Nejste přihlášen/a.
Co si o tom myslite, trpi v rodine casteji muz nebo zena? Nevim jestli je pro mne manzelstvi vhodne, kdyz kazdy vtah zatim skoncil kvuli unavnemu stereotypu, má cenu zakladat rodinu, kdyz me delsi vztahy nudi uz treba po pul roce a hledam zase nový? Jak vydrzite zivot s jednim partnerem a k tomu jeste deti, kazdy den porad dokola, neni to k zblazneni?
Tak se na to vykašlete, nežeňte se, zůstaňte bezdětný a užívejte života. Někdo holt nedokáže přejít ze zamilovanosti do lásky a jakmile zamilovanost opadne, hledá nový vztah. Typickým případem je třeba Pepa Vojtek, který nasekal už 4 děti pokaždé s jinou ženou.
Taky je otázka, kolik vám je. Jestli 20 nebo 45. Někomu to trvá, než dospěje k přání se usadit.
Prave ze uz nejsem nejmladsi, i kdyz se citim zatim mlady bylo mi uz 45 a jsem kvuli absenci vnuku pro rodice cerna ovce rodiny, radeji uz se rodinnym sjezdum vyhybam protoze tech kecu kolem me svobody je jak v tom divadelnim kuse "Maryša" -furt jak vosy dorazajú a bodajú dokavaď se obeť bráni , kdybych byl chudák zenská uz bych davno podlehl, ale chlap muze "porodit" nastesti i pozdeji, plodne pribuzenstvo s chuti rejpe, ale taky tu volnost a majetek zavidi. Rad se se vsemi obcas vidim, ale dýl nez pár dni bych to s nimi nevydrzel, jak zacnu trpet rad zase odjizdim do sveho soukromi bez kompromisu.
Někdo to tak má. Někdo je rád, že ví, co bede tento i zítřejší den. Má rád, když ví, kdo a co ho čeká. Občas to proloží nějakou mimořádnou událostí, ale v podstatě má jakoby pevný bod na zemi. Někomu se osud nezavděčí vůbec ničím. Takový člověk stále hledá a už si vůbec neuvědomuje, že už to měl a opustil. Nikdy nenalezne. Stále bude mít "hlad".
Možná, že to všechno je dáno tím, jaký vnitřní život člověk má. Jestli si prožije nebo po něm všechno sjede, jako po pláštěnce.
Já zatim ješte nerezignuji, porad doufám, ze nejakou tu vernou, spolehlivou, voňavou a taky dusevne krasnou "Jagu" objevim a ztratu svobody ozelim, ale v kazdem pripade chci uzavrit predmanzelskou smlouvu. Uprimnou partnerku by to nemelo urazit ani odradit, co myslite?
Culda -
Jedubabka - já nejsem zidovska nátura -neco za neco, ale nabizim minimalne totez a navic financni bezstarostnost
To není "něco za něco" v tom smyslu, jak to chápete vy - přesně tu "financni bezstarostnost" (případně podobný výraz) jsem očekávala. Nezklamal jste.
Tak to shrňme: Je mi 45 let, nabízím finanční bezstarostnost, hledám věrnou, spolehlivou, voňavou, duševně krásnou...
Žena přiměřeného věku je již dávno vdaná, nebo rozvedená, má určitě nějaké dítko-a, školou povinné.
Ta žena je životem otřískaná, zklamaná, možná vdova, takže celá rodina komplet a docela rychle.
Pokud by to byla žena opět přiměřeného věku, ale bez dítek, zde bych byla velice ostražitá. Tady bude nějaký zádrhel.
Sáhnete-li do kategorie děvčátek na úrovni Vaší dcerky 20-25 let, tak omládnete a budete jura. Budete se snažit vyrovnat své mladé paní. Snesete jí modré z nebe, bude Vás nabíjet svojí energií a mládím. Pokud přijde děcko, budete nejšťastnější, budete pomáhat a vychutnávat si plínky a první krůčky. A je docela možné, že převezmete všechny mateřské povinnosti. Paní se začne nudit /zelená vdova/. Vždyť má všechno a bez vlastního přičinění. Až se okolo ochomýtne mlaďoch s temperamentem arabského hřebce... to víte, mužík přes padesát, unavený věčným kolotočem okolo firmy...
Anebo si můžeme představit lyžovačku v Alpách a smutnou zprávu v Blesku: Úspěšný, 60 letý podnikatel zkolaboval na červené sjezdovce a ani rychlá pomoc záchranné služby mu životní funkce neobnovila. Přecenil své síly. Zůstala po něm mladá vdova a dvě děti.
Tak vybírejte, ať máte šťastnou ruku, snad se na Vás štěstí usměje a černé scénáře se neuskuteční.
pohanka
- ale ono to nemusí dopadnout zase vždy až tak fatálně . Pokud to není sešlá troska - může muž v 45 letech, finančně zajištěný, schopný a sebejistý toho nabídnout dost a může být milován i pro svou osobnost a nejen pro peníze. A takový obdiv najde právě u ženy mladší, kterou si může navíc tzv. "vychovat" . U vrstevnice toho už moc nezmůže.
