Nejste přihlášen/a.
Pokud jde o záda, tak bych nevybíral podle módy, ale podle anatomie. A spíš ve Sportissimu (nebo jiném sportovním obchodě), než v módním butiku. Konkrétní typ neřeknu, to si musíš vyzkoušet na vlastní záda, velikost tak 30-35l.
(Nosím poměrně často, protože jezdím na kole, a to i do obchodu, a je to lepší než taška na řiditkách )
Když jdu na větší nákup zeleniny, brambor, baťůžek ráda nosím. Má záda a zápěstí si pochvalují. Zvykla jsem si na něho, když jsem chdila o berlích. Chyběla mi ještě jedna chápavá končetina.
Není problém mít batůžků několik. Není potřeba mít jen jeden, ten jeden jediný! Nakoukněte do obchodů se sportovními potřebami i do prodejen k Vietnamcům. Jsou za fajn ceny a akce a slevy, že není třeba to jakkoliv řešit a prožívat!
Ano, batůžky a batohy miluji, všude se dopravuji na kole a tak je to velmi praktické. Jak je střídám podle cíle cesty, tak občas zapomenu přehodit např. peněženku, jindy zase třeba brýle. Zrovna v týdnu jsem si udělala radost a koupila takový parádnější a tedy i dražší, ale zase jde i jako batůžek a současně i jako kabelka, podle, jak se ucha protáhnou.
Jaký poradit, chce to pořádně vyzkoušet v prodejně, aby seděl a také promyslet, co všechno se tam má vejít.
Požívám ruksak přesně ze stejného důvodu jak jethro a jediným kritériem výběru pro mně byla přiměřená velikost. Ale používám jej i při pěších výpravách, protože mám rád volné ruce. Zvláště v zimě, jednou jsem padl ciferníkem dolů a přišel o zub.
Já se pohybuji většinou na kole nebo v terénu, takže bez batůžku ani ránu. Dneska se dá koupit slušný i u Vietnamců. Kolem 350,- Nejdůležitější jsou záda a kšandy. Záda, aby byla poněkud vyztužená či polstrovaná s mezerami, kvůli pocení a ty šráky, aby měly za krkem od sebe dostatečnou mezeru, jinak řežou zboku do krku. Mají být taky polstrované a jejich tvar má být lehce esovitý, určitě né pouhé rovné! Taky se podívejte, jak jsou kšandy nahoře poctivě všity. Je to dobrá věc.A teď si batůžky hodně pořizují i starší paní, aby měly volné ruce na hůlky.
Celý život jsem byla zvyklá na kostýmky, kabelky a boty na podpatku. V 50ti letech jsem si ošklivě polámala kotník a ze dne na den jsem přešla na sportovní obuv i oblečení. A k baťohu na zádech. Ten nosím stále, ať ven do přírody, nebo do města na procházku. Mám aspoň volný ruce, o které se perou tři vnoučata a pes na vodítku
Do města nosím menší batůžek, je velice praktický a žasnu, kolik se do něj vejde nákupů. V zimě nosím černý, teď v létě bílý, stály cca 350,-Kč. V pražské tržnici je veliký výběr, mají je ve všech barvách, dcera si koupila růžový a světle zelený, nosí je dle oblečení. Mohu doporučit, je to hezká a hlavně praktická móda, zádům se velice uleví.
Ale nemůžete ho reklamovat, když je z tržnice. Jednou jsem si koupila značkový skoro za 2 tis. a za 2 týdny ho šla reklamovat. Páral se. Tak jsem si nedávno raději koupila v Tescu za 500,- a je pěkný černo-stříbrný. Dá se reklamovat, kdyby něco.
Dnes už by neměl být problém s účtenkou ani na trhu, ne?
Možná jak kde, já ji snad nikdy na trhu nedostala
Proč DNES? Já si účtenku beru odjakživa kdykoliv je možnost, že by se zboží mohlo reklamovat.
A řekl (a) sis o ní? Důrazně?!
Já to mám naopak, celé "mládí"(je mi 32) jsem se tahala s batohem a chodila v botaskách, teď si ráda - když to váha nákladu dovolí - vezmu kabelku (nebo spíš textilní tašku přes rameno nebo nějakou pěknou crossbody, princezna ze mě nikdy nebude) a občas i kabát. Ale proč to píšu: objevila jsem, že chodit se dá pohodlně i polosportovně, a to v tomto: obuvpodvezi.cz/... Jsou úplně boží. Rieker znám a nosím ráda už dlouho, ale tyhle jsou ještě o třídu výš. Užiju je k poloformálnímu oblečení i k riflím či pláťákům.
Jo a na záda byl perfektní Deuter City Light. Má super záda a popruhy tak akorát, ne moc široké a ne moc úzké (ty se pak zařezávají). A taky jsem využila kapsičku na papíry, desky, jinak tam tahám pár slipových vložek a hřebek Objem nic moc (10l), ale malý nákup se vejde a nepůsobí mohutně, když v něm nesete jen penězenku a mobil. Snad jen ta kapsa vpředu je pitomá. Vydržel 4 roky denního tahání všude možně, na hřiště, na výlety, do práce, teď se rozedralo dno...
Jo, Riekery jsou nesmrtelné. Tyhle asi tak dlouho nevydrží (semiš), ale jedny polobotky (asi jako Vaše, Babko, ale zavazovací) jsem měla 10 let (intenzivně jsem je nosila asi 6, pak už jen zřídka). Vyhodila jsem je minulé léto, jelikož podrážka byla prošlapaná na milimetr! Měly takovou patinu na povrchu, že vůbec nevadilo, že byly okopané.
Naufrago, ten odkaz nefunguje. Jsem moc zvědavá, dobré sportovní boty, které nevypadají jako kopačky, přivítám ráda. Šlo by ten odkaz opravit? Prosííím.
Moc diky všem, babkozov ten odkaz funguje na druhý klik šipkou zpátky, boty hezké, ale ta cena...
Děkuji všem za upřesnění. Našli, našli, moji rádcové! Zada, máte pravdu, také mám hluboko do kapsy, ale zase vám můžu říci, že Riekery mám a jiné boty leží a chodím jen v nich. Ty černé, vycházkové, bez zavazování. Podobné, taky Riekery mi už za 5 let, dosloužily. Nekecám, 5 let žily. A na zimu mám dvoje. A také chodím jen v nich. Jsou úžasné!
Mám už roky, ale chodit musím! Jak poznamela moje mladá, když jsem si posteskla na cenu. "Přece starší člověk nemá dávat peníze jen za léky! A není to tetování z Malaisie!"
Jezdím na kole, tahám se s nástrojem v ruce na koncerty, proběhnu se... já používám batůžek, je pro mě praktičtější.Mám obě ruce volné. Kabelky moc nemusím, beru si je jen na formální záležitosti.
A co kapsičky, malé i velké jsou lepší vnitřní nebo venkovni na zipy? Jaký tvar batohu je nejlepší/nejpraktičtější? Postnete i fotky? Materiál asi lehký a pevný, prací..., na netu je toho spousta, ale co si vybrat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.