Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doslazení vína

Od: blesik® odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, zda se dá ještě dosladit vykvašené víno. Zatím ještě není čisté.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud je kvašení vedeno správně,veškeré cukry do 12% budou kvašením přetvořeny na alkohol.Pokud zjistíte,že víno je kyselé,může se jednat o octové kvašení. Pak nepomůže přislazení,snad jen těsně před konzumací.

JABRAKA

hodnocení

Jabraka - Ono není kyselé, jen málo sladké a vzhledem k tomu, že je poměrně bez chuti, tak by bylo lepší alespoň trochu sladší. Zkusím přisladit ve skleničcč před podáním, jaké to bude. Kdybych to pak dosladila v lahvích, tak by to začalo znovu kvasit?

hodnocení

0x

A máte rozumný důvod*sok*

Jinak to určitě jde, ale asi z toho bude patok.

hodnocení

No, já nevím, když je víno málo sladké, chuti nevalné, neboť je děláno z mízy břízy?

hodnocení

0x

Pokud ještě kvasí, přidejte cukr a kyselinu citronovou. Podle chuti, kyseliny se dává cca 3g/10 litrů, pak stočte, aby se víno čistilo. Když budete chtít, aby zůstalo víno sladší, musíte kvašení násilým přerušit nebo počkat až kvasinky zahubí vlastní produkt - alkohol.

hodnocení

Wlezley - I když jsem ho už 1x stočila? Ještě v něm probíhá mírné kvašení, na povrchu ještě byly suš. bylinky, víno nebylo tak čisté, jako jindy, ale bála jsem se, aby nezoctovatělo, protože už kvasilo nějak moc dlouho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]