Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o názor lidi nad 60-65 let věku, nejlépe již v důchodu
Chystám se otevřít jazykový kurz pro lidi v důchodu, ale současně s ním také jeden pro (pracující) veřejnost. Ten pro veřejnost bude muset být odpoledne (práce), ten "pro důchodce" jsem chtěla původně otevřít dopoledne. Ale protože bych pak lítala do učebny zbytečně, raději bych nakonec otevřela oba dva odpoledne, aby byly za sebou. Např. 15:30 - 16:30 ("důchodcovský") a 16:45 - 17:45 (veřejnost). A proto moje otázka: pokud byste chtěli 2x týdně navštěvovat kurz angličtiny, je pro vás důležité, aby byly kurzy dopoledne? Kurzy by byly v centru města, asi 5 minut chůze od centra a zastávek všech autobusů.
(Možná je to zvláštní představa, ale mám pocit, že plno starších lidí je aktivních hlavně dopoledne a odpoledne by se jim už nikam nechtělo. Takže bych ráda zjistila, jak to je, aby nebylo špatné načasování příčinou neúspěchu...)
Díky!
Já teda nevím, ale myslím si že lidé ve věku 60-65 let už se nebudou chtít učit cizí jazyk. Až na nějakou světlou výjimku. Zaměřila bych se na mladší generaci. Spíše děti. Způsob doučování. Vím to z vlastní zkušenosti, když jsem se vrátila domů, tak mne tady někteří lidé znali a chodili za mnou babičky a maminky svých ratolestí, jestli bych je nechtěla doučovat. Byl docela velký zájem. Je to teda už deset let, ale nemyslím si že by se něco změnilo. Já teda na děti nemám nervy a hlavně nejsem ten učitelský typ. Nemám trpělivost.
Suzy, já vím, že to není úplně prospektivní. Ale je to způsob práce, který mě baví. Mám se staršími lidmi zkušenosti a ráda je učím. Vlastně mi vyhovuje jejich tempo (já jsem šnek, klidná, ne úplně akční) a celkem se v tom nacházím. To učení je hodně specifické, hodně se liší od běžné výuky, ale mně je tahle specifičnost vlastní.
Když se stane, že zájem nebude, tak nebude. Nemám co ztratit
A další věc je, že děti a mladé doučuje kde kdo. Jazykovek je tady v Liberci neuvěřitelné množství a já bych ráda něco odlišného než "čtvrteční večerní Elementary 2" nebo "jazykový kurz pro Vaše děti, zábavná metoda výuky". Musím se nějak odlišit a když to má být něco, co mě baví, naplňuje, co umím dobře... tak to přeci má být
Ale i tak díky za připomínku
myslím si že lidé ve věku 60-65 let už se nebudou chtít učit cizí jazyk
Možná ne od první lekce - ale takové opakování, to by třeba mně zrovna vyhovovalo. Základy gramatiky se moc nezapomínají, číst se dá se slovníkem, ale například lehce konverzační hodina, to by bylo něco. Než se na dovolené rozmluvím, zas už jedu domů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.