Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baltské moře (Polsko)

Od: alkr odpovědí: 20 změna:
Ahoj,
v létě bych si rád udělal někam výlet na 2-3 dny a napadlo mě Polsko a Baltské moře. Spousta lidí mě od toho odrazuje, ale žádný z nich tam nebyl a co jsem četl zkušenosti lidí, tak se jim tam moc líbilo, tedy když se pomine studenější moře.
Chci se tedy zeptat, zda máte někdo zkušenosti s pobytem u moře v Polsku a případně nějaký tip na lokalitu?
Moc děkuji
Aleš

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

zkuste Helský poloostrov. Je to rarita, jaká stojí za vidění.

google.cz/...

To vypada superne. Diky za inspiraci.

hodnocení

3x

Balt je krásné moře. Ale je tam opravdu hodně zima a hodně studený vítr a jen vlny na studeném moři. I v největších vedrech. ;) Uvědomujete si, jak je Polsko veliké? Jak dlouho pojedete, mnohdy po podivných cestách? Na 2 3 dny to není dobrý nápad.

Jestli vám nevadí zima a vítr, jeďtě se podívat do Holandska. Je malé, projedete za zajímavostmi cik cak a je tam opravdu hodně k vidění. Třebas útulek pro mořské savce, plavba po kanálech, květinový trh, rybí trh, přístav, muzeum lodí a tak. Mapy máte na pc, jen zjistit zajímavosti a naplánovat. Závidím vám! :-D

Do Gdansku po dalnici pohoda cca 650km cca 6-7hodin.
ohneta*
Ježíš, vždyt do Chorvatska se taky jede 12 hodin a nikomu to nevadí.

hodnocení

3x

Před čtyřmi lety jsme projeli pobřeží Baltu od Štětína až po Gdaňsk. Byla to jedna z mých nejlepších dovolených. Místo popisu dávám odkazy na své fotky, snad vám to pomůže při rozhodování:

bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/...

alkr
hodnocení

Velice děkuji za fotky. Co se dívám, tak se mi to Polsko zamlouvá mnohem více jak Chorvatsko. Opravdu to asi bude tím, že jsme konzervy co znají jen Chorvatsko a Itálii a jinam se jim nechce. Za mě podle fotek naprostá paráda :)
Super fotky , je porad co objevovat.
Hlavne neni PL umele draha jak Chorvatsko...

pohanka*
hodnocení

2x

Je to již přes 20 let, co jsme projeli Polsko automobilem Škoda 105. Ubytování bylo v menším městečku ,,Darlowo,,, Projeli jsme celé Polsko s jednou 3 denní zastávkou u známých. Moc mě překvapily silnice, široké, v dobrém stavu, síť benzínek i občerstvení. To u nás v té době nebylo na takové úrovni. Naopak jsme mysleli, že jedeme někam do země, kde je úroveň nižší, opak byl pravdou.

Mě se tam velmi líbilo, ale samozřejmě nemám žádné srovnání s jiným místem na pobřeží.

Já jsem vodomil a moře mě fascinovalo, takže jsem již počítala, že se budu koupat, i když voda bude studená. To je vždycky jenom počáteční šok, potom si již zvyknete. Písek paráda, vzduch také, rackové, jak trefíte počasí, tak zafouká vítr a jsou vlny. Vše je takové do šeda, ne tak rozzářené jako slunečné Bulharsko. Má to ale svůj půvab. Mohu doporučit, jeďte tam.

Rybáři plují ráno na rybolov a po návratu nabírají cestující. To stálo za to. Bárky a vzedmuté moře, kdy to s vámi hází sem a tam. Plavba ale netrvá tak dlouho, aby se Vám udělalo špatně.

Doufám, že se toho moc v té oblasti nezměnilo, známí tenkrát říkali, že jsme chytili pěkné počasí, bylo asi 14 dní pěkně, což prý často nebývá.

V půli cestě jsme přepávali u řeky Visly, což byl také krásný zážitek, jak se řeka majestátně rozlévá do šířky. Ale místo mě již vypadlo, možná u Bydgoszce.

Před cestou jsme byli upozorněni, že policie ráda vyhledává turisty a kontroluje, takže jsme dodržovali všechny předpisy. Přesto jsme někde na křižovatce udělali nějakou chybu /zastavení za čarou/ a opravdu nás stavěli a chtěli doklady. Protože s námi jela známá původem z Polska, tak to prošlo jenom napomenutím.

