Nejste přihlášen/a.
Popíšu Vám svůj příběh a chtěla bych znát Vaše názory: Pracoval jsem v úspěšné společnosti, kolega který se nepohodl šel jinam a já zjistila, že z firmy vynáší informace o zákaznících a abych nešla proti němu , odešla jsem s ním. Jenže u nového zaměstnavatele jsem zjistila už po 2 dnech , že je to tam strašné. Slíbil mi peníze o 2 tisíce menší, ale mělo se to kompenzovat dojížděním do práce s kolegou. Nakonec to dopadlo tak, že kolega jezdí sám , nestíhal by mě nakládat ráno. Když bylo auto na firmě po kolegovi a jemu se koupilo nové, poprosila jsem o auto zda mi ho šéf nechá na dojíždění do práce.Řekl mi, že auto od nás už má zamluvená jiná pobočka, asi za týden jsem ho viděla v bazaru kousek od firmy ...Do toho mi na důchodové(jako bývalí zaměstnavatel 100Kč strhli a dali 500Kč na důchodové) vůbec nepřizpívá,nedostávám firemní oblečení,máme nefunkční záchod , vrata, topení-prostě katastrofa, u bývalého zaměstnavatele jsem měla roční prémie 50tis.Kč, tady jen bokem na ruku 11tis...do toho žádné benefity firemní akce, špatné zásobování-kvůli tomu jsem přišla o 90% svých zákazníků(podotýkám, že v bývalé firmě jsem patřila mezi TOP 5 obchodních referentů) měli jsme systém SAP, tady Pohoda...neustále dělám co nechci podle šéfa - totálně špatné postupy, žádná motivace, pochvala za ty dva roky nic.Jsem tam 2 rokya moje hodnota totálně klesla, navíc nejsem schopná hledatsi nové zaměstnání- jsem již rok na antidepresivech, úplně vyřízený člověk.Co mám dělat?
S přestupem do jiné práce za kolegou jste se unáhlila. Nezjistila jste si nic o novém pracovišti. I kdyby nic jiného, tak ty roční prémie stojí za to a neodtáhli by mě jinam ani párem volů.
Sama jste se rozhodla tam skončit. Sama se nyní rozhodněte a hledejte novou práci, to za Vás nikdo jiný nemůže udělat.
Takže prohledejte inzeráty a odepisujte, nic jiného Vám nepomůže.
Ani bych se do původní práce nepokoušela dostat /psát dopis/. Leda, přes někoho známého, prohodit řeč. Bývalí kolegové budou vědět, jestli se neuvolnila nějaká pozice a mohli by Vás doporučit. Že by Vás firma oslovila sama. Potom ano, klidně bych na tu nabídku kývla.
Dobré ráno.Takto žije většina lidí a nemá potřebu antidepresiv.Mě třeba zaměstnavatel také nedá auto-dokonce ho ani nezajímá jak se do práce dostanu(to jsem tedy také referentkou ve větší firmě).Být vaším nadřízeným tak dostanete výpověď.Podle toho co píšete mi připadá že na nějakou práci moc nebudete.
Jen bych zopakovala v původní firmě jsem se umístila vždy mezi 5 TOP referentama cca 50 referentů(takže pracovitá jsem)-dostávala jsem za toto každý měsíc bonusy, spíš jde o to, člověk si navykne na něco a pak když dostane o mnoho, mnoho méně, tak není motivace, není nic...a nastává syndrom vyhoření, který končí depresí...
Ad jana123 - člověk si navykne na něco a pak když dostane o mnoho, mnoho méně, tak není motivace, není nic...a nastává syndrom vyhoření, který končí depresí...
O to horší, když víte, že jste si to způsobila sama. Nějak nechápu, proč jste to nechala dojít tak daleko, když jste po 2 dnech poznala, že se vám v novém místě nelíbí - dalo se odejít ve zkušební době, ne? Nebo dřív, než zhroucená po dvo letech. Co vás tam drží?
Není podstatné, jaká jste byla v minulém zaměstnání. Případný nový zaměstnavatel vás bude posuzovat podle současných výsledků. I to je jeden z důvodů, proč je lepší odejít co nejdřív.
Bohužel nový zaměstnavatel mi nedodržel co slíbil, a po zkušebce se to rozjelo, v bývalé firmě se moje místo mezitím zaplnilo, ale díky za rady zkusím to...
Ad jana123 - Bohužel nový zaměstnavatel mi nedodržel co slíbil, a po zkušebce se to rozjelo
V prvním dotazu jste napsala "Jenže u nového zaměstnavatele jsem zjistila už po 2 dnech , že je to tam strašné."
Těžko jste mohla očekávat, že po dvou měsících zkušební lhůty se to zlepší. Nezlobte se, ale já v tom vidím vaši chybu - ať už to s odchodem od původního zaměstnavatele bylo jakkkoli.
Ad jana123 - Takže by jste taky nedodržela sliby jako zaměstnavatel a místo motivace mi dala výpověď? Pak se nedivte, jak to u nás vypadá...smutné
Tomu se nedivím. Spíš nerozumím tomu, co píšete - vy jste snad výpověď nedostala, když se ptáte, jestli máte skončit.
Zrovna tak nechápu, proč jste v místě dva roky, když zaměstnavatel nedodržel (údajně) slíbené podmínky hned ze začátku.
Ohó, to není dobrá rada. Jít do výroby . Slečna se cenila a cení moc vysoko. Teprve nyní jí došlo, jakou kravinu udělala. A protože vidí, že po ní ani pes neštěkne, peníze se rozkutálely, tak je s nervy v ,,,,koncích,,,,
Není důležité co byla, ale co je nyní a co bude v budoucnu. Můžeme jí jenom popřát, aby se jí podařilo najít trošku lepší zaměstnání. Mít pěkný plat, odměny, benefity není v dnešním světě až tak běžné, každá firma toto neposkytuje.
A jak správně píše již v prvním příspěvku ,,majo78,, přišla jste o dobré bi/y/dlo a musíte se snažit získat opět novou a lepší práci. To poradí většina rádců.
Jinak spekuluji o důvodu odchodu ze zaměstnání .. píšete: vynášel informace ... abych nešla proti němu, tak jsem odešla s ním...buďto jste v tom byla namočená také, anebo jste do něj byla šíleně zamilovaná, protože tohle může udělat člověk jenom z veliké lásky, odejít z tak dobrého bi/y/dla. Takže možná naše rada jít s prosíkem do staré práce, je dost možná na hraně. To si musíte srovnat sama se sebou, kde je pravda.
Pokud za sebou nemáte nějaký "bouřlivý" odchod, zkuste svoji bývalou firmu. Za to nic nedáte. Pokud jste byla dobrá, jen špatná firma by vás nevzala zpět. Pracuje u nás ve firmě několik lidí, kteří se vrátili zpátky. Čím dřív to uděláte, tím lépe. Potlačte svoji hrdost a neváhejte. A pokud zrovna místo není, většinou si personal manager dotazníky zájemců archivuje, a když se uvolní místo, tak projíždí nejdřív ty. Protože je lepší přijmout někoho, kdo má sám aktivní zájem, a navíc prostředí firmy zná, než někoho nového, koho je potřeba zaučovat.
Firemní oblečení,to já ani nevím,že existuje,Roční premie 50 tisíc. No nazdar. V naší firmě máme mzdu 15 tisíc čistého /sever Čech/a to je tak vše. Přesčasy se neplatí.Obědy neexistují..No jestli máte v tomto novém zaměstnání více než my,tak se máte pořád dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.