Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem četla jeho volební sešit "Na vlastní oči", doporučuji přečíst, co slovo to perla, zkritizoval tam pravdivě, jak to u nás vypadá, je to fakt. Mnozí politici mluví v tisku zcela jinak než v Parlamentu či EU. Taky souhlasím s tím, že díky EU tu nemáme dobytek, pastviny, ale dotovaná pole řepky a logistické firmy a díky jim špatné ovzduší. Průmyslové podniky se prodaly za babku nebo dokonce zpronevěřily, Většina podniků patří zahraničním firmám a naše lidi tam dřou z a pár korun. Jíme dovážené nekvalitní potraviny, zatímco ty naše kvalitní vyvážíme. Živíme ze svých daní a příspěvků státu spoustu neziskovek, které pro naše lidi nci nedělají, ale na léčbu našich dětí sbíráme víčka a žebráme v médiích. Německo teď chce převést půlku výroby Škodovek do Německa. EUhrozí vysokými denními pokutami za kvóty. VY snad věříte, že naši politici nakonec EU neustoupí? A je toho ještě mnoho, to bych se upsala.
@aja1946, souhlasím s vámi. Já už mnoho let sleduju tohoto tenkrát teprve 17letého kluka, který tehdy v televizi překládal několik Japonců, kteří nás seznamovali s principy bonsajistiky. Od té doby ho registruju. Vždycky se čas od času někde na veřejnosti objevil v souvislosti s nějakou naspravedlností, kde hájil právo obyčejného občana, nebo v souvislosti s japonštinou. Vždycky měl svůj názor a nikdy se nebál ho říct. Pak k nám začal dovážet japonské potraviny a hlavně jejich zelené mořské řasy, o kterých všechny vědecké týmy na světě mluví v superlativech. Vždy v prvotřídní kvalitě a zakládal si na tom, že nic není "ředěné nebo nastavované". A pak se objevoval v televizi coby "obhájce"našich podvedených turistů, ktří se nemohli dovolat svého práva, roky pracoval "v cestovním ruchu". Teprve pak jsme ho začali vnímat jako podnikatele. A jelikož si založil na internetu svůj blog, kde celou dobu upozorňuje na to, co nekalého se v naší zemi a EU děje a jak se pomalu z naší vlasti stává Kocourkov, začali ho číst mladí a začali mu fandit tak, že se ho dnes všichni nekalí politici bojí. Kdyby nám nešlo o život, byla by docela sranda sledovat, jak Okamura nesmí celý rok do televize, jak v novinách je populista, rasista, nepolitik, jak ničemu nerozumí... Jen starší ročníky bez internetu ho neznají. Jinak všichni vědí, že právě on jediný nazývá věci pravými jmény a nelže a nekrade. A odtud plyne ta nenávist a strach politiků. Kdo nelže a nekrade s partou, je vyvrhel. To je jasné. Okamurův blog: okamura.blog.idnes.cz/... nebo: http://www.tomio.cz/ . Tento pán (Tomio Okamura) lělá to, co říká. Ida
Pitomio (soudem uznáno, že ho lze takto titulovat) je krystalicky čistý populista, který má program podle toho, jak nasliní prst do větru dle aktuálního veřejného mínění. Ten jeho volební sešítek jsem taky viděl (už je teda vyhozen v modrém kontejneru), ale vypadalo to jako takové volební noviny ve stylu "Blesk", úplně stejně i vytištěno. A co ten skvělý plátek obsahoval? Manipulativně reprodukované jakési "průzkumy", hloupou hru Okamurův domeček, fotky Okamury od dětství až po současnost v tělocvičně a heslo typu "Když Tomio vidí činku, tak jí zvedne", to je taky luxus. Pak tam bylo v menším provedení totéž o jeho věrném nohsledovi Fialovi. Všichni konkurenti, tam byli vyobrazeni na nejhorších možných dostupných fotkách a přidán nějaký jejich "průšvih" a na závěr fotečka, jak nějaká rodinka z dolních nevím kolika tisíc hraje v tričkách SPD s dětmi Okamurův domeček. Prostě jedna hloupost vedle druhé, s jediným cílem - dostat se do sněmovny, bez sebemenší ambice jít do vlády (jelikož jeho koaliční potenciál je nula, nula nic, asi jako u komančů) a v tom parlamentu v klidu vegetovat, brát plat +náhrady, sbírat protestní hlasy a řečnit o tom, co zrovna nasliněný prst ve větru poradil. Za další 4 roky znovu a pořád dokola, dokud ho někdo bude volit. A to je úděl všech okrajových populistických stran všude ve světě.
