Nejste přihlášen/a.
Určitě jste se tu s tím už setkali - chcete ocenit dobré odpovědi, a ono pak ejhle, dozvíte se, že "v této otázce jste již ohodnotil(a) tři odpovědi. To je maximum, děkujeme."
Důsledkem toho vůbec není spravedlivější hodnocení odpovědí, jak bylo možná původním záměrem, nýbrž to, že PRVNÍ odpovědi mají "palců nahoru" nejvíce, zatímco ty poslední zůstávají bez palce, i kdyby byly nakrásně nejlepší, protože než se k nim čtenář "prokousal", udělil "cestou" palce jiným. Následně tím trpí i odpovídající, protože se jim snižuje procento užitečných odpovědí a tím i "hodnost".
Také tedy raději čtete odpovědi nezvykle odzadu? Nebo pokaždé "naletíte" a dopadne jako já výše, než jsem si na ten systém zvykl?
Závěrem dodávám, že mi jde o princip, nikoli o body - za ty už jsem si své vysloužil, přesto odpovídám dál.
- no ono je to jako s tím protikuřáckým zákonem - taky blbost.
- navíc myslím, že se ve volné diskuzi, kde se body do celkového hodnocení na žebříčku rádců, nezapočítávají - vyskytuje i více dobrých odpovědí, či názorů, nežli 3 - takže by se v této rubrice mohla udělat výjimka, aby byla diskuze volnější a ne tak sešroubovaná.
Marcelko, jak to myslíš, sešroubovaná diskuze? Vždyť když je někdo slušný, tak ho nikdo ani neomezuje, ani nežene do nějakého tvaru. Jak si to kdo udělá, takové to má. Jak to myslíš?
babkazov
- myslím to tak, že musím pečlivě vážit, které odpovědi mohu dát bod a kterou už musím odsunout na druhé místo, protože bod nemám, ačkoliv jsou obě stejně dobré, anebo druhá dokonce lepší. Musím pak dávat smajlíky, nebo "palec", či jiné zbytečnosti, jako "hurá" - "dobrý" - "souhlas" - atd... což celou diskuzi, která by měla být svododná - jenom znepřehledňuje.
Pravda - můžu taky počkat na konec diskuze a pak si vybrat tři nejlepší odpovědi - ovšem, pak se jaksi vytrácí bezprostřednost a zábavnost.
chtěla bych upřesnit - mluvím výhradně o rubrice "Volná diskuze".
Já vidím problém v tom, že několik rádců odpoví tak, že se mi to líbí. Dám bod. A najednou se tazatel probudí a odpovídá, doplňuje svou otázku a tohle doplňování naprosto změní pohled na problém, který nám byl položen k řešení. Je to naprosto o něčem jiném. Nechce se mi to hledat, našla bych několik takových. Takto celé to může trvat několik dní. Také se stane, že někdo najde jádro pudla, celý pohled na věc pozmění, přidají se k němu ostatní. Ten, kdo to začal, ostrouhá a ti, kteří se vydají jeho cestou, sklidí body. Nebo někdo napíše: "Souhlasím" a dostane bodů několik.
Takže si myslím, že je lhostejné, kolik bodů kdo dostane. Ani nezbohatne, ani nezchudne. Život jde dál a fajn lidi na poradte.cz, zůstanou.Klidně i bez bodů.
Ano přesně tak, spousta rádců odpovídá tak, že se mu to líbí, aniž by k tomu byl ten správný důvod a správná otázka.
*teda odpověď.
A celkově myslím že prioritou této poradny není spravedlivě ohodnotit názory ostatních, ale správně poradit a tím tazateli pomoci.
Dobrý den, jenom poznámka k tomu bodování a bodům (hodnocení). To se zde neřeší prvně a za celou dobu, co se zde pohybuji si vzpomínám pouze na jednoho rádce, který napsal upřímně, že body má rád, rád je získává a nevadí mu. Ten rádce byl dobrý, nijak mu ta upřímnost neublížila, ale už zde nepůsobí. Možná by bylo na místě více upřímnosti a nedělat, že nás nějaké ocenění ve formě bodů vůbec nezajímá nebo dokonce obtěžuje. Poděkování je fajn, ale body také potěší. Zdravím!
Skoro bych řekl, že získat zde body je stále obtížnější, takže státi se honičem bodů už ani dost dobře nejde.
Nyní je zde trend, že nebodují dobrou odpověď už ani registrovaní rádci ve svých založených otázkách. Tak těch "třešniček" je ke sklizni docela málo.
Tak to pozor! To se musím ohradit. Jak to, že jen jeden? I já jsem se tu také kdysi zmiňovala, že body beru jako odměnu. Je to tak. Jen mi ke štěstí chybí to pomyslné prohrabávání se jimi
Říká se:"Od té doby, co byly vynalezeny peníze, mi nemusíš děkovat." Tady to neplatí. Jsem ráda za každou reakci, i napsané díky, souhlas nebo jen palec. Bodík, to je třešinka na dortu. A ty já tuze ráda... Mona
@danys - honiči bodů? Kdo to je? Jak se jím mohu stát, aby mi ostatní obodovali hloupé, nepravdivé či jinak nekorektní odpovědi?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.