probudila jak zmlácená, zakutálely se mi až pod záda. *uf*

kepler*
hodnocení

1x

Někdo nosí kaštany v trenýrkách a taky to prý nepomáhá.

72mona3*
hodnocení

0x

No...mamina hrstičku nosí v jedné domácí bundě. Šla jsem s ní na procházku a po půl hodině už jsem byla zralá na Chocholouška, pořád si s nimi hrála a chrastila. Zdravější není, ale hezky se zabaví *smich* M.

hodnocení

0x

Když jsem si domů přinesl kaštany na dělání panáčků, tak vždy soused poprosil o pár kaštanů do kapsy, prý mu to pomáhá proti revma v jeho věku, ke kterému přišel v koncentráku. Za každý kaštan, jsem dostal jeden odznak, tak další rok dostal kaštany automaticky. Ale to už je 50 let, co vím, že kaštany pomáhají na revma.;)

an*
hodnocení

No na revma asi ano, ale musí to být mast z kaštanů zvaná koňská, nanášená přímo na místa bolestí. Kaštan v kapse je spíš takové – věř a víra tvá tě uzdraví. ;)

Někdo nastrouhá kaštan, přidá acylpyriny a má mazání na revma, tak nějak.

Ona koňská mast a koňská mast, je také rozdíl, u některých výrobců ta víra, je také potřeba na uzdravení!;) Ty kaštany jsou zadarmo.

dvd99, nevěřte. Dám fotku ruky kamarádky. Ani kaštany, ani žádná mast. *zed* *plac* Tak vypadá revma, revmatická artritida. *cert* Víte jak to bolí? Strašně!

Nosit v kapse kaštany?

Věřím, protože si jeho ruce (souseda) pamatuji, jako malý kluk. Bál jsem se jich a nedej bože, kdyby mě chtěl s nima pohladit. Ale když jich pár chtěl do kapsy, bylo to jeho "léčení" a pro mě pár odznaků do sbírky. Ale jak píši, už to je 50 let a ty ruce uvidím do smrti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]