Brot, to je tak výstižně napsáno, že mě najednou přešla chuť ho jít volit, i když jsem to chtěla udělat natruc těm ostatním. To co jsi napsal, vím také, ale nějak jsem to zasunula v mozku do pozadí a ty jsi to zase obnovil.
Suzy
- no - bůhví, čí je ten "brot" agent - taky to může být nějaká dobře placená podvodnická "Alenka Pastelka" ... myslím, že je dobré mít v otázce migrantů ve vládě taky nějakou opozici a nejenom vítače.
BROT: To je typická manipulace. Nebo chcete-li. co nechci nevidím. BROT "zapomněl a nevšiml si" stránek dvě a tři, kde je v kostce, v 16 bodech stručně nastíněn jejich volební program. Na staraně 4 a 5 se představuje TO a jeho názory na některé problémy kolem něj, Na str 6 a 7 je článek upozorňující na nebezpečí terorismu a na nebezpečí "politické korektnosti". No a jsme teprve v necelé polovině "volebního sešitku", jak to BROT nazval. Ostatně, dostali jste to asi mnozí z vás, tak se to dočtěte sami.
Následná (suzy promiň) reakce @suzymon(pokud to myslí vážně) jen dokazuje, jak je tenhle manipulativní styl psaní, který BROT použil, účinný. Takhle funguje manipulace. Manipulace stádem, které si neověří základní data, a dá na to, co "někdo, někde", napíše. Lidičky, nevěřte nikomu, nevěřte ani mě. Vemte si ty noviny, nebo jak se to jmenuje, a čtěte a přemýšlejte. Není pro vás rozhodující čemu věřím já nebo BROT. Ale to, čemu uvěříte vy.
Nikdo, neboj, já se nezlobím a chápu co jsi napsala. Ale fakt se mi to vybavilo při čtení toho co napsal "brot". Já jsem totiž toho Okamuru vůbec nemusela už v jeho začátcích. Myslím, že dokonce účinkoval v jednom pořadu "Den D". Hned jako první, když to začínalo. A tam se mi něčím znelíbil. Byl takový arogantní a už tenkrát mi připadal jako arivista. Prostě mi něčím neseděl a na to mám docela čuch. Ne stoprocentní, ale nepletu se často. Tak jo, já ho volit teda budu , ale on to stejně nevyhraje. Já totiž nevěřím ani jedné straně a volit se mi ani moc nechce, ale to je také špatné. proto jsem se rozhodla pro něj. Ale pokud by vyhrál, tak se tady ještě sejdeme a myslím si, že mnozí jeho přívrženci, kteří mu věří budou zklamáni. Já mu nevěřím, takže jediná já bych v opačném případě byla potěšená tím, že jsem mu sice nevěřila, ale přesto ho volila.
Dobrý den, jenom poznámka - na ten pořad, kde začínající podnikatelé hledali možnost prosadit se a spolupracovat s podnikatelem už zavedeným, si vzpomínám (uváděl ho pan Pokorný). A přesně jako Vy jsem si říkal, kde se v tomto "hodném člověku z cestovky" bere ta arogance a hnusné chování - a s tím šel později do politiky, kde mu ještě narostlo jeho ego. Nenechte se manipulovat a volte jinak (není pouze pan Okamura nebo pan Babiš). Zdravím!
nikdo - Vy (a nejen Vy) to máte složitější, protože si každé čtyři roky vybíráte někoho jiného. Já to mám jednoduché, protože volím již řadu let stále stejně. Hlídám si "svou" stranu a zatím nemám důvod něco měnit. Jsem volič věrný, nikoliv "promiskuitní".
