Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluhová amnestie

Od: bambula* odpovědí: 6 změna:

650 tisíc dlužníků je v dluhové pasti, vážený pan ministr od spolku ANO bude líp Pelikán, navrhuje dluhovou amnestii pro tuto šestset padéttisíccovou skupinu spoluobčanů.

Nejsem ekonom, kdo to zaplatí, spolek ANO, věřitelé, neb někdo jiný.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

A proč je tolik dlužníků v dluhové pasti? není to, že mají dluh, ale to, že dluh narůstá s úroky a s penále, protože ty jsou příliš vysoké, je to podle mně "lichva". Pokud by dlužník splácel jen dluh, tak neskončí v dluhové pasti, ne každý. Jinak jistě, dluhy se mají platit. V Izraeli bylo "milostivé léto", Byl to "rok milosti", kdy se jednou za padesát let dluhy odpouštěly...možná dobré k zamyšlení, než návrh ministra Pelikána, nevím, jen moje úvaha...

culdabulda1*

pt

- to je pravda ! - jak je třeba v tomto státě možné, že se do dluhové pasti dostanou i děti, za které rodiče neplatí odvoz odpadu - to mi hlava nebere - a nikdo se pak nemůže divit, když lidi zcela oprávněně řeknou : "to za komunistů nebylo " ! - anebo snad bylo?

- moji rodiče si za komoušů brali půjčku na barák - barák si postavili, půjčku splatili. I já jsem si vzala půjčku 10 tis. na motorku - za 2 roky jsem ji pohodlně splatila, žádná státem posvěcená lichva, jako dnes se nekonala - už ani nevím jaký byl úrok - mám dojem, že 4 %.

doplněno 09.09.17 23:21:

- no taky třeba záleží na to, ve jménu čeho a v čí prospěch se ty zákony vytvářejí a jak kvalitní jsou !

pt®

"culdo", to není asi nikde ani na západ od nás. To, co se dokáže vymyslet u nás by jinde neprošlo. Na to nemá vliv ani komunismus ani kapitalismus, je to o lidech, kteří tvoří zákony...

sebod*
hodnocení

1x

Tak pan ministr se všemožně snaží zajistit práci svým kamarádům - exekutorům. 650.000 lidí krát cca 4.000 Kč jako odměna za sepsání návrhu na oddlužení...Krásná práce. Za to je třeba se bít !

Co to přinese státu? To, že se tito lidé vrátí z šedé ekonomiky do legální práce. To znamená v řádu desítek let miliardy do státního rozpočtu z peněz z odvodů. No a stát by mohl z těchto peněz dát něco těm věřitelům, kteří nemají až takový podíl na zadluženosti národa (kamenné banky apod) a na ty "nepoctivé" věřitele se krásně vykašlat, neboť ti jsou spolu s dlužníkem vinni za to, jak to tady vypadá. Už jsem to tu vícekrát psala - jak je možné, že člověk s příjmem 15000 čistého, má 20 rychlých půjček? Měsíční splátka je potom třeba 20.000 Kč. Kdo mu to mohl vůbec půjčit? Banky svoje klienty prověřují, tyto firmy ne. Naopak. Jejich obchodní zástupci mají nakázáno, aby i když dlužník přizná nějaké půjčky, tak je do žádosti vůbec nevypisovat.

Máte-li půjčku od banky IHNED se to objeví v bankovním registru. Zápis bankám přikazuje Česká národní banka. Nesplnění této povinnosti by znamenalo pro banku obrovské problémy.Všichni vidí, kolik máte půjčeno a jaká je splátka. Podle toho se další věřitel může rozhodnout, zda půjčí či nikoliv. No a nebankovky? NIC TAKOVÉHO JIM ZÁKON NEPŘIKAZUJE ! Takže to pochopitelně nedělají. V civilizovaném světě by takoví "věřitelé" neměli na trhu půjček žádnou šanci. Pročpak jim u nás tak krásně kvete pšenka? *zmateny*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, stát, který žije na dluh, naučil žít na dluh i své občany - pokud by toto bylo státně realizováno, tak se tím vyřeší celá řada problémů jedné skupiny obyvatel a jiná skupina už jenom "utře". O případném odpuštění dluhu by měl rozhodovat maximálně věřitel - jinak je to zločin. Ovšem, tento návrh neznám, tak možná bude odpouštět svým dlužníkům jen stát a tím ošidí (okrade) zase státní rozpočet. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]