Krajina je dále od hranic hodně rovina.

A mají vynikající dršťkovou ne jako u nás červenou, zahuštěnou, ale pouze v hovězím vývaru /flaki wolowe/, potom jsem ji doma zkoušela též vařit, jinak domácí bigos a golubky byly vynikající.

doplněno 26.05.17 09:53:

Výlety jsou na malém parníčku, ne na malé bárce s vesly, to jsem Vás asi popletla.

A jak píšu do šeda, tak to myslím to moře, že je takové ocelově šedé, že není jasně modré. Záleží na počasí a větru.

hodnocení

2x

Syn byl předloni a letos prý pojede znovu.Levné ubytování na každém rohu,strava vyjde jak v restauraci u nás.Pobýval v oblasti Gdaňska.mamina

cechacek*
hodnocení

2x

Kolega jezdí Hel z jedné strany studené moře, zátoka solidní teplejší, dobré písčité pláže, solidní domluva, místní lidé na hosty pohlížejí s úctou. Červenec-srpen vzduch 25-28, voda 22, ceny podobné jako v Česku

fik
hodnocení

2x

U baltu jsme byli minulý rok,u gdaňska,cesta v pohodě,za 9 hodin tam i s pohodlnými přestávkami. Ubytování taky v pohodě,v menším penzionku za polovinu ceny co v chorvatsku. Na koupání to moc není,neříkám že do toho nejde vlézt a že by z toho člověk měl uprostředm léta omrzliny,ale teplý moře to opravdu není-tak jak naše přehrada v červnu. Pláž hezká,takový hrubý písek,místy oblázky. Je tam toho i plno k vidění mimo moře,samotný gdaňsk je pěkný město.

Jen by to možná chtělo na déle než na 3 dny,jeden den tam dojedeš,jeden tam jseš a poslední jedeš někdy odpoledne zpět

Není teplé moře ani v Chorvatsku v červnu, natož v Polsku. Byla jsem 2x v červnu v Chorvatsku a moře bylo docela studené. V Sopotech musí být taky pěkně, když se tam pořádali festivaly. I za totáče. Možná ještě pořádají. Vondráčková tam jezdila. Ta by mohla vyprávět.. Je v Polsku známá. A když řeknete, že jste Čech někomu dříve narozenému, tak Vám řekne, že zná Helenku Vondráčkovou a Karla Gotta a hned bude přátelštější. V supermarketech mají větší fronty než u nás, tak tam se zakecáte raz dva. Jela bych taky. *slunce*Docela závidím.

alkr
hodnocení

No myslel jsem, že jeden den brzy ráno vyjedu, tak abych tam v poledne byl. Pak ubytování na 2-3 noci a poslední den zpátky.
pohanka*

Musíte si nechat rezervu. 800 Km nejde ujet na jeden zátah. Průjezdy přes města Vás zpomalí, měl byste dodržovat přestávky, pitný režim, protažení. Můžete i zabloudit. Jestli bude jako u nás ,,práce na silnici,, objížďka, semafory? I když věřím, že to projedete bez zádrhelu.

Znám lidi, co si zajedou z Prahy do Vídně jenom na kávu.*smich*

alkr
hodnocení

Děkuji. Těch 800km nemám problém ujet na jeden zátah, takže to je v pohodě :)
fik

Tak jeden den tam přijedeš,aby jsi tam byl v poledne tak někdy v noci,přijedeš tam unavenej,ten první den to už je na nějakej relax. Druhý den využiješ na plno a pak část toho dalšího...k vidění je tam toho určitě víc než na takovou krátkou dobu

alkr
hodnocení

Jo, to máš asi pravdu. Pokud se mi tam bude líbit, tak si pobyt klidně mohu prodloužit, to není problém :)

alkr
hodnocení

Velmi všem děkuji za odpovědi. Za dva týdny odlétám do Černé hory a tak ještě hledám nějaké ty výlety na letní dovolenou a Baltské moře je jeden z výletů, kam se chci jet podívat. Z domova to mám cca. 800km, za pár hodinek jsem tam, což je paráda.
Ještě jednou všem moc děkuji
Posledni dva roky jsme byli na dovolene v Grzybowo. Krasne piskove plaze, ceny fajn, uzasna rybi jidla, pratelsti lide. More studenejsi, ale detem to nevadilo. Kazdopadne tak 20m od brehu je jeste melcina, takze se da i brodit. No a kdyz budete mit stesti, more Vam vyplavi jantary:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]