Bene memáte pravdu, že není jen Okamura a Babiš.Podle mě je to jinak. Na výběr moc není. Pokud se zaměřím na volitelné strany, tedy ty, které mají šanci se do sněmovny dostat, vyloučím stávající koalici a KSČM, protože zklamaly. Z opozice TOP, ODS a KDO-ČSL, protože jsou to pravičáci jednoznačně bojující za podnikatele a velké hráče, o obyčejné lidi jim nejde ani náhodou. Tak mi zbývají Piráti a SPD. No a Piráti mají dost nejednoznačný postoj k migraci. Tak mi pořád vychází jen SPD.
mot: Oprava(ach to chytání za slovo): ". . . hráče, o zaměstnance jim nejde ani náhodou. . . ."
Už je to srozumitelnější? Chápu, že pro člověka nezběhlého, to může být problém.
mm Datum: 8.10.2017, 12:38
Řekl(pardon napsal) jste: " Podle mne je TO populista zcela jasny.."
Nějakou podporu pro vaše tvrzení? Byla by? Mohl by jste mi ozřejmit, co považujete za populismus? Bez nějakého vysvětlení, zdůvodnění, to je spíš takové bezduché plácnutí do vody. Zcela v duchu velkými médii proklamovaného názoru na TO.
mm 13.00. Nedůvěra ke komu?
mm 13.12.?
@klera: 12.52 O kom hovoříte? O T.O. nebo O Babišovi? Tyhle vaše vyjádření jsou mi hádankou.
@jedubabička: 13.01 O kom jde řeč?
Jste si všichni jistí, že se bavíte o tom samém? Já tu jistotu nemám. Připadám si tu, jak na schůzce nějakých spiklenců, kterým nerozumím? To jsou nějaké šifry?
Volici Okamury a Babise, vite vubec jaky je mezi nimi rozdil a proc nekteri vahaji mezi nimi s volbou? Podle mne je TO populista zcela jasny na rozdil od AB, ktery jedná, ovlada a vse ridi z pozice sily moci, kterou ziskal diky svym schopnostem. Nevrazivost odpurcu s jalovym stihanim je toho dukazem
Njn, nejlepe je mozna volit šikulu "vsechno v jednom", hlavne aby nam to pomohlo, stejne je to vzdycky sazka do loterie
bene
- no pokud se Vám žena bude "pelešit" s jinými a zrazovat Vás, kde může, taky to s tou věrností nebudete nijak přehánět - to už pak není věrnost, ale něco jiného, ne?
no jo - pak se člověk nemůže divit, že je tady bordel - už jenom co je nesmyslnejch zákonů, které si tady navrhuje každý, kdo má díru do pr... - jen aby vykázal nějakou činnost a zasloužil si podíl v korýtku - a že jich přibylo ... těch "prasátek" !
- pardon - koaličních partnerů ...
Dobrý den, rozdíl je v tom, že já u politické strany s tím "pelešením" počítám. Pelešení = koalice = nikdy nelze vyhovět všem a splnit všechny sliby. Neočekám drtivé vítězství "své" strany a její jednobarevnou vládu - ani bych to nechtěl. Zdravím!
culdabulda1 - pořád je to lepší, než aby zde bylo jen Babišovo nebo Okamurovo .
Taky jsem to dostal. Jako volič SPD bych ,mohl být spokojen. Našel jsem tam ale několik hloupostí, nebo nepřesností, které se mi nelíbí. Nebudu je sem psát, ale v zájmu pravdy, musím přiznat, že tam jsou. Populista ale není. To, že pojmenovává věci správnými jmény, je první krok k nápravě. Spousta pol. stran neumí ani to.
Aja, obávám se, že kdyby se pan Okamura dostal k moci, tak nedokáže nic z toho, co dnes odsuzuje, změnit. Ono to totiž není tak jednoduché udělat. Ale je jednoduché o tom psát, mluvit a poukazovat, dokud je v závětří a nehrozí, že by musel pak měnit alespoň něco z toho, co dnes odsuzuje a na co poukazuje. Zatím nemá vůbec žádné povinnosti a ani žádnou moc k tomu, aby mohl cokoliv udělat. Je vlastně bezmocný a jediné čím na sebe může upozornit je to, že poukazuje na nešvary, které ale vidí spousta lidí také a tím získává na popularitě. Já bych mu hodně přála aby to vyhrál, protože pak se bude hodně lidí divit, jak se pan Okamura změní a najednou jaksi ztratí paměť a bude mít tisíce výmluv, aby vysvětlil proč nedokáže, anebo nemůže změnit skoro nic. Uvidíte jak otočí a začne vysvětlovat jak to nejde.
