Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pití po třešních

Od: adela* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den chci se zeptat jestli se můžu napít za půl hodiny když jsem snědla 4 třešně.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, můžete se napít třeba hned - 4 třešně neublíží (myslím tím 4 plody, nikoliv úrodu ze čtyř stromů). Zdravím!

doplněno 15.06.17 15:35:

Nemáte zač.

adela*
hodnocení

Dobře děkuji moc :)

hodnocení

0x

po čtyřech třešních se klidně napijte hned, nebot třešně jsou sami o sobě z velké části voda. Pokud jindy sníte půl kg, počtejte s pitím nejméně dvě hodiny, to je potom o něčem jiném. :-D

hodnocení

0x

Vidím, že pan Foglar svými Rychlými šípy dokázal vyděsit celé generace.

Ano, na třešně se může pít, pokud se jí a pije s mírou.

rodina.cz/...

Je to super, jsem ta generace a tuhle větu si občas s manželem citujeme, když v zahradě trháme třešně. Ovoce, zejména peckovité...

fero*
hodnocení

0x

Dobrý večer, dostalo se Vám několik odpovědí,ale přesto bych si dovolil Vám poradit dle vlastních zkušeností.

Vlastnili jsme do roku 1961 mimo jiné třešňový sad ,než nám jej včetně polí ,domu(14 let starý) sebrali.Do té doby

jsem se pravidelně v rámci rodiny účastnil česání třešní každým rokem.

Takže ,pokuď se najíte většího množství cca 0,5 kg nepijte nikdy mléko!,ani vodu-na Vaše zdraví by to vliv nemělo,

ale na momentální stav značný.V případě žízně doporučuji pivo,ale jen 10 stupnů a známé značky.

Dnes jsem v Lidlu viděl prodávat třešně za 149.-Kč/kg,pro Vaši informaci v r.1953 jsme byli rádi za cenu 1,80 .-Kč/kg.

Samozřejmně s vlastním dovozem.

S pozdravem fero

hodnocení

0x

Já jsem celý život pil vodu na třešně a nikdy jsem neměl problém, ale může to být individuální... Al evzpomněl jsem si na Rychlé šípy, proto jsem se musel mile usmát, že si na to vzpomněl i jeden kolega tady předemnou... Četl jsem to cca před 45 lety... A třešní jsme se vždy nacpali a bylo to určitě více než 0,5kg... To dneska musíte být dost movití...

vernon
hodnocení

0x
K žádnému kvašení nedochází, je to blbost... Ale rodičové mne s tímto nesmyslem krmili taky, až jsem jim to půl litrem limonády vyvrátil :)
fero*

Dobrý večer,k Vaší odpovědi doporučuji konzum cca 0,5 -1,0 kg třešní a pak zapít mlékem ,asi to nebude to

pravé.Na třešně jsme chodili v celé partě a nikdo se tomu nevyhnul ,když jseme se napili vody.A to ježdění po trávě*smich*.

fero

naihonn*
hodnocení

0x

Pití vody je teď ten nejmenší problém. Drobná rada. Nežer stromy. *smich* A kdyžtak maximálně jeden ročně.

apprentice*
hodnocení

0x
Po konzumaci 4 třešní se můžete napít určitě. Mě rodiče vždycky učili, že po třešních se nepije- bylo by mi špatně. Já ale na třešně piju vždycky, ještě se mi nic nestalo, nikdy mě nebolelo břicho. Může to byl ale třeba individuální, nebo tím, že jsem prostě nikdy nevypila polovinu bazénu.

terribor
hodnocení

0x

Tak nejlépe to vystihl Jethro, jinak já moc rád dám do pusy tři čtyři třešně , rozkoušu je, samozřejmě pecky vyplivnu a pak k těm třešním piji sodovou vodu. Tímto způsobem sním třeba půl kila třešní a vše je v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]