Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s dětmi listujeme knížkou se zvířátky a předvádíme jaké dělají zvuky. Napadá vás nějaké citoslovce nebo zvuk obecně, který dělá liška?
Kachna gaga ga, pes haf haf, kočka mňau... co liška?
Děkuji
Liška je šelma psovitá a jako taková osobitým způsobem "štěká". Napodobit, popř.popsat to neumím.
To není úplně správný argument, vlk je taky šelma psovitá a neštěká. Když já byla mrně, tak mě rodiče učili, že liška dělá ňaf ňaf, stejně jako ostatní citoslovce pro zvuky zvířat to nemůže být stoprocentně přesné, ale myslím, že postačí
.
Gaga ga dělá husa, ale jen samice. Houser spíš "vříská". Kachna kváká (mimochodem, velmi podobně jako žába) a kačer chraptí.
Neříkám, že všechny jejich zvukové projevy jsou podobné, ale část z nich ano - záleží také na druhu žáby. Rozhodně však kachna nedělá gagaga.
Doma máme každý rok 12 kachen,ale ještě nikdy jsem neslyšel kachnu kvákat podobně jak žábu.![]()
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.