Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používáte mobil, smartphone, tablet nebo PC?

Od: h4ever® odpovědí: 23 změna:

Napadlo mě založit tuto anketu, abych se dozvěděl kolik uživatelů vlastní a používá tyto technologie. Můžete rovnou napsat i kolik PC nebo notebooků máte v domácnosti... Pochlubte se ať víme, kam jak naše společnost pokročila za 17 let.

Nevýhoda ankety je, že můžete vyplnit jen jednu odpověď. Tak vyplňte to co používáte nejčastěji a nejraději.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

1x

Já ještě pořádně nemám svoji vlastní domácnost...tahám s sebou notebook a smartphone a jsem na tom hodně často (možná víc, než bych ráda). Moje rodiče využívali moderní technologie, kdy to ještě nebylo tak v kurzu, hlavně kvůli práci, tak ti se moc nepočítají...ale moje prarodiče už před cca 5 lety měli založený účet na facebooku (stolní počítač) a moje babička, které táhne na 80 a která doteď měla zkušenost jenom se starou nokií si přála k Vánocům notebook, protože její kamarádky jí už nějakou dobu přes mámu posílají emaily, dostala ho a teď ještě s dalšími asi 6 důchodci se chodí na místní základní školu doučovat od deváťáků práci na počítači. :)

hodnocení

PC

Tak tomu říkám mazec! *smich*

hodnocení

0x

běžný mobil

Velmi špatně řešená anketa nelze v ní správně odpovědět. Důvod-osobně v domácnosti používame velké PC, dále NTB 3x (1.záložní,2 .používá syn a 3. jsem zapůjčil ) několik chytrých tlf ( 1. já,2. syn, dva manželka- 3. provozní a 4.záložní) ,dále jeden tablet a jeden "hloupý"MT (N-6070)

hodnocení

0x

PC

Skříňový PC používám z vyjmenovaných zařízení asi nejčastěji. Mám cca 8 let starý, s dvoujádrovým procesorem (snad Intel?). Hry mě nezajímají. Naprosto stačí.

Před 3 lety jsem při vyklízení opuštěného obchodu našel jakýsi malý notebook s Win 7 a klávesnicí s azbukou. Dokoupil jsem nabíječku a přelepky na klávesy a používám ho jen pro zábavu (pár DOSovských her) a stahování rizikových záležitostí :-D. Na vážnější práci se nehodí, je neskutečně pomalý. Baterie totálně K.O., ale novou kupovat nehodlám.

Mobil - úplně pitomý tlačítkový "Ericsson", přibližně stejně starý, jako PC, u kterého mám zablokované vše, co souvisí s Internetem a voláním na čísla začínající "9..." používám na telefonování, SMS, jako diář a jako budík. Naprosto stačí, jiný nechci.

Nic jiného nevlastním a ani vlastnit nechci. :-P

doplněno 30.05.17 21:35:

Ještě jsem si vzpomněl, že mám v šuplíku jako záložní mobil starou "Nokii 1200" s jednobarevným displejem, bez karty, pro případ poruchy toho Ericssona. Zdědil jsem jí před cca 9 lety a ještě jsem jí nepoužil, jen občasně dobíjím baterii. *frajer*

hodnocení

0x

PC

PC + smartphone... to mi ke štěstí stačí.

hodnocení

0x

PC

PC a smartphone, u něhož ale nevyužívám "chytrosti" - schválně jsem si neaktivoval internet v mobilu, abych od internetu měl alespoň na cestách klid. V domácnosti zhruba dva smartphony, jeden mobil, jeden PC a jeden notebook.

hodnocení

0x

notebook

Doteď jsem nepochopil, k čemu je (normálnímu smrtelníkovi) dobrý tablet. Mám dva NTB - služební a soukromý (ten využívá celá rodina), smartphone, (ty máme v rodině tři). Jsem na tom obdobně jako @quentos, můj smartphone si data moc neužije, nemám ani handsfree. Když jsem u zákazníka, věnuju se zákazníkovi, když za volantem, řídím. Nezvládám 2 věci naráz (hrozí náraz :))

doplněno 31.05.17 10:26:

JJ: Proto píšu "normálnímu smrtelníkovi". Viděl jsem, jak dobrý je to pomocník pro pojišťováky nebo přijímací techniky v autoservisu. Umění? Tak to mě čeká brzká investice do dcery, V tomto ohledu se nepotatila ;)

Ale co třeba úhlopříčka displeje? Já dělám návrhy drobných součástek a patnáct a fous palce je mi malé?!

fiser22*

Ten tablet není špatný pokud se chcete na něco třeba juknout na gauči, či v posteli například jen na net, něco si narychlo najít, nebo počíst , přecijen zapínat kvůli tomu PC nebo NTB je zbytečné . Ale taky mám prachobyčejný tablet za tisícovku, protože kupovat nějaký za x tisíc v bůhvíjakým výkonem pokud to nemám na kreslení apod. je blbost.

