Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat. Celý víkend jsem byla u kamarádky a neměla jsem čas se učit a to tenhle týden píšeme dvě čtvrtletky, navíc i z matiky, kterou já absolutně nechápu. Myslíte, že by mě mamka nechala doma, abych se mohla učit?
Podívej se na tu věc z druhé strany.
Víš že píšeš dvě důležité písemky, které ti rozhodnou o známce. Ano, každý to měl, že se mu nechtělo ale pokud nechce člověk dělo, tak se musí připravovat. Ještě k tomu pokud nechápeš matematiku, tak by jses měla tím tuplem připravovat.
Naopak, bych tě nenechal doma ale pěkně po škole do noci počítat. Měla jsi víkend, který jsi promrhala. Místo toho aby jses učila MAT u kterého víš, že jej neumíš.
O víkendu jsis odpočala, tak teď pěkně pracuj. A není to závist, ani trest, je to prostě o tom, plánovat a umět pracovat s časem. V životě se ti to bude hodit. V práci totiž nikoho nebude zajímat co jsi dělala a měla o víkendu. Máš úkol, a ten máš plnit. a písemka a s ní spojená příprava na ní je to samé.
Co se týče matematiky, tak tam je to spíše o učitelích. Nevěřím a neberu v potaz to, že někdo nechápe matematiku. Ano, nechápe ji, pokud mu ji někdo neumí/nedokáže vysvětlit. Měl jsem možnost vidět na sobě samém a také na ostatních.
být tvým rodičem tak ti dám asi pár facek, za to že se flákáš a neučíš se...ale dneska je holt jiná doba..tohle je dneska už nemoderní a podle společnosti špatné..já byl vždycky "buzerován" větou "a ty se dneska nemáš co učit?" Nevím co je to dneska za módu, ale já osobně i když se mi nechtělo tak jsem měl vždycky strach z neuspěchu a vyhoření...takže neseď u pc a jdi se pěkně učit.. jinou odpověď tu nedostaneš a divím se, že se vůbec na takové věci ptáš
Jak už tu padlo, nečekej jinou, než kritickou reakci. Tohle je prostě život a to by sis měla uvědomit. Někdy prostě musíme dát přednost těm "nepříjemným" povinnostem před příjemnými chvílemi. Pokud to tak dělat nebudeš, tak bude těch příjemných chvil ubývat, až nakonec nebudou skoro žádný. Moje rada zní, vyprdni se teď na všechno a jen se uč, abys z těch písemek dostala, co nejlepší známky. Vem si z tohodle ponaučení a nikdy podobnou hovadinu neopakuj. A rozhodně nikomu neříkej, že jsi neměla čas se učit, protože jsi byla s kamarádkou. To totiž není argument, ale jen sprostá výmluva. Kdyby ses radši učila, tak bys teď nemusela stresovat kvůli písemkám. A pokud dostaneš baně, tak je jen pokorně přijmi, protože jsi pro lepší známky nic neudělala a sprostě ses na to vykašlala. A snaž se si ty známky ještě zlepšit.
Každopádně věř, že tě čekají ještě mnohem horší věci.
Je vidět, že na školu evidentně kašleš. Mohla jsi udělat nejméně 2 věci:
1/ Sedět o víkendu doma a učit se. Zvláště pak matiku.
2/ Pokud jsi navštívila už tu kamarádku a ona je chytřejší, než Ty, mohla ses tam učit a ona Ti leccos vysvětlit. To by bylo přínosem.
Jinak na učení evidentně kašleš. Ať už školu uděláš, nebo neuděláš, jednou přijde čas, kdy budeš muset jít do práce. A myslíš si, že Tě potom mamka bude nechávat doma?
Pokud jsi jen trochu soudná, budeš se učit a učit a učit a určitě Ti v hlavě něco zůstane, co se bude do písemek hodit.
Pokud jsi opravdu pitomá, učit se nebudeš, školu neuděláš...a budeš pak na sociálce natahovat ruku. Nic si z toho nedělej, znám pár takových a nemají se vůbec špatně. Jeden z nich dokonce razí heslo: Čím je člověk blbější, tím se má líp. Jaga.
A že na něj ostatní dělají? Jejich chyba, měli jezdit za kamarády a neměli se doma učit! Stejně, jako to děláš Ty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.