Záleží hodně na štěstí, vkusu, nárocích a požadavcích tazatele. Ono i u mužů platí, že "tak dlouho vybírá, až přebere" ! Může to dopadnout tak, jak píšete Vy, skončit jako podpantoflák, anebo žít "šťastně a spokojeně" až do smrti ! A v 60-letech muži nebývají - na rozdíl od žen stejného věku - ještě úplně sešlí a nemožní - zvláště, když sportují !
- koukněte třeba na Jágra .
Nemusí, ale stejně. Mám bývalou kolegyni, už jí je přes 60. A tá má už dlouho o dost staršího partnera. A říkala, jo když mně bylo 40 a jemu 60, to byla paráda. Ale když mně je přes 60 a jemu přes 80, stojí to za hovno. Ona čilá ženská neustále běhající na podpatcích, on stařík ploužící se o holi. Ona by si po odpracovaných letech chtěla konečně užívat důchodu, on stěží zvládne delší procházku.
Čas nezastavime a po desetileti vztahu s vetsim vekovym rozdilem byvaji problemy, jenze na druhou stranu u nekoho je vyssi vek jen čislo a byva na tom lepe nez o generace mladsi jedinci, je to zkratka individualni. Momentalne mam kratkodoby vztah s atraktivni zenou, kterou jsem odhadoval na mladistvou čtyricitku a ona uz ma 60+, vdova, vnoucata, ale strci do kapsy kdejakou mnohem pozdeji narozenou. Manzelku bych samozrejme chtel radeji mladsi, ale moudrou partnerku s rozhledem a zkusenosti neni snadne najit. Mozná by pomohlo k rozhodnuti vlezt do chomoutu ztratit hlavu, zamilovat se..
- pokud Vám manželství a rodina nechybí - proč byste se měl ženit? ! - není to přece povinnost.
Případné děti potřebují jistotu, pohodu a zázemí - jinak by byly nešťastné, nebo zlotřilé ! - proč je tedy přivádět vůbec na svět? ! A navíc - kvůli dětem se dnes už ženit nemusíte ...
liska
- ženy jsou na tom líp, protože jsou biologicky tak nastavené, že pro většinu z nich jsou smyslem života děti a rodina. Proto asi nechápou manželství jako stereotyp. Muži potřebují asi něco navíc.
Zrovna nedávno na svatbě synovce si posteskl můj příbuzný /66/, že udělal chybu, že zůstal sám. Všichni měli kolem sebe děti a vnoučata a on seděl sám a pak raději dřív odjel..Ten stereotyp Vám přeci "rozhodí" děti. A když víte, že stereotyp hrozí, tak vymýšlejte program na jeho rozbití. Copak musíme jen trpně sedět a stěžovat si, že nás to někam nese? On je někdy stereotyp i žádoucí. Zúčastněte se nějaké akce pro nezadané. Napište SMS na tohle číslo 775574939, že chcete vědět víc. Jsou to správní manželé Hanouskovi, dělají programy s výlety pro ty, co jim to nevyšlo. Je tam sympatická atmosféra, veselo. A tam můžete nejspíš narazit na nějakou fajn kamarádku, které slovo stereotyp nic neříká.
Teď koukám, co jste napsal. Jakože ženy jsou na tom líp, že mají děti. Jak, ženy mají děti? Rodiče mají děti! Oba se starají. A jakmile děcko povyroste, už jezdí s tátou na hory, na kole, na ryby, na hokej, pod stan.
culda,
mám stejně starého syna. Má tři kluky a vyženil holčičku. Děti na něm visí a on je považuje za to nejlepší, co ho mohlo potkat. Už jsou ve věku, kdy společně podnikají výpravy, jezdí závody. S maminkou je jen ten nejmenší. Ale zase se vejde do nosiče. Vidím, že je to hodně o tom, jaké on sám měl dětství.
Dobrý den. Ke stereotypu v manželství, potažmo v životě následující ... on i ten stereotyp je totiž důležitý. Že určité věci šlapou tak, jak mají. K tomu, aby stereotyp nebyl, slouží - výlety, kulturní akce, zábava, dovolená apod. Nejste-li ve stereotypu spokojený, tak se nežeňte. Ale i váš život bude stereotypně nudný. Jen s tím rozdílem, že ten stereotyp sdílíte sám se sebou. Za sebe mohu napsat - že nejvíce pozitivní energií nabíjí děti. S nimi není nuda.
Za minulého režimu platilo, že Rodina je základ státu. I když se tehdy říkalo leccos, tohle je ale pravda. Neznala jsem v dětství rodinu, kde by to tak nebylo. Všude byla máma, táta a děti.Jen spolužákovi Vláďovi umřel taťka, když byl Vláďa v osmičce. Jinak jsme měli všichni oba rodiče.
