Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní oblečení - názor?

Od: leeroo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ráda bych vás požádala o názor na pracovní oblečení - preferujete nebo jste radši ve svém? Myslím tím hlavně provozy, kde není firemní oblečení úplně nutné (třeba obchod, pojišťovna, úřad). Samozřejmě oblečení příjemné, ne polyesterovou hrůzu, ve které se potíte.

Já mám třeba firemní oblečení ráda, radši tedy své kalhoty, ale vršek firemní, když jsem to takto měla, hodně jsem ušetřila za oblečení, dřív jsem měla potřebu mít oblečení spoustu, přece jen abych nějak vypadala, ale nosila jsem to jen do práce. Ve firemním jsem nemusela řešit, zda si něco vezmu 2x po sobě atp. Přijde mi i fajn, že to stírá rozdíly mezi kolegy, třeba děvče, co má dluhy a nemá na hodně oblečků nemusí nic řešit, nafasuje 5 triček, v šatně se převlékne a je to.

Jak to vnímáte vy? Berete to jako výhodu a nebo vám vadí potlačení vaší osobnosti? Rádi se v práci ukazujete v novém, hezkém, sladěném...?

Děkuji :)

doplněno 02.06.17 12:43:

A ještě případně - máte radši zaměstnance v pracovním oblečení? V některých obchodech třeba není pořádně poznat, kdo je zákazník, kdo obsluha... Uvítali byste např. jednotný oděv úřednic?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

Máme světle fialová trička, halenky a košile a "bronzové" jmenovky. Nosím to ráda. Dělá mi dobře, že někam patřím. Když v důchodu končíte po dlouhých desítkách let, tak Vám po čase začne chybět ten pocit, že jste někomu užiteční a někam patříte. V tomhle mám štěstí.

daisy
hodnocení

0x

Mám raději pracovní oblečení, líbí se mi uniformy a je to jednoduší jak již zde bylo zmíněno, že nikdo ze spolupracovníků neví, jestli mám něco na sobě 2 dny po sobě. Ale u jiných lidí, se kterými se setkávám mi to je jedno. Vím, že uniformy bývají šité v jednom střihu a ten každému nepadne a potom to může být některým lidem nepříjemné, protože si v tom oblečení připadají hrozně nebo jim je nepohodlné.

hodnocení

0x

V provozech, které jmenujete, jsem moc ráda, když zaměstnanci nosí firemní oblečení. Když někoho potřebuji, jako zákazník nebo klient, rychle se orientuji. ;) Sama jsem polovinu života nosila bílé monterky, které nám školka prala. A nosila jsem je ráda a hrdě. :)

mikky*
hodnocení

0x

V tomhle jsou na tom dobře technické obory. Tam jsou ty montérky a těžká obuv nutnost a nemusí se s tím nijak vymýšlet. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]