Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s dětmi listujeme knížkou se zvířátky a předvádíme jaké dělají zvuky. Napadá vás nějaké citoslovce nebo zvuk obecně, který dělá liška? Kachna gaga ga, pes haf haf, kočka mňau... co liška?
Děkuji
To není úplně správný argument, vlk je taky šelma psovitá a neštěká. Když já byla mrně, tak mě rodiče učili, že liška dělá ňaf ňaf, stejně jako ostatní citoslovce pro zvuky zvířat to nemůže být stoprocentně přesné, ale myslím, že postačí .
Gaga ga dělá husa, ale jen samice. Houser spíš "vříská". Kachna kváká (mimochodem, velmi podobně jako žába) a kačer chraptí.
Neříkám, že všechny jejich zvukové projevy jsou podobné, ale část z nich ano - záleží také na druhu žáby. Rozhodně však kachna nedělá gagaga.
Doma máme každý rok 12 kachen,ale ještě nikdy jsem neslyšel kachnu kvákat podobně jak žábu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.