Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dělá liška?

Od: sika odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
s dětmi listujeme knížkou se zvířátky a předvádíme jaké dělají zvuky. Napadá vás nějaké citoslovce nebo zvuk obecně, který dělá liška? :) Kachna gaga ga, pes haf haf, kočka mňau... co liška?

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matysek*
hodnocení

4x
Liška je psovitá šelma (štěká)tento zvuk dělá liška.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, tak, liška (prý) vydává tento zvuk - viz odkaz. Zdravím!

media1.iplace.cz/...

hodnocení

1x

To jsem zvědav, co bude, až narazíte na králíka ;)

Králík dělá přece hop hop hop *smich*

hodnocení

0x

Liška je šelma psovitá a jako taková osobitým způsobem "štěká". Napodobit, popř.popsat to neumím.

Správně. Tak divne štěká/vrčí.
Diky toho jsem si vzpomněl na písničku what does the fox say :D najdi si ji na youtube treba to pomůže :D

To není úplně správný argument, vlk je taky šelma psovitá a neštěká. Když já byla mrně, tak mě rodiče učili, že liška dělá ňaf ňaf, stejně jako ostatní citoslovce pro zvuky zvířat to nemůže být stoprocentně přesné, ale myslím, že postačí ;).

Pro upřesnění, i vlk štěká, ale málokdy .Vlčí svět:Ano, vlk regulérně štěká, ale zřídka kdy. Včerá jsme měli to štěstí, že jsme to náhodně natočili i na kameru (v ZOO v Olomouci). Stalo se to, když přišel k výběhu jeden z asistentů, který vypomáhá převážně při nepříjemných záležitostech jakými je pro vlky separace, chytání, očkování či odčervování. Nicméně toto varovné vlčí štěkání je jen tiché krátké "HA" a slouží jako varovný signál pro vlčata. Ta po vyštěknutí plemenné vlčice sebou škubla, okamžitě zanechala hry, přikrčila se a některá se i rozprcha. Teprve pak se vlčata rozhlížela co se vlastně děje. Fungovalo jim to výtečně...

still10k*
hodnocení

0x

Ta se jen chechtá :D

hodnocení

0x

Gaga ga dělá husa, ale jen samice. Houser spíš "vříská". Kachna kváká (mimochodem, velmi podobně jako žába) a kačer chraptí.

doplněno 16.06.17 12:13:

Neříkám, že všechny jejich zvukové projevy jsou podobné, ale část z nich ano - záleží také na druhu žáby. Rozhodně však kachna nedělá gagaga.

karelnovotny

Doma máme každý rok 12 kachen,ale ještě nikdy jsem neslyšel kachnu kvákat podobně jak žábu.*smich**palec*

pohanka*
hodnocení

0x

Poslechla jsem a mě to spíše připadá jako když se kočky mrouskají. A až ke konci zase jako husy na vesnici.

Liška skolí, skučí, vrní. Liščata kamží.

liska5

To bych Vám mohla povídat... Když jsem byla ještě malou Liškou v partě Lišek pod Hněvínem, tak jsme se těmito zvuky dorozumívaly. Dnes, když to zkouším, tak to je o hlasivky*zima*.

elliette
hodnocení

0x

Používané citoslovce pro lišku je "Ňuf". Je to takové šišlavější štěkání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]