Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Události léto 2017

Od: janinec odpovědí: 8 změna:

Dobré ráno rádcové. Každým dnem se mi má narodit neteř. Chtěla bych jí sepsat do takové té knížky pro mimča události, co se za poslední půlrok odehráli a mohli by být zajímavé až si to v 15ti bude číst.
Napadá vás něco?

např.: -v rádiu neustále hraje Despacito
-Plíšková se stala světovou jedničkou
-v hospodách už nesmíme kouřit
a tak dále Děkuji J.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

No, tak třeba zaznamenejte výši minimální mzdy, to by za patnáct let mohlo pobavit.

A určitě bych napsala, jaké počasí a kolik stupňů bylo, když se narodila. Kolikátý díl Ulice právě vysílali *smich*.

liska*

Cena másla překročila 50 kč. Karel Gott a Jarda Jágr zvažují konec kariery, ale furt hrají. Zavedení EET. Jsou nové dotace na dešťovku. Počkejte si na volby.

bambula*
hodnocení

1x

Budujeme kapitalismus až to budeš číst bude vybudován

hodnocení

0x

Nic ve zlém, ale až to budete sepisovat, dejte si pozor na pravopis. Neteř by mohla být v patnácti dost nemile překvapená...

... události, co se za poslední půlrok odehráli a mohli by ...

eulalie*
hodnocení

0x

A nechcete spíše napsat, co zajímavého se dělo zrovna ve vaší rodině? Kdo bude za 30 let vědět, kdo to byl Jágr nebo Plíšková. Mimino se bude muset dívat do encyklopedií.

mot
hodnocení

0x
kupte a schovejte ji noviny z toho dne.

hodnocení

0x

Někdo schovává všechno. I když se na to pak nadává, je to občas zajímavé, probírat se starými písemnostmi. Včera jsem při úklidu vytáhla starý kufr po manželových rodičích. A z uklízení už nebylo nic, seděla jsem, prohlížela a žasla. Byly tam:

1/ stará vysvědčení po tchánovi a jeho sourozencích, někdy kolem roku 1930. Známkovala se tehdy pilnost /tchán neměl uspokojivou ;)/, známkovala se úprava, tam to bylo taky zlé, z mravů měl chvalitebnou, což však tehdy byla jednička. Aspoň to.

2/ Vojenská knížka po manželově dědovi, nar. v roce 1891.

3/ Asi 10 šatenek na jména příbuzných - za války lístky, s nimiž prodali lidem ošacení.

4/ Asi 30 tehdejších starých gratulací k svatbě - tchán s tchýní v roce 1951.

5/ Staré vkladní knížky, nejstarší z roku 1891. Občas byla vložena velice zvláštní částka. Třeba 1.40 Kč. Zajímalo by mě, kdo by dneska s touto částkou šel do spořitelny.:-D

6/ Úžasné účty na kdeco. Nevzpomínám si na období, musela bych se jít podívat, ale nějak se předělával domek. Dávali 3 nová okna, jedno okno za 20 korun. Zasklení 1 okna činilo 6 korun. A 1000 střešních šamotových tašek se pořídilo za celých 75 korun.

Nebo prodej půlky poražené svině, kde 1 kg byl počítán za 4 Kč.

Prostě klidně pište, střádejte a uvidíte /nebo Vy už možná ne/, že neteř jednou žasne, stejně jako já. Nevím sice, co s tím budu dělat, ale asi to nevyhodím. Těm, kteří přijdou po mně, se protáhnou tváře ještě asi víc, než mně. Jaga.

liska*

Jaguš, to já mám ještě potravinové lístky. Jsou tu i na máslo. Zkusím je uplatnit, když tak zdrahlo:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]