Nějčastěji se doma používá stolní PC, především asi z důvodu zvyku a určitého komfortu - dva monitory jsou dva monitory... dokud jsem je neměl považoval jsem to za naprostou zbytečnost... ovšem, pokud pak něco dělám do práce, či návrhy DPS, nebo různé tabulky, je to neocenitelné.

Jinak k otázce - stolní PC, NTB, smartphone, i tablet :) Ono k těm technologiím doma už lze počítat i věci typu NAS, chytrou TV, Raspberry, Arduino, různé řízení, a možná i ty nové chytré lednice či pračky by se daly počítat :)

hodnocení

PC

Tablet je dobrý na kreslení (design, grafika, umění). A pokud máš na něm zezdola i scaner či foťák můžeš fungovat jako pojišťovák podvodník a tajně ofocovat smlouvy a jiné soukromé dokumenty, mám s tím bohužel zkušenost jako oběť podvodu. Bacha na takové podvodníky co používají tablet.

doplněno 31.05.17 14:10:

15.5"? Jak na tom můžete dělat cokoliv, mám 21" a je mi to moc malé. Potřeboval bych 24" ale LCD 7 let staré stále funguje.

notebook

Doba, kdy jsem dělal s odlitky 10 metrů dlouhými nebo plechovými svařenci je pryč, tam se jelo v úhlopříčce 21" a víc. Dílce charakteru příruby do průměru 200 mm na tom jdou. Blbě, ale jdou.

hodnocení

0x

PC

PC jsem si postavil novější a starší jsem dal synovi, aby nelezl na můj. A jelikož se s druhým hádají, druhému jsem do pokoje zřídil taky PC stolek se stolním PC ze zbytků od rodinných příslušníků - tj. doma 3x PC +NTB.

Manželka má NTB (nosí si ho do práce), mám dotykáč mobil na cestu do/z práce kvůli lepšímu foto a dovolání, případně zjištění spojů přes G4, mobil tlačítkový doma se sim na internetové bankovnictví (starou nokii), tablet v práci na případné androidové hry při volném času.

Přitom vše používám denně... u dětí se snažím omezit jejich PC na minimum.

hodnocení

PC

Kdo by to byl řekl, že vyhraje PC? A smartphone skončil dole.

tomas11*

Řekl bych že je to tím že začneš hlasování u PC a další možnost už nejde . Aspoň u mne to tak je .Kdyby byl nahoře noťas tak by možná vedl , nebo foun.

doplněno 13.06.17 10:11:

opakuji znovu- Řekl bych že je to tím že začneš hlasování u PC a další možnost už nejde protože nemůžeš hlasovat dvakrát. Takže je to celé zkreslené.

doplněno 13.06.17 21:08:

h4ever - promiň to jsem ale starý osel tedy , to je tím že jsem tu otázku nedočetl až do konce. Bohužel to jsem celý já .

hodnocení

PC

Já to bral tak že každý vyplní to s čím pracuje nejčastěji. Více možností tam myslím nastavit nešlo.

mnd®
hodnocení

0x

Škoda,že je to anketa jen za posledních 17 let.Můžu napsat s čím jsem pracoval i před více jak sedmnácti lety? Třeba jako dálnopis apod. od roku 1987 až po rok 2017?

