Nejste přihlášen/a.
Zítra jdu na melouch, kde budu čepovat pivo. Je to na rychlo domluvené - kamarád kamaráda atd. Jelikož mám čas a bude z toho nějaká koruna, tak jsem to vzal. Nicméně z toho mám docela strach. Pivo jsem v životě točil několikrát, ale moc mi to nešlo. Šlo mi to jen jednou na velkém profi zabudovaném výčepu v hospodě, kde jsem točil do skla. Zítra budu točit do kelímků. Našel jsem si na netu plno nnávodů, ale stejně mám pocit, že nedokážu ovlivnit pěnivost. Myslím, že se to dá na pípě regulovat, takovým otočným ventilem, ale pamatuji si, že se mi několikrát stalo, že mi pivo tak pěnilo, že to je teď moje nnoční můra. Dle internetových návodů by se jedno pivo mělo načepovat na jeden max. na dva zátahy. Má někdo prosím nějaké tipy co a jak? A ještě se chci zeptat kolik piv by se mělo cca odtočit při naražení nového sudu a když dojde sud, tak jestli mám to rozčepované pivo vyhodit a nedočepovávat z nového sudu. Všichni budou pod vlivem, takže bude každý děsně chytrý Děkuji
gbj: nemáte tak zcela pravdu.Sudy se už nepoúžíví.Jsou KEGy.Nejlepší je tak na dva dny nechat ,,usatit,,I studené pivo do teplé sklenice/plastového půllitru bude pěnit.Proto se napřed sklenice/půllitry napřed vypláchnou studenou vodou než se do nich čepuje pivo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.