Co je šušeň? Od: trnoki 13.06.17 13:44 odpovědí: 12 změna: 13.06.17 19:48 12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
4 x
Šušeň je holub z nosu. Popřípadě to muzou byt drobné mince. V pouziti : mam jen same šušně - mince male hodnoty.
2 x
Tak to už jsem léta neslyšela
Jestli to má i jiný význam nevím, ale je to slušněji řečený sopel, nosní hlen. M.
doplněno 13.06.17 13:53: A ano, @ radoss má pravdu. Mít pár šušní = mít už jen pár drobných.
2 x
Šušeň je zaschlý hlen z nosu (sopel), často válený do úhledné kuličky . Jinde zvaný též holub, ve Slezsku koza.
Také příjmení.
Na Moravě se používá (používalo?) i pro malé dítě = prcek a suché zbytky opadaných květů na ovocných stromech.
Možná souvislost - suchý květ x suché z nosu. Ale to už bych musela do knih.
0 x
Jablko má nahoře stopku a dole šušeň.
Nebo bubák - a to je co? Opět zbytek květu
0 x
Já znám výrazy (ten) šušňák a (ta) šušňa. Dloubání se v nose je šušňolov.
Slova "zákaz šušňolovu" jsem používala u dětí a teď používám u vnoučat z výchovného hlediska často.
Znám a používám i "pár šušní" pro malý obnos. A v současné době oslovuji sousedovy mrňavě fenky za plotem "šušničky".
No, taky se říká: "to je pošušňáníčko" M.
0 x
šušeň znám, ale vozher slyším poprvé v životě
Pořád je něco nového...
0 x
Na ostravsku to pouzivame jako huluba z nosu ala koza z nosu. Nebo ty drobne penize. Jdubsi neco koupit , mam same susne.
0 x
Byla otázka na šušeň, zde v odkazu je sušeň - tedy na suché z nosu.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.