Dneska je to samý druh a družka, partner a partnerka, přítel a přítelkyně. Samá samoživitelka, osamělá...proč? Vždyť za mnohem těžších dob bylo přece manželství takřka posvátné. Nejstrašnější je pak číst stesky přítelkyně, jak jí přítel nabil. To že je přítel? Hulvát je to! Dnešní lidé nemají asi smysl pro povinnost, pro zodpovědnost. Každý si vesele zaskotačí s každým a pak kráčí po svých. Vázat se? Hloupý předsudek!
Manželství vyžaduje na obou stranách pochopení, porozuměmí, toleranci. Nemůže jeden jen dávat a druhý brát. Nemůže se jeden měnit a druhý nic. Musí na soužití prostě spolupracovat oba dva.
Vím, co mluvím. Za měsíc oslavíme 42 let od sňatku. Od prvního sňatku. A nebyly všechny chvíle jen slunečné. Pokud je někdo unavený stereotypem, hledá a nenachází, ať se nežení /nevdává/ a nemá děti. To se naprosto neslučuje.
Pokud jste takový fták, nevažte se, nežeňte, nezadávejte a prostě si jen tak "choďte po galánkách, jak ten holúbek po hambalkách,", jak je to v jedné písni. Jednou ovšem přijde doba, kdy budete stár, nemocen /nepřeju Vám to, ale přijde to každému/, nebudete mít nikoho a třeba ani nic, žádné děti, příbuzné, kteří by Vám dovedli podat pomocnou ruku, pak si teprve vzpomenete. Proto se buduje manželství a rodina, aby spolu drželi, soucítili, aby měl jeden druhého. Ve chvílích dobrých i v těch horších. Což Vy ale při Vašem myšlení nejspíš nechápete. Jaga.
Jago, já to chapu a chtel bych spokojene manzelstvi, deti a potom vnuky, ale asi jsem zatim nepotkal spravnou "Jagu", ktera by me dokazala nabijet i po letech souziti a usetrit toho stereotypu. Docela by mne zajimalo, kolik chlapu po pár letech manzelstvi litovalo ztraty svobody, asi vetsina, ale zeny to berou jinak kdyz maji deti.
me delsi vztahy nudi uz treba po pul roce a hledam zase nový
Což je rovněž "únavný stereotyp" - jen ne denní, ale půlroční.
Uměl byste definovat, co ne/hledáte a co si ne/přejete? Bez ohledu na to, co od vás očekává okolí.
Jedubabi, s novou partnerkou je zase vsechno nove, jinak voni, jinak mluvi, jinak reaguje, ma jine napady a vubec je to zase jiny vztah s novou nadeji, nez se mi necim zprotivi, vetsinou nejakym odkrytym povahovym rysem a láska je v čudu, dusevni souzneni ochabne az zbude jen telesna pritazlivost a dle chuti sex, vetre se nuda. V manzelstvi vetsinou jsou muzi radi, kdyz nakonec maji doma aspon ten sex, nebo si najdou bokovku. Nazory muzu by mohly byt asi podobne nebo zkusenosti zajimave, zatim reaguji jen zeny , ale diky vsem
I když to tak nevypadá, s prací je to něco podobnýho. Nejste fluktuant? Vydržíte dlouho v jedné práci?
Ta první otázka je spíše pro psychologa. Ten by věděl. Co kdybyste ho navštívil? Jen mě to napadlo.
I netolerantní páry jsou spolu léta a hádají se. Ale podívejte se třeba na Vašuta nebo Jágra. Děti nemají. Každý je nechce. To jsou takový typy.
man
- koukám, že by Vám vyhovoval ten islám ! - no - stačí si chvilku počkat ...
man
- já jsem myslela spíše to, že byste mohl manželku v případě neposlušnosti patřičně "usměrnit", jak je u nich zvykem, případně ji zapudit a přivést si jinou a navíc byste si mohl vybírat i mezi mladými a mladšími, což muži dovedou ocenit ! ...
Culda - to máte na mysli mnohozenstvi? Ono se to tady moc nevi, ale islámske manzelky jsou desne semetriky, to snad bych musel byt uplny pako, uvazat si na krk ne jednu, ale hned nekolik zenských a vsechny muset zivit a jeste k tomu snaset jejich tlachani a hadky, snad leda bych byl sultan a vybiral si z haremu obcas nejakou na pobaveni, ale to nehrozi
Ale na to "usmernovani" nebo zapuzovani či výmenu nemusim cekat na islam, to jako svobodny muz mohu i teď praktikovat kdykoliv se mi zamane V manzelstvi by to ovsem tak jednoduche nebylo ! Vivat svoboda !
Zase je dobrý, že si to uvědomujete. Spousta ženatých chlapů i při dětech, hledá milenky. Dříve sice rodina "držela více při sobě", ale rodiče se bály rozvádět, když jim to neklapalo. Dělaly naoko před lidmi v okolí, že je vše v pořádku, i když nebylo. Co by tomu řekli lidi a sousedi. Takže každá doba má svoje. V některých rodinách to klapalo a bylo to v pořádku. Záleží na tom, jaký máte zkušenosti z dětství v rodině, jak napsala liška. Jaký byl Váš otec jako vzor. A to my nikdo tady nevíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.