Nejste přihlášen/a.
Nevkladam otazku, ale davam typ pro ty, kdo nesnasi, kdyz jim "utece" jidlo pri vareni. Pro mne je to mega opruz, kdyz po vareni musim omyvat potecenou plotnu a drez a ...
Tato mala vychatavka VENTILATOR! nahradi zvednuti poklice a fouknuti na rozjete jidlo (pokud to stihnete). Pokud to nestihnete, tak je vystarano.. haha.
Tato levna vychytavka funguje na 100%
Chl
Znám jednu bezva vychytávku na vaření, celé dopoledne chytám "lelky" a pak si doju někam na oběd.
Nějak tomů nerozumím. To jako ten ventilátor funí po celou dobu vaření a tak ti hrnec ochlazuje? Já mám rozdělanou jinou vychytávku: přenosnou parní píšťalku z mlékovaru nebo konvice, pro signalizaci začátku varu. Bude použitelná na všechny skleněné poklice s parním otvorem. Ale zatím to ještě nemám dodělané a vyzkoušené.
Je to nějak převrácenej obrázek, ale každopádně je to řešení skvělé hlavně pro plynové sporáky.
Už není na štorc...
To je super. Zároveň ohřívat a chladit. Ale jak ten ventilátor zvedne pokličku? Měl bych lepší vychytávku, místo pokličky použít mísu s ledem. A samozřejmě průběžně ten led doplňovat.
Poklicku nepolozim zadnou. Indukce zahreje jidlo k varu a jak zacne mit jidlo tendenci se zvedat, tak vitr z ventilatoru nedovoli jidlu se vzedmout. Ja to jenom prirovnal, jako kdybychom na zvedajici se jidlo foukli, ono se vrati dolu... S ventilatorem se vubec nezvedne i kdyz zapomenu indukci a jede na plny vykon (u plynu kdyby clovek zapomel ztisit (poslabit) plyn, jidlo vykypi, S ventilatorem fakt ne
Přesně jak píše "ra". Právě jsem si objednala a i pro své kamarádky. Viz odkaz.
Už se nemohu dočkat až mi to přijde. Mně vždycky přetečou těstoviny, už jsem toho měla dost.
mot:
pokud vím tak plasty jsou škodlivé hlavně kvůli přítomnosti všemožných chemických stabilizátorů, změkčovadel a podobných nesmyslů, výrobky ze silikonu jsou snad nezávadné, nebo se pletu?
Mot, je to silikon, žádný plast. A rakoviny já možná bála, ale spíše z toho co se tady prodává za potraviny. Vy toho nebát? A mimochodem existují silikonové formy na pečení a já nevím co všechno. Takže neboj, já taky nebát že mne poklička předčasně usmrtí...
On je plast a plast. Prostě se vůbec nebojím. A jestli si myslíte, že zrovna Teskoma má kvalitní výrobky zrovna z toho silikonu , tak jste na omylu. Já bych třeba od této firmy nekoupila ani obyčejnou lžičku, protože to je šmejd. Dokázat to nikomu nemohu a je mi to celkem jedno. Já se na svou pokličku těším a klidně budu dál objednávat přímo u pramene, než za to samé zboží platit nějaké firmě ještě jednou tolik.
silikon snad neni plast?
Ne, to opravdu není. Silikon, přesněji řečeno silikonový kaučuk, patří mezi elastomery.
mot:
pokud musím cpát nějaké chemikálie do plastu, aby měl nějaké vlastnosti tak mohu zvolit levnější a pravděpodobně škodlivější variantu, silikon je silikon, ten prostě žádné plastifikátory, stabilizátory nepotřebuje. Jak zde již padlo, asi víc škodlivin do sebe dostaneš domácími potravinami než čínským silikonem .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.