Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, zda se dá ještě dosladit vykvašené víno. Zatím ještě není čisté.
Pokud je kvašení vedeno správně,veškeré cukry do 12% budou kvašením přetvořeny na alkohol.Pokud zjistíte,že víno je kyselé,může se jednat o octové kvašení. Pak nepomůže přislazení,snad jen těsně před konzumací.
JABRAKA
Pokud ještě kvasí, přidejte cukr a kyselinu citronovou. Podle chuti, kyseliny se dává cca 3g/10 litrů, pak stočte, aby se víno čistilo. Když budete chtít, aby zůstalo víno sladší, musíte kvašení násilým přerušit nebo počkat až kvasinky zahubí vlastní produkt - alkohol.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.