Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení k ústnímu pohovoru na VŠ

Od: hobbit odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

tenhle týden mě čeká ústní pohovor na vysokou školu. Nevím, jestli si mám vzít oblek nebo stačí nějaká košile a tmavé kalhoty. Nevíte? :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Radím oblek.
Sako můžete sundat vždycky.
doplněno 12.06.17 16:17: Čtenáři, nerad s vámi nesouhlasím, ale pokud nesplníte očekávání komise, nemusí být žádné studium. I na dalším působení až do získání titulu byste měl pochopit požadavky konkrétních zkoušejících, protože je možné, že by znalosti a odbornost nemusel zkoušející odhalit. I při pozdějším hledání uplatnění je vhodnější chodit oblečený podle standardních zvyklostí. Dost to usnadňuje situaci.
Potom, až budete mít respekt a renomé, si teprve můžete dovolit chodit oblečený jako pan Keller.

hodnocení

0x

Stačí košile a kalhoty, kdoví v čem přijdou alternativci.

hodnocení

0x

Jsem pro košili (čistou, vyžehlenou, ne extravagantní) s kalhotami (ne riflemi, bez děr apod.) a hezkými botami. Oblek mi připadá moc formální a tím může působit, jako že se snažíte "děsně moc udělat dojem". Ale taky záleží, na jakou VŠ to je :)

ctenar
hodnocení

0x

Pokud úvahu o nástupu na vysokou školu řešíte laděním oblečení, tak tam nechoďte vůbec. Neschopných manekýnů má tato republika dost. Potřební jsou odborníci. A ti se nepoznají podle oblečení, ale podle znalostí.

Podívejte se na takového prof.Kellera... Ten má tituly vpředu, vzadu ( obvykle je ani nepoužívá ) a oblíkaný chodí jak starý instalatér. A co má být...

Keller... Když studoval, chodil oblékaný docela pěkně. Ale zatraceně chytrý byl už tehdy...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]