Já ho volit budu. Ale ne proto, že bych mu věřila, ale proto, že bych si přála, aby se k moci dostal a předvedl všem kteří mu věří, že to co říká, tak také udělá. Já jsem teda hodně skeptická. Ale byla bych hodně ráda, kdybych se v něm mýlila.
Dobrý den, z pana Okamury mám dojem, že se stále nedokázal zbavit svého mindráku z dětství (kdy byl odstrkovaným "otloukánkem" v Japonsku a potom zase v Československu), má silnou touhu prosadit se, být uznávaný společností a jde mu jen o to, aby se dostal co nejvýše - je to jen jeho osobní zájem a přes momentálně líbivou politiku a témata si snaží zvedat své pošramocené sebevědomí. Pro něho je každý úspěch léčbou jeho labilní psychiky. Zdravím!
culdabulda1 - dneska mohu jít ke svobodným volbám, tak nemusím někde cinkat (např. za svobodné volby).
culdabulda1 - co je špatně? Určitě je toho více, ale u nás to je např. pan Okamura a jeho strana .
ben
- ovšem pokud je Okamura opravdu jenom psychicky labilní člověk - jak je možné, že oslovuje tolik lidí?! - nejsou příčiny přece jenom taky v něčem jiném, nežli v jejich hlouposti a manipulovatelnosti? On má každý jev vždy několik příčin - proč nebyli lidé tak rozpolceni v tom revolučním velkém Listopadu 1989 - tehdy žádné pochyby nebyly - všichni "cinkali" jako diví - chtěla bych vidět, kdo by šel cinkat dneska !...
- ani ten Hitler se nedostal k moci nedopatřením ! A mám silné obavy, že stačí, aby se v Evropě objevila podobná osobnost a bude to tady znova... což by samozřejmě nehrozilo, kdyby všichni byli "šťastni a spokojeni" . Pročpak asi nejsou? - a to nejen ti blbí "zaprdění" Češi - ale přinejmenším polovina Evropy. Co je špatně?
bene
- ono přece nejde vůbec o osobu p. Okamury, nebo jeho stranu konkrétně - kdyby to nebyl on - vyprofiloval by se ze současné politické situace v Evropě někdo jiný - ale proč se zbytečně dohadovat - vždyť uvidíme ...
"ben", a z kterých budete vybírat Vy? Nebo, které byste doporučil na výběr? Já fakt tentokrát nevím, ti, kteří se mně "líbili" před časem, se mně už moc nezdají...tady to vypadá, že je jen Okamura nebo Babiš...
Dobrý den, já nebudu vybírat - jen si vezmu ten správný volební lístek a půjdu volit (vybráno mám již několik let, protože se o politiku zajímám průběžně a nikoliv až před volbou). Koho budu volit zde neuvádím. Jednak je to moje věc a také bych nechtěl někoho manipulovat nebo za tu "svou" stranu agitovat - to zde dělají jiní, ale skoro nikomu to nevadí, protože se jim to líbí. Ovšem, až dostanete volební lístky, tak jich v obálce bude jistě více, než jen dva (SPD a ANO) - výběr bude na Vás (a nenechte se manipulovat, že není jiná volba než SPD či ANO - tento dojem je zde vytvářen záměrně). Zdravím!
mm - ano, nejsem "prodejná dě*ka", abych dal pokaždé jinému a tomu, kdo zrovna zaplatí (slíbí) více nebo nabídne jen jedno populistické téma (např. to migrační).
Ben - jestli uz nekolik let volite stejnou stranu tak je jasne kterou
Takze se da rict, ze jste konzervativni a postradate dobove potrebnou flexibilitu.
Dilema mezi Babišem a Okamurou? Nevěřím vlastním očím... Tak Barnabáše nebo Ježíše ...?
( Jistě - Tomio není spasitel, ale ten zbytek co se nabízí... To je cesta do pekla... Aspoň ti, kdo poznali pravdu, by to už měli umět rozeznat. )
len
- záleží na tom, čemu říkáte "pravda" - to je artikl, kterým se ohání každej - a svým způsobem nakonec každej tu pravdu má, ne?
