Nejste přihlášen/a.
Na ÚP jste se zcela určitě s diskrominací nesetkal. Nejspíš jste si jen něco mylně vyložil. Se svými právy a povinnostmi jste jistě obeznámen (ostatně jste to i potvrdil svým podpisem při registraci), takže určitě víte, na koho se můžete obrátit.
Nebo se jen bavíte?
Míníte-li to vážně, popište (srozumitelně!) konkrétní situaci, potom bude možné posoudit, jestli k nějakému problému vůbec došlo.
Je fakt, že co se týče úřadu práce docela jsem ocenil nedávný odkaz od Ivzes na podmínky pro uchazeče o práci. Taky jsem si ten čtyřstránkový elaborát vytiskl a důkladně nastudoval. Jako zaměstnavatele mé uklidnilo, že když předemnou pracovník zatají, že je na "pracáku" - to slovo nenáším - jde to na jeho triko. Nebudete mi věřit, ale osobně jsem nikdy nebyl na pracáku a nikdy jsem nebyl "nemocný" teda z ohledu na nějaké finanční nároky, jinak ano. Taky jsem živnostník. 52 let.
Diskriminace být může. Když jim dlouho "visíte" v evidenci, tak je to vždy vaše chyba a nikoli malá snaha úřadu vás zaměstnat. Úředníci se mohou cítit důležití a jsou tím protivní. Záleží nejspíš na jednotlivci. Dříve to bylo jiné, teď do pracovního trhu hrubě zasahují pracovní agentury a ÚP se upozaďuje, někdy jim to nedochází (možná naštěstí).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.