Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím někdo nějakou účinnou první pomoc při noční křeči lýtka. Dnes v noci jsem měla křeč opakovaně a myslela jsem si budu lézt po zdi. Děkuji.
Co předcházelo?
Hned jak křeč začíná tak sval napnout a pak pod napnutím protáhnout, takhle se křeč dá stopnout že se "nezakousne". Pak masáž, není na škodu vypít nějaký ionťák. Ty hořčíky atd. ale obecně nejsou celkový nedostatek v těle, ale chybí ve svalu. Tj cpát se hořčíkem spíš jen zatěžuje ledviny než že by to pomohlo. Pohyb, masáže, otužování atd.
Všichni už napsali, jak na křeč. Je potřeba jí předcházet. Zajděte do lékárny a kupte si hořčík/magnezium. Ne ale spoustu vitamínů + hořčík, ale kupte si ten ve kterém je pouze magnezium + B12.
Je léto a někdy se stane, že křeč v lýtku příjde uprostřed plavání a ke břehu je daleko. Je potřeba dobrou nohou šlapat vodu. Druhou nohu skrčit, koleno až pod bradu, rukama chytit prsty na noze a tlačit je silou k holeni. Funguje to!
Okamžitě zapřít hlavně patu do nějaké pevné podložky - protikusu a zatlačit. O stěnu, či trochu se sesunout z polštáře a zatlačit o rantl postele, o matraci /pokud je trochu tuhá/.
Někdo psal, že lze i si rychle stoupnout a zatlačit na nohu ve stoje, to jsem nezkoušela, protože již mám dlouho pokoj.
Výše uvedené je opravdu dobré, pokud Vás bolest probudí v začátcích a Vy okamžitě zareagujete. Lehněte si do postele a vyzkoušejte si, kde se opřete již nyní, kdy Vás nic nebolí, až to přijde, tak budete hned reagovat a nebudete muset přemýšlet.
Jojo, to je bolest co? Na chviličku ustane a Ty čekáš, jestli příjde znovu . Jak tady psali jiní, tlačit prstovou částí do zdi apod. A mně teda ten hořčík pomáhá. Když jeden den mám větší fyzickou zátěž, tak si na noc preventivně tabletu vezmu a mám klid.
Okamžitá úleva je jedině spolknout tabletku hořčíku. Do tří minut křeč poleví. Trpím křečemi v nohách už třicet let a bez hořčíku už bych to nevydržela. Také je dobré jíst kešu ořechy každý den hrstku, kupuji po kilech nesolené a pražím si je doma sama. Pomáhají opravdu. A ten hořčík samozřejmě čistý, bez vitamínů a různých jiných přidaných "hodnot" které ve skutečnosti snižují účinek a zdražují produkt.
Ve vodě "Magnésie" ve skutečnosti je hořčíku jako v každé jiné vodě. Tedy vůbec nic.
mně osobně pomáhá při křeči chodidla udělat co největší fajfku, přestože to bolí a chvíli vydržet. V naprosté většině křeč poleví běhen chvilky, Výjimečně mám křeč v lýtku, to mi pomáhá napnout co nejvíce celou nohu a rovněž udělat maximální fajfku a držet. Křeč většinou trvá déle než v případě chodidla, ale poleví taky
Jestli trpíš na pravidelné křeče zkus pít Magnesii (ale nepřeháněj to s ní), případně si kup hořčík (my kupujeme rozpustný ve vodě ale myslím, že je i ve formě tablet).
Křeče lýtek jsou běžné zvláště v době dospívání. Odtud taky pořekadlo, že se dívkám zapalují lýtka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.