Nejste přihlášen/a.
Navrhuji zavést možnost vkládání audiopříspěvků zde na službě poradte.cz. Vede mi ktomu fakt, že doposud jedinou možností vložení příspěvku je psaná forma. Někteří autoři psaný projev proztě zcela neumí, nicméně jsou nuceni psát a podle toho to pak vypadá. Vím, že mezi naše české povahy patří také postoj vše nové je špatné a zatracení hodné, ale byla by to taková první vlaštovka bezbarierového poradenského webu a třeba by se to chytlo. Koneckonců, v hospodě si také nepíšeme vzkazy. Co si o tom myslíte? Navrhujete jiné řešení tohoto problému?
PS.: Nemyslím tím překlepy.
Ta anketa je o ničem a neřeší to, co navrhuješ. Ona by nic neřešila ani kdyby zněla audio ano nebo ne, protože podle mě je to nesmysl.
Clayman i Strejc vlastně to podstatné napsali. Já si dokážu představit, že těch s nesrozumitelným verbálním projevem je mnohem víc, než těch se zoufalým projevem písemným. Současně si nedokážu představit, že bych byl schopen a ochoten se na takový verbální projev za běžných podmínek soustředit, doposlechnout jej a pochopit. Nemluvě o potřebě sluchátek nebo repro, pro to taky nejsou často podmínky. Písemný projev si bez problémů mohu přečíst několikrát a buď se jím prokoušu nebo ne. Nic mě přece nenutí na něj reagovat.
Tento návrh měl být směřován na admina, ne na uživatele. Kromě textu můžeš vložit také obrázky. Audio a video lze vložit také pomocí odkazu na některé úložiště (např. ulozto.cz). Tedy aspoň myslím, ještě jsem to nezkoušel.
Odkazy na úložiště nejsou na poradnách vhodné, protože na úložištích zůstávají jen nějaký čas a pak se mažou. Když pak někdo hledá starší příspěvek, najde jen část a odkaz je v "f čudu fuč"
Pokud se audiopříspěvky zavedou, myslím, že samy brzy zajdou na úbytě, protože to málokdo bude chtít poslouchat.
Myslím, že když někdo využije hledání, dostane se na roky staré příspěvky a tam pak ten odkaz určitě nebude
anonym: tak si to po sobě prečtěte a máte pravdu.Psaní opravdu dělá problém.A nějak nevím proč do svého dotazu pletete hospodu? Jste snad alkoholik? Já si do hospůdky chodím pokecat a ne řešit tyto problémy.
Rozpoznám, ale je mi to jedno.
Já už počítači text pouze diktuju, narozdíl ode mě on to píše bez chyb stačí na něj mluvit jak na magora . Nevím jak ostatní já občas do starých otázek koukám a štve mě že tam nějaký odkaz je mrtvý a třeba otázku vysvětluje.
Ony už stačí mrtvé odkazy na YouTube, Odpovědi diktuji, Otázky mi čte.
Představa , poslechu nějakého Pražáka který neumí y/i a podobně a proto používá slovo koňma atd se mi zvedá kufr už teď, nechápu proč mají lidé směrem na Prahu s tím takový problém, byl jsem teď na srazu fanoušků jedné hry v Praze a bylo to peklo, nechci házet všechny do jednoho pytle ale...
Mi trochu vadí.
"Představa , poslechu nějakého Pražáka který neumí y/i a podobně a proto používá slovo koňma atd se mi zvedá kufr..."
No jó, málem jsem si nevšiml, že ta Vaše čeština je ryze spisovná a zcela bez chyb ! Holt čím dál od Prahy, tím je jazyk dokonalejší ve verbální formě dokonce naprosto dokonalý
... Pokračovat nebudu, admin by mi to zaťáp.
To je bohužel stav kdy člověk něco rozdělá, pak jde očumovat dílo v hrnci a troubě, pak část napíše, jde do sprchy...a nějakou hloupou chybou to odešle a až potom kontroluje. Má vlastní chyba..za to posílám poníženě služebníček velkou poklonnu...
Mi trochu vadí.
Není to nepohodlné?
Já myslím, že "nejhůř" se nemluví v Praze, ale v okolí Jihlavy. Alespoň co jsem měla příležitost to několikrát posoudit. Nejhůř z toho hlediska, že tam existuje pouze jediná samohláska, a to "a". Pražáci a Středočeši k tomu sice také mají sklony, ale nedá se to srovnávat. Jinak je to samozřejmě můj subjektivní náhled (absence libozvučnosti), někomu se to třeba líbí.
...byl jsem teď na srazu fanoušků jedné hry v Praze a bylo to peklo...
Že voni měli pražskej přízvuk?
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Nic?!
Tak hypoteticky: Já jsem byl člověče v Polsku a oni tam strašně šišlali, tak se jich ptám, proč šišláte, volové? A pak jsem týden šišlal taky. Asi nechtějí mluvit tak jako my. Fakt nechápu proč
Když projedu kolem "sloupku" označující státní hranici, budu asi očekávat trochu jiný jazyk...
S poláky jsem téměř denně a nevšíml jsem si žádného šišlání, snad jen že nemluví česky...
Tak za mne teda absolutně a jednoznačně NE. Dovedu si představit jak by to dopadlo. Rady by člověk neměl náladu vyslechnout až do konce, protože někdo se třeba neumí vyjádřit rychle a srozumitelně a tak by to nakonec dopadlo tak, že bychom na sebe tady jenom řvali. A vlastně by to dopadlo přesně tak jak to dopadá někdy v těch hospodách které zmiňujete. Jenom s tím rozdílem, že bychom si nemohli rozbít přes obrazovku ty čumáky.
Je to naprostá hovadina, ale pokud jsme tedy u hospody, já jsem pro založení petice, aby tady na poradně šlo hrát šipky a taky byla její součástí dodávka piva.
P.S. Kdyby měl někdo choutky, ať si ten vzkaz nahraje na Soundcloud a hodí tady odkaz, jen nevím, nevím, kolik lidí bude mít zájem to poslouchat. Taky se přidávám, že v současnosti už je převod řeči na text výrazně kvalitnější i v češtině, takže komu se nechce psát, tak je to taky možnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.