Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte přesnou informaci - jedná se jen o jednu budovu. Ano, je to dobrý počin a čest i pro ČR.
Jenom doma je jeho jméno (a osoba) stále devastováno, ale to není nic nového. Zdravím!
Ano, podle toho WC rozumím tomu, jaké zde chcete číst odpovědi .
Ano, byla jsem na něho hrdá když začínal, protože jsem v té době žila v cizině a tam o něm v médiích a dokonce i obyčejní lidé se kterými jsem se setkávala mluvili s úctou. Já jsem ho moc neznala, protože v době kdy já opuštěla republiku jsem toho o něm moc nevěděla. Pak jsem se i já mohla vracet domů a překvapilo mne, jak mu tady hodně lidí nadává a tenkrát jsem slyšela, že mu říkali "rezavá liška". Vůbec jsem tomu nerozumněla. Pak mi vysvětlovali ty spory co vedl s bratrem o tu Lucernu a jiné příhody, ale nějak mne to nepřesvědčilo a já jsem na něho své mínění nezměnila. A tak tomu je dodnes. Asi to bude tím, že jsem vlastně jeho "vládu" vůbec nezažila na vlastní kůži. A tak svůj názor už měnit nebudu. Nakonec ruku na srdce. To byl snad pan Klaus lepší? Je snad výrazně lepší pan Zeman? Já si myslím že ne a že třeba zrovna pan Klaus nás jako národ uvedl do velkých rozpaků, když veřejně kradl to pero. A to nemluvím o jiných a daleko závažnějších rozhodnutích které on udělal a co to nakonec národu způsobilo. Navíc on už byl politicky školený, to pan Havel nikdy nebyl. Ten do toho vlítnul rovnýma nohama a vůbec netušil co se bude vlastně dít. Podle mne měl právě on tu nejtěžší úlohu a zhostil se jí nakonec docela důstojně. Ve světě jsou politologové kteří jeho práci znají a studovali jakým byl přínosem pro naši zem a jestliže se všichni shodují na tom, že to byl výjimečný člověk, tak na tom něco určitě bude. I Zeman je výjimečný, ale na tu jeho výjimečnost moc hrdá nejsem. No a Klaus, k tomu nemám co dodat. Podle mne napáchal ty největší škody.
Před chvílí jsem četla otázku o tom, proč jsme jako národ tak nespokojení, nebo tak nějak zněla. A v tom to asi všechno vězí. Prostě na něho budou lidé kydat hnůj, místo aby si uvědomili, že udělal mimo to co mu vyčítají také hodně dobrého a důležitého. Václav Havel dojde opravdového uznání od svého národa asi tak za dvě stě let. Jen se podívejte jak dlouho to trvalo než začal být národem uznávám Jan Hus. Ve své době byl on zrovna tak hanoben a bylo mu spíláno a byl nenáviděn.
Havel je legenda, která si žije vlastním životem, bez ohledu na cítění většiny lidí a které se jen tak nezbavíme. A dnes je to vlastně už jedno...
strejc
- chování, ani vzhled současného prezidenta se mi nelíbí, ale přijde mi rozhodně poctivější... Osobně se mi jako prezident líbil V. Klaus st. a líbil by se mi i v současné době.
Jako reprezentativního a rozumného představitele státu bych viděla někoho takového, jako je p. Šándor - ten nemluví sprostě, ani blbě, nepije a navíc se dovede velice dobře orientovat v mezinárodní situaci a rozhodně se nenechá zblbnout nějakým "kocábem" a podobnými "esy" - ano - na někoho takového bych hrdá být mohla !
V něčem byl dobrý, občas šlapal jak v porcelánu. Divoká amnestie, milosti vyvoleným synáček Čáslavské, Chadimová a spol. /, omluva skopčákům, jásot nad bombardováním Jugošky a.p.
Zino, mám dojem, že komunisté neskončili, část jich včas zahodila rudou knížku jsou skryti v jiných stranách a rovněž váženě vesele podnikají.
Když se podívám, že ODS a ČSSD byla u všech podvodů od sametu a mají každý okolo 10% voličů, Uljanovci kteří mají zásluhu za 40 let okolo 15% a spasitel národa člen KSČ, soukmenovec STB, zajímavě orientovaný v 90 letech přes třicet procent příznivců, je na dalších 20 let vystaráno za pomocí bývalích komunistů, poněvadž většina národa zapomněla, a mladým vůbec nevadí a nezajímá je historie.