ronyx*
hodnocení

0x

Držím se stále klasického stolního pc a zcela obyčejného tlačítkového 2 SIM mobilu.
PC - důvody jsou zcela prosté - cokoli dělat na nb je utrpení (aspoň tedy pro mne), navíc pokud bych to měl tahat s sebou tak než to člověk rozloží, než se to načte ...Doma mít nb mi nepřijde praktické (kromě malé spotřeby elektřiny), protože bych musel vymyslet, kam s nb (na stole by mi překážel), vymyslet, jak ho vždycky připojit na periferie (tiskárnu, monitor - ten mám trvale pověšený na zdi za stolem, myš atd.). Mám bezdrátovou klávesnici a myš, když potřebuju na stole víc místa, prostě oboje odložím někam mimo, kde se to momentálně neplete a přitom to pořád funguje).
Mobil - cokoli většího (tzv. chytrý mobil) by v mém případě znamenalo, že by to byla další věc, co by se mi neustále při práci pletla (malý mobil se v kapse montérek ztratí, ale zkuste si nacpat "chytrý mobil" do nějaké kapsy a pak se s ním někam ohýbat, někam se opřít a pod. plete se a dlouho by to fyzicky nepřežil). Doby, kdy jsem prostě mobil odložil či si mohl dovolit ho prostě neslyšet (křoviňák, řetězovka a pod hlučné stroje) a nemusel být trvale na příjmu (třeba v autě) jsou pryč, takže mobil v kapse a bluetoth handsfree v uchu to jistí.
Výhledově zvažuju něco mobilního, hlavně proto, že mít všechny info na papírech je nepřehledné, dále přibude EET a občas by se hodila navigace v autě - vychází mi z toho nějaký větší, ale levný tablet, protože to má velikost papírového bloku, nemusí se dávat pozor, že se "něco" urazí (u nb displej v pantech).

mnd®

ronyx: mám taky blbej tlačítkovej mobil na dvě SIM karty Nokii 206 a jsem s ním spokojenej.

Na stole noťas - tiskárna přes wifi, myš a klávesnice taky,jako obrazovka funguje TV.Takže na klíně mám jen klávesnici a můžu to celé ovládat po celém bytě kam se pohnu.

I s tou hloupou Nokií se dostanu na net a tak si můžu prohlížet co chci.A nemám strach že bych jí něco udělal.Tak na co tablet?

Ono jestli PC nebo mobil nebo tablet - každý si musí vybrat a vyzkoušet co mu vyhovuje a co potřebuje.

Používáte mobil, smartphone, tablet nebo PC?
pedes*

Stolní PC má své opodstatnění pro práci, hry, grafiku ... Pro čtení webu nebo psaní mailu je to vcelku nepodstatné a lze to řešit různě. Pokud jde o tablet, tak jeho výhodou je přenositelnost, větší obrazovka než na mobilu, mnohdy se může použít při práci třeba v terénu pro dealery apod.

Tablet má své místo zejména ve chvíli, pokud jinak používáte malý mobil, nebo klasický mobil bez konektivity. Zajímavé a přitom poměrně dostupné se jeví produkty jako Huawei MediaPad M3 a jeho variace nebo cokoliv jiného s podobnými parametry.

ivo®
hodnocení

0x

PC

já používám stolní - ke sledování televize,dekodování programů,otáčení anténou na střeše...jako radioamatér k dekodování všech možných signálů v éteru,editaci videa a komunikaci...hry mě nezajímají.

Používáte mobil, smartphone, tablet nebo PC? #2

pavelpa
hodnocení

0x

Používám mobil od Huawei a jestli u nás začnou prodávat ten nový Huawei notebook, tak jej pořídíme taky.

pedes*

Z anketních možností kromě satelitního founu mám vše. Pokud jde Huawei docela se mi líbí nové verze Mediapedu M3. Ty NTB také nevypadaly špatně.

zuzkak*
hodnocení

0x

To je ale dost těžká anketa. ;) U mě není úplně jasné, co používám víc, jestli noťas, nebo mobil. Obojí je hodně kvůli práci. Tablet trochu zvažuju na cesty, ale pomalu od toho upouštím, protože smartphony už dnes dokážou (aspoň v mém případě) zvládnout i naléhavou práci, se kterou se mi někdo ozve, když cestuju.

Každopádně mám mobil Huawei P9 Lite 2017 a noťas Lenovo ThinkPad, ten však asi brzy vyměním za něco výkonnějšího. Po zkušenosti s telefony Huawei zvažuju od nich i noťas, už budou brzo na trhu...

mnd®

To není zas tak těžké - ze základní otázky Používáte mobil, smartphone, tablet nebo PC používám jen mobil.Takže je to dotaz o ničem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]