Nejste přihlášen/a.
Ahoj jmenuji se Michal 28. Už od malička mam strach z pavouku ! A ano v mých 28ti letech se to stalo.
Bylo útery asi 15:30 lezím na posteli ruku mam pod polstarem a citím svedení ale nereaguji... az pak uz to bylo opravdu realisticke podivam se pod polstar a ___ obrovsky pokoutnik domaci ____ vyletel jsem z postele jak pes myslel jsem ze uz mam infarkt...pavouk zacal utikat ...zastavil sena bilem prosteradlem . krasny kontrast cerny pokoutnik a bile prosteradlo... ..utek a ja tam spím dal jako nic ... auuuu ..boze proc..
Arachnofobie je peklo. Můžete mozku přikazovat, že je to jen malý pavouček, ale on si stále povede svou: "pozor, nebezpečí!" Jsou různé stupně. Nejhorší je, když po zahlédnutí pavouka ztuhnete, začnete se potit, třást... Takže varianta, když vás zašimrá jedna z osmi nožiček, a vy můžete vyskočit a dostat se z dosahu, to ještě jde. Ovšem pokud se vám to stane v autě, jako zrovna včera mojí sestře...nic moc, to vám povím. M.
@sepi -
Přesně tak to dělá sestra. Před pár lety opravdu ztuhla, jen se třásla... A teď? Byla jsem na ni hrdá, že dokázala s autem v klidu zastavit, zatímco se jí jedna potvora slaňovala ze zpětného zrcátka. K tomu je třeba opravdu pevnou vůli
Noo)) zkrátím to)) byla jsem na tom stejně)) a pak jsme koupili barák)) všem je jasné, co se tam vyskytuje)) navíc minulým majitelům nevadili)) máme všude sítě, udržuji pořádek, ale i tak se v baráku občas něco vyskytne)) abych to zvládala, začala jsem jsem se s nimi seznamovat, jiná šance není. Dnes jsem schopná nepanikařit, neječet a dýchat)) ano, stále mi v baráku hodně vadí, ale před vnoučaty si hysterické jednání nemůžu dovolit)) no a třeba tak za 5 let... kdoví?)) Dřív jsem se na ně nemohla podívat ani na obrázku, dneska už pročítám diskuze,, poznáte pavouka?" Já se tomu postavila a jsem ženská)) co ty?))
Zajímalo by mě kdy a proč se ten strach z pavouků objeví.. dnes jsem nechápavě koukala na dvouletou neteř, jak si nohatýho pokoutníka nechá lézt po ruce a chychotá se jak to šimrá.. já se přiznám, že jsem se jí pak trošku štitla, při představě, že po ní lezl brr
U mě se objevil v dětství, převzala jsem chování od své matky )) proto před vnoučaty dělám hrdinu, i když jsou mi stále nepříjemní.Nechci, aby jančili jako já ))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.