No musej si nás nějak získávat, když odmítáme uprchlické kvóty. Ale zase Havel, Havel..? Já bych něco pojmenovala po Karlu Krylovi, něco pro něj příslovečného. Z téhle evropské budovy by asi radost neměl.
Každý státník se musí "historicky znemožnit". Povedlo se to Havlovi, povedlo se to Klausovi, , zajisté to čeká i Zemana. Berte je jako produkt doby, svoji práci odvedli, pravděpodobně jak nejlépe mohli - by řekli sami, A objektivně je budou hodnotit až historici, bez osobních zkušeností s nimi, tak za třicet až padesát let.
Myslím, že pro dějiny tohohle státu, vůbec není důležité, co si o bývalých prezidentech kdo myslí..
Havla si spojuju hlavně s tím,že skončila doba vládnutí komunistů,astébáků,atd.. Kdyby nebylo Havla,tak ještě možná zítra by bylo v našem podniku školení marxismu-leninismu,kde by soudružka ostře napomínala spící zaměstnance,oslovované soudruzi,i když soudruhy ani nikdy nikde nebyli. A v listopadu by byly volby,kde by v demokratických volbách komunisté s 99,9 procentní účastí voličů získali 99.5 % úspěšnosti. To,že padli komunisté v celé Evropě,si mohou jenom oni sami.Nyní se jenom modleme,aby se nedostali zpět k moci,třeba i zákeřným ozbrojeným pučem-to by bylo přetřískaných komunistických koncentráků... Vyrostly by jako houby po dešti.
Myslím, že národ ho miloval, ale až když se po jeho smrti, začaly objevovat informace, které jsme netušili, tak lidi prohlídli a otočili. Já taky měla vztek, jak jsem nalítla, respektive věřila informacím, kterými nám ho prezentovali a on, ten příkladný člověk, s ústy plnými lásky a morálky, byl ve skutečnosti v soukromí úplně jiný.
Blesik, píšete že jste měla vztek když jste objevila, že jste nalítla informacím o Havlovi, které byly hezké. A pak jste po jeho smrti prohlédla. A jak jste prohlédla? Zase díky informacím které už ale hezké nebyly. Pan Havel byl člověk. Měl své lidské chyby a kvůli tomu přece nebudeme odsuzovat jeho politickou kariéru. To bych si už nemohla vážit vůbec nikoho a v žádné sféře. Víte že třeba Viktor Hugo byl v soukromém životě pěkný despota a nechoval se vůbec příkladně a týral své okolí? Nebo Amadeus Mozart, určitě něco o jeho soukromém životě také víte, tak nebudu vypisovat, nebo Pablo Picasso, to byl také v soukromí pěkný prevít, nebo Ernest Hemingway, nebo Charles Chaplin a to bych mohla pokračovat ještě hodně, hodně dlouho. A to bych teda měla zavrhnout všechna díla co tito lidé dali světu jenom proto, že jsem se o nich dozvěděla, že to byli v soukromí tak obyčejní lidé jako jsem třeba já?
Tak to teda ne. Pro mne to jsou a zůstanou vyčnívající velikáni v nezměrných zástupech obyčejných lidí a budu si jich vážit a budu je obdivovat dokud budu žít, protože jinak by stál ten můj obyčejný život s prominutím za hovno, kdybych nedokázala bez nějakého ovlivňování sama rozeznat plevu od zrna.
A pan Václav Havel "zrno" byl. A je škoda, že ho vlastní národ zatracuje a je to dokonce hanba toho národa. Ještě štěstí, že na tom světě nejsme sami a že se jeho jméno nikdy nezapomene a neztratí. Uvědomujete si vůbec, že právě díky němu se o nás, o tom malém národě ztraceném kdesi ve střední Evropě bude vědět už napořád? Uvědomujete si, že když se po něm jmenuje ta budova ve Štrasburku, že tím proslaví a vnese navždy do podvědomí celého světa i naši zem?
A já bych měla být natolik malicherná a soudit a zavrhovat takového velikána třeba jenom proto, že byl své manželce nevěrný? Nebo že ve svém soukrmí pil? No to je přece k smíchu.
Mně je na zvracení když čtu ty hnusné pomlouvačské články o něm a hlavně je mi na zvracení z těch lidí kteří to zveřejňují. Někdo o něm dokonce napsal, že byl Havel "nicka" . A kdo to napsal? No právě jedna taková opravdová nicka. Hňup, který v životě dokázal úplné hovno, jen sesmolit ubohý pomlouvačský článek plný závisti a dát ho na internet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.