"len", já jen napsala, co jev tématu hlavní téma a poznamenala jsem: "tady to vypadá, že je jen..."
Jenže ono to dilema v podstatě takhle je. Buď volíte z obrovského pytle stran, které tady chtějí ekonomické migranty, islám, EU, NATO, CETA, Monsanto, a další lahůdky - nebo z hrstky těch, které to nechtějí.
Holt žijem v době, kdy je dilema doby takto postaveno. Ani mě to netěší, rád bych se rozhodoval mezi mnohem drobnějšími nuancemi, jenže ty jsou momentálně jaksi upozaděny úvahami o budoucnosti našich dětí a vnuků.
Až k slzám mě dojímá starost našich sluníčkářek, zda mají všichni dvacetiletí flákači z rovníkové Afriky a bojovníci ISIL denně k dispozici teplou pizzu, nové trička, mobily a 21 tisíc kapesného - v situaci, kdy pětičlenná rodina bílých Čechů z Osoblažska musí vyjít za 12 tisíc.
"Já fakt tentokrát nevím" může napsat asi jen běženec nebo někdo, kdo tady zrovna přistál po příletu z jiné galaxie a je mu naprosto jedno, co se tu bude dít, protože se za chvíli stejně vrací ( a není na obyvatelnosti této planety nijak závislý ).
Pokud něco takového píšou děti světla, sůl země, tak to se chce jednomu opravdu umřít. Čím dřív, tím líp...
Samuraj pokud se dostane ke žlabu, tak později oblíbencům sdělí, je to politická dohoda, prostě trochu ubrat jiný musí přidat, všechno nelze splnit už abychom mohli v klidu vládnout.
Pamětník by dodal, při volbě vrchnícho zástupce neviditelné ruky trhu a zakladatele ODS, vůdce Uljanovců rudě prohlásil, - bylo zapotřebí jej Uljanovci podpořit z důvodů, už abychom měli presidenta. A to před volbou se houfně házelo čerstvou mrvou vše možné na ODS a věrného zakladatele modrého ptactva
Dejme tomu, že pana Okamuru zvolíme. jak to všechno vrátí do "původního" stavu abychom neměli polovinu obyvatelstva nezaměstnaných. Má to tam napsáno?
Když řekne á, mělo by následovat bé. Jinak je populista.
Když řeknu, že ten, kdo krade je zloděj, a krást že se nemá, jsem populista?
Je lepší, pokud budu říkat, že zloděj je lidumil a že nekrade, jen se stará, abychom se měli lépe, a že právo první noci je zcela oprávněný požadavek?
Když nebudete vědět, jako politik který se uchází o hlasy voličů, co s tím a jen vykřikovat, tak určitě. A není to jen o zlodějích.
Co je u nás špatného víme všichni, nejen Okamura. Ale i on nemá pro nás řešení, tak se neliší od jiných politiků.
Liší se aspoň v tom, že problémy pojmenovává a nedělá, že nejsou nebo za cizí peníze nelže. Jako ostatní politici.
U ostatních už víme, že mají řešení pro sebe a proti nám. U něj nevíme nic.
Jste si vážně jistá, že za to všechno, co jste napsala, může EU? Spousta těch věcí se děla už před EU. A btw. kromě hodně negativních věcí se na ní najde i víc než dost pozitivních. Od populisty (např. Okamury) se to nedozvíte, protože ten bude klouzat po těch nejkontroverznějších věcech, co nejvíc přitáhnou pozornost a fanatismus. A má to vlastně strašně jednoduchý (žádné drahé PR, ani přebytečné znalosti třeba o zdravotnictví nebo kultuře).
když už jsme u těch "populistů" - kdo z dnešních politiků teda populista není?! ...
jofa
- vzhledem k tomu, že je společnost rozdělena zhruba půl na půl - ani to referendum by nevyřešilo nic - stejně jako patrně nic nevyřeší ani ty volby. Navíc - Češi se do nějaké "pranice" pouštět nebudou - ne, že by byli tak mírumilovní, ale protože nejsou žádní fanatici a raději se přizpůsobí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.