Nejste přihlášen/a.
Tak se prý vyléčí hodně nemocí. Alespoň receptář dobrých nápadů to tvrdí. Je to tak?
Ono je to trošičku jinak. Jakmile nosíte kaštany v kakpse, stále je podvědomě mačkáte, aby nevypadly, nebo prostě jen tak. Na dlani jsou akupresurní body celého těla, stejně, jako je celý člověk i na chodidle. Takže vy ty body masírujete tím, jak kaštany pomačkáváte. Je to podobné, jako že je zdravé chodit bos tř. po kamínkách.
Já si kdysi chtěla plnou kapsu takových hezkých kaštanů nasbírat a pěkně jsem u toho prostydla. Takže pozor na to
Mě zase kamarád nasbíral vloni kaštany, abych si je dala pod polštář a spala na nich, účel byl, abychom se příští rok ve zdraví setkali, od toho se odvíjel ten počet kaštanů, jenomže to už nevím. Jenom si pamatuji, že jsem se probudila jak zmlácená, zakutálely se mi až pod záda.
Když jsem si domů přinesl kaštany na dělání panáčků, tak vždy soused poprosil o pár kaštanů do kapsy, prý mu to pomáhá proti revma v jeho věku, ke kterému přišel v koncentráku. Za každý kaštan, jsem dostal jeden odznak, tak další rok dostal kaštany automaticky. Ale to už je 50 let, co vím, že kaštany pomáhají na revma.
No na revma asi ano, ale musí to být mast z kaštanů zvaná koňská, nanášená přímo na místa bolestí. Kaštan v kapse je spíš takové – věř a víra tvá tě uzdraví.
Ona koňská mast a koňská mast, je také rozdíl, u některých výrobců ta víra, je také potřeba na uzdravení! Ty kaštany jsou zadarmo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.