Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno rádcové. Každým dnem se mi má narodit neteř. Chtěla bych jí sepsat do takové té knížky pro mimča události, co se za poslední půlrok odehráli a mohli by být zajímavé až si to v 15ti bude číst.
Napadá vás něco?
např.: -v rádiu neustále hraje Despacito
-Plíšková se stala světovou jedničkou
-v hospodách už nesmíme kouřit
a tak dále Děkuji J.
No, tak třeba zaznamenejte výši minimální mzdy, to by za patnáct let mohlo pobavit.
A určitě bych napsala, jaké počasí a kolik stupňů bylo, když se narodila. Kolikátý díl Ulice právě vysílali .
Někdo schovává všechno. I když se na to pak nadává, je to občas zajímavé, probírat se starými písemnostmi. Včera jsem při úklidu vytáhla starý kufr po manželových rodičích. A z uklízení už nebylo nic, seděla jsem, prohlížela a žasla. Byly tam:
1/ stará vysvědčení po tchánovi a jeho sourozencích, někdy kolem roku 1930. Známkovala se tehdy pilnost /tchán neměl uspokojivou /, známkovala se úprava, tam to bylo taky zlé, z mravů měl chvalitebnou, což však tehdy byla jednička. Aspoň to.
2/ Vojenská knížka po manželově dědovi, nar. v roce 1891.
3/ Asi 10 šatenek na jména příbuzných - za války lístky, s nimiž prodali lidem ošacení.
4/ Asi 30 tehdejších starých gratulací k svatbě - tchán s tchýní v roce 1951.
5/ Staré vkladní knížky, nejstarší z roku 1891. Občas byla vložena velice zvláštní částka. Třeba 1.40 Kč. Zajímalo by mě, kdo by dneska s touto částkou šel do spořitelny.
6/ Úžasné účty na kdeco. Nevzpomínám si na období, musela bych se jít podívat, ale nějak se předělával domek. Dávali 3 nová okna, jedno okno za 20 korun. Zasklení 1 okna činilo 6 korun. A 1000 střešních šamotových tašek se pořídilo za celých 75 korun.
Nebo prodej půlky poražené svině, kde 1 kg byl počítán za 4 Kč.
Prostě klidně pište, střádejte a uvidíte /nebo Vy už možná ne/, že neteř jednou žasne, stejně jako já. Nevím sice, co s tím budu dělat, ale asi to nevyhodím. Těm, kteří přijdou po mně, se protáhnou tváře ještě asi